Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Τόνια Κατερίνη: «Θα είμαστε παρόντες και την επόμενη μέρα για να αποτρέψουμε τους πλειστηριασμούς»

Το κίνημα των πλειστηριασμών πρέπει να είναι "παρών" και την επόμενη μέρα της ψήφισης των ρυθμίσεων που αφορούν τα κόκκινα δάνεια για να προστατέψει τους δανειολήπτες, την πρώτη κατοικία και το δικαίωμα στη στέγαση, τόνισε μιλώντας στο Κόκκινο και στην Αλεξάνδρα Χριστακάκη και τον Γιώργο Τραπεζιώτη, η Τόνια Κατερίνη μέλος της κίνησης "Πλειστηριασμοί STOP".


Πάνω από 50% των κόκκινων δανείων αφορούν άμεση απειλή σε πρώτες κατοικίες, καθώς πάνω από το 1/3 των κόκκινων δανείων είναι στεγαστικά ενώ ακόμη και τα καταναλωτικά δάνεια μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο και την κατοικία των δανειοληπτών λόγω υποθήκευσης του σπιτιού.
Το ξεπούλημα των κόκκινων δανείων έχει ως αποτέλεσμα από τη μία, την δημιουργία κερδοσκοπικών τραπεζικών προϊόντων, καθώς funds θα μπορούν να αγοράζουν δάνεια σε εξευτελιστικές τιμές, και από την άλλη την επιτάχυνση της διαδικασίας των πλειστηριασμών ακινήτων σε στοχευμένες περιοχές με σκοπό την πτώση των αξιών γης και τη δυνατότητα μεγάλων «παικτών» να μπουν στο παιχνίδι αγοραπωλησίας, ανέφερε.
Τίθεται, λοιπόν, και το θέμα του ελέγχου της αγοράς ακινήτων από μεγάλες εταιρείες, τόνισε, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη να υπάρξει ένας δημόσιος φορέας για την διαχείριση των κόκκινων δανείων, ώστε να απαλλάσσει από τη μία τις τράπεζες από τα δάνεια αυτά αλλά και να δίνει χρόνο από την άλλη για την όσο το δυνατόν καλύτερη διαχείριση των δανείων με κοινωνικό προσανατολισμό.
Μέχρι τώρα οι συζητήσεις που έχουν γίνει σχετικά με το θέμα των «κόκκινων δανείων» είναι ετεροβαρείς ως προς την διάσωση των τραπεζών, ενώ αυτές έχουν ήδη ανακεφαλαιωποιηθεί κι έχουν πάρει «μερίδιο» από τα δάνεια που έχει λάβει το κράτος, επεσήμανε, λέγοντας πως τώρα καλούνται να πληρώσουν όλο το βάρος οι δανειολήπτες.
Μπροστά σε αυτό ενδεχόμενο, η κ. Κατερίνη τόνισε την ανάγκη να εδραιωθεί και να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς που θα δώσει διεξόδους και απαντήσεις, δημιουργώντας τις δικές του πιέσεις.

 Πηγή

2 σχόλια:

  1. Δε ντρέπεστε λίγο να αναδημοσιεύετε τέτοια πράγματα από το left; Αυτοί που στηρίζουν την κυβέρνηση που ψηφίζει τις ρυθμίσεις θα κάνουν εκ των υστέρων και προ τετελεσμένων "αντίσταση";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. Με κυβερνητική απόφαση η ντροπή καταργήθηκε.
      2.Την κυβέρμηση την στηρίζουν οι αντίπαλοί της.
      3.Φαίνεται πως η κυρίαρχη πλέον γραμμή στο κυβερνόν κόμμα είναι το "ο σώζων εαυτόν σωθήτω".
      Αποδεικνύονται λοιπόν απο τα παραπάνω δύο τινά:
      α. Σύριζα και κυβέρνηση ειναι ότι πιό καινοτόμο έχει να επιδείξει η πολιτική ζωή αυτού του κράτους απο την εποχή της ίδρυσής του.
      β.Η σχιζοφρένεια δεν αποτελεί νόσο αλλά αντίθετα μία διαφορετική εκδοχή της πνευματικής υγείας και σφριγηλότητας.

      Διαγραφή