Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Εκλογές ΤΕΕ: Κείμενο στήριξης του ΜΕΤΑ στην ΑΡΑΓΕΣ



Την Κυριακή 20 Νοέμβρη 2016, πραγματοποιούνται οι εκλογές του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ). Οι εκλογές γίνονται σε περίοδο που οι μηχανικοί που ζουν από την δουλειά τους βρίσκονται στοστόχαστρο και αυτής της κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΔΝΤ, του εγχώριου και του διεθνούς κεφαλαίου.
Με 3 συνεχόμενα μνημόνια και το 4ο έτοιμο για υπογραφή, με 6 χρόνια άγριας και συνεχιζόμενης επίθεσης που συμπυκνώνεται στην κατάργηση όλων σχεδόν των εργατικών και κοινωνικών κατακτήσεων, στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των πλουτοπαραγωγικών μέσων, μετατρέπει τη χώρα σε αποικία χρέους και προτεκτοράτο και οδηγεί τον λαό στην πλήρη εξαθλίωση, ήρθε η ώρα ο τεχνικός κόσμος να υψώσει ανάστημα και να αντεπιτεθεί!
Ήρθε η ώρα να υπάρξει, μέσα στο ΤΕΕ, μια ισχυρή αντιπολίτευση προς το «σύστημα» ΤΕΕ και τους διαχειριστές του, που θέλει να στείλει μήνυμα αντίστασης απέναντι στον εργασιακό μεσαίωνα που επιβάλουν εργοδοσία και κυβέρνηση, να εναντιωθεί στο νέο ασφαλιστικό τερατούργημα, στην υπερφορολόγηση, στη διάλυση των επαγγελματικών δικαιωμάτων, να απαιτήσει να τελειώνουμε με το δελτίο παροχής υπηρεσιών, τα voucher, τις ωρομισθίες και τη μαύρη εργασία στον κλάδο, που θα διεκδικήσει πραγματικές προσλήψεις, που θα εναντιωθεί στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και που το σχέδιο της για την παραγωγική ανασυγκρότηση θα προτάσσει τα συμφέροντα του λαού και της κοινωνίας, απέναντι σε πρακτικές και λογικές συντεχνίας, γραφειοκρατικού συνδικαλισμού, κοινωνικού εταιρισμού και συνδιαχείρισης του συστήματος ΤΕΕ.
Σε αυτές τις εκλογές του ΤΕΕ, το ΜΕΤΑ θέλει να εκφράσει την στήριξη στην Αριστερή Αγωνιστική Ενωτική Συσπείρωση (ΑΡΑΓέΣ) και καλεί όλους τους μηχανικούς της μισθωτής εργασίας, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, του νέους κι άνεργους μηχανικούς, αυτούς που δουλεύουν με μπλοκάκι και τους voucherαδες, να συμμετέχουν στις εκλογές της 20ης Νοέμβρη μαζικά, ψηφίζοντας ΑΡΑΓέΣ!
Η Αριστερή Αγωνιστική Ενωτική Συσπείρωση (ΑΡΑΓέΣ) συγκροτήθηκε ως μετωπική παράταξη από την Αριστερή Αγωνιστική Παρέμβαση Εργαζόμενων Μηχανικών, την Αριστερή Στροφή, τη Συσπείρωση Αριστερών Μηχανικών, την Τομή – ΑΔΜ και από ανένταχτους και ανένταχτες μηχανικούς.
Στις εκλογές στις 20 Νοέμβρη, καλούμε όλους τους εργαζόμενους μηχανικούς, τους άνεργους και τους αυτοαπασχολούμενους να στείλουν μήνυμα αντίστασης τόσο στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όσο και στα κόμματα της μνημονιακής «αντιπολίτευσης» και τα στηρίγματά τους στο ΤΕΕ.
Αγωνιζόμαστε για τη συγκρότηση ενός ευρύτερου κοινωνικού μετώπου όπου τα εργατικά συνδικάτα και οι οργανώσεις των μικρών και μεσαίων ελεύθερων επαγγελματιών και επιστημόνων μαζί με τα’ άλλα πληττόμενα απ’ τα μνημόνια κοινωνικά στρώματα, θα αγωνιστούν για την ανατροπή των μνημονίων και για την επαναφορά και διεύρυσνση των εργατικών, επαγγελματικών και κοινωνικών κατακτήσεων που απολέσθησαν κατά τη μνημονιακή περίοδο.
Τα αιτήματα που ενώνουν τους εργαζόμενους με τον επιστημονικό κόσμο και τους μικρούς και μεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες είναι κοινά και για το λόγο αυτό αγωνιζόμαστε για
  • την κατάργηση όλων των μνημονίων
  • την απαλλαγή από το βραχνά του χρέους μέσα από τη διαγραφή του, για να σπάσει ο φαύλος κύκλος του δανεισμού
  • μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους/ες με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και δικαιώματα, το μπλοκάρισμα των απολύσεων καθώς και της προετοιμαζόμενης νέας εργασιακής μεταρρύθμισης
  • δημόσια και δωρεάν υγεία και εκπαίδευση.
  • μπλοκάρισμα των ιδιωτικοποιήσεων.
  • να μην περάσει η φορολογική ληστεία
  • τη συντριβή της φασιστικής απειλής και για το δυνάμωμα της αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες.
  • ενάντια στον κρατικό αυταρχισμό, στην αντιδημοκρατική εκτροπή και την ποινικοποίηση των κοινωνικών αντιστάσεων
Αυτός ο δρόμος ξέρουμε πως δεν είναι εύκολος, αλλά είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να βάλει τέρμα στην καταστροφή, την προλεταριοποίηση και την μετανάστευση. Ξέρουμε πως περνάει μέσα από τη ρήξη με την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά είναι σαφές πως διαφορετικά δεν γίνεται να αναπνεύσουμε. Και πως για να μπορέσει να σταθεί μια τέτοια πολιτική, χρειάζεται και βαθύτερες τομές, όπως η εθνικοποίηση των τραπεζών, των οποίων τις ανακεφαλαιοποιήσεις έχουμε χρυσοπληρώσει, και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και κοινής ωφέλειας, με κοινωνικό και εργατικό έλεγχο.
ΜΕΤΑ, 15 Νοέμβρη 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου