Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για την επέτειο του Πολυτεχνείου και την επίσκεψη Ομπάμα

Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr
Αθήνα, 11-11-2016
Αρ. Πρωτ.: 7028
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για την επέτειο του Πολυτεχνείου 
και την επίσκεψη Ομπάμα


Συνάδελφοι,

Σήμερα, λίγες μέρες πριν την επέτειο των 43 χρόνων από την εξέγερση του Νοέμβρη του ‘73, το σύνθημα ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ όχι μόνο παραμένει επίκαιρο, αλλά παίρνει και νέα χαρακτηριστικά. Για να μπει ένα τέρμα στη μνημονιακή επιτροπεία και τα βάσανα του ελληνικού λαού, είναι όσο ποτέ αναγκαία και απαραίτητη η ενεργός συμμετοχή των εργαζομένων, της νεολαίας, της κοινωνίας σε ένα πλατύ μέτωπο, που θα πρωταγωνιστήσει για την ανατροπή των μνημονίων και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, στη σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ και όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς

Δύο μέρες πριν από την 43η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «φιλοξενεί» στη χώρα μας τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Ομπάμα, παρουσιάζοντάς τον μάλιστα ως «φίλο» του ελληνικού λαού, που θα βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων της χώρας, αφού πρώτα από κοινού εγκατέστησαν το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, χρησιμοποιώντας σαν πρόσχημα την προσφυγική κρίση, όχι βέβαια για να κάνει το «ναυαγοσώστη», αλλά ως προκεχωρημένο φυλάκιο για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή. Μέσω του ΔΝΤ και μαζί με την ΕΕ, επιβάλλει αντικοινωνικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές εξόντωσης που αφήνουν συντρίμμια από όπου περάσουν – όπως και στη χώρα μας.

Η επίσκεψη αυτή αποτελεί πρόκληση στην ιστορία και στους αγώνες του ελληνικού λαού, που με το αίμα του στάθηκε απέναντι στη στρατιωτική χούντα και στους -και τότε- «φίλους» και συμμάχους της, τους Αμερικανούς, οι οποίοι -όπως και τότε- έτσι και τώρα, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους, χρησιμοποιούν όποια μέθοδο ταιριάζει στην εποχή -τότε τα τανκ– τώρα τις τράπεζες και το χρέος. Οι ΗΠΑ είναι η δύναμη αυτή που με την ιμπεριαλιστική της πολιτική στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή, και με βραχίονα το ΝΑΤΟ, είναι υπεύθυνη για την κλιμάκωση των πολεμικών συγκρούσεων και το αιματοκύλισμα των λαών της περιοχής και όχι μόνο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ και αυτό πρέπει να εκφραστεί εμπράκτως με μαζικές διαδηλώσεις και συλλαλητήρια στην Αθήνα και σ’ όλες τις πόλεις της χώρας μας. Η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ καλεί τους συναδέλφους να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα καθώς και στις εκδηλώσεις και στην πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου