Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Συλλαλητήριο Πλατεία Κλαυθμώνος για το Ασφαλιστικό Τρίτη 26/1


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Συλλαλητήριο
Τρίτη 26 Ιανουάριου 2016, στις 6:00μ.μ., στην Πλατεία Κλαυθμώνος
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και όλους τους πολίτες της Αττικής, στο Συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2016, στις 6:00μ.μ., στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στην πορεία προς τη Βουλή, την ώρα που θα πραγματοποιείται η προ Ημερήσιας Διάταξης συζήτηση για το Ασφαλιστικό.
Το σχέδιο της συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. για το ασφαλιστικό αποτελεί ένα βαθιά αντιλαϊκό νομοσχέδιο που κατεδαφίζει τον όποιο κοινωνικό χαρακτήρα έχει απομείνει στο ασφαλιστικό σύστημα, μετατρέπει την ασφάλιση σε ατομική υποχρέωση, προωθεί νέα λεηλασία των συντάξεων με θύματα όλους τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα όσους θα βγουν στη σύνταξη από την ψήφιση του νόμου και μετά.
Πρόκειται για βίαιη μνημονιακή, νεοφιλελεύθερη «μεταρρύθμιση» που συνεχίζει επάξια την πολιτική της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Στόχος της συγκυβέρνησης είναι να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της από το τρίτο μνημόνιο για μείωση των συνταξιοδοτικών δαπανών κατά 1,8 δις ευρώ για το 2016 και τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να τα δώσει στους δανειστές για την αποπληρωμή του επαχθούς, παράνομου και άδικου δημοσίου χρέους της χώρας.
Το αντιδραστικό νομοσχέδιο μπορεί και πρέπει να μπλοκαριστεί και να μην ψηφιστεί με τη δύναμη ενός πανεργατικού – παλλαϊκού ξεσηκωμού. Με άμεση κλιμάκωση των πολύμορφων κινητοποιήσεων με συλλαλητήρια, καταλήψεις, αποκλεισμούς δρόμων με τη Γενική Απεργία στις 4 Φεβρουαρίου 2016 και την παραπέρα κλιμάκωση, με στόχο να μην τολμήσει η συγκυβέρνηση να το καταθέσει. Μπορούμε μέσα από τον ευρύτερο λαϊκό ξεσηκωμό να ακυρώσουμε τα σχέδια πλήρους διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Μπορούμε να τους σταματήσουμε!
Όλοι και Όλες στο Συλλαλητήριο
Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016 ώρα 6:00μ.μ.
Πλατεία Κλαυθμώνος
Η διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης δεν θα περάσει!
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΡΗΞΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Ανακοίνωση – Κάλεσμα στο Συλλαλητήριο Τρίτη 26 Ιανουαρίου για το Ασφαλιστικό

Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων
Δελτίο τύπου σύσκεψης 25/01/16


Όλες και όλοι την Τρίτη 26 Ιανουαρίου στις 6.00 μ.μ.
στο Υπουργείο Εργασίας και στην πορεία στη Βουλή


Η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων καλεί τα αγωνιστικά σωματεία της Αττικής, αλλά και επιτροπές αγώνα, συντονιστικά εργαζόμενων και κλάδων, συλλογικότητες του κινήματος ενάντια σε πλειστηριασμούς και άλλα λαϊκά προβλήματα, στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, 26 Ιανουαρίου, στις 6.00 μ.μ. έξω από το Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου & Κλαυθμώνος) και στην πορεία, που θα ακολουθήσει προς τη Βουλή, την ώρα που θα πραγματοποιείται η προ Ημερήσιας Διάταξης συζήτηση για το Ασφαλιστικό.

Είναι ένα σκληρό αντιασφαλιστικό σχέδιο, που χτυπά όλους τους εργαζόμενους και τους ανέργους, τη νεολαία και το λαό, που αλλάζει ριζικά το χάρτη της κοινωνικής ασφάλισης μετατρέποντας τη σε προνοιακό επίδομα.


  Το αντιδραστικό αυτό νομοσχέδιο δε θα περάσει.
Θα μπλοκαριστεί από τη δύναμη ενός
 πανεργατικού- παλλαϊκού ξεσηκωμού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου