Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2015

Εξετάζουμε το Μνημόνιο 3 σελίδα-σελίδα

Με συνεχή ενημέρωση απο το The Press Project
Τρομακτικές αλλαγές μέσα στο δεκαπεντάυγουστο και με τη "διαδικασία" του κατεπείγοντος.  Οφείλει να καταψηφιστεί από κάθε αριστερό βουλευτή

Η «Συμφωνία» που κατατέθηκε στη βουλή τα χαράματα της Τετάρτης θα γίνει νόμος του κράτους μέχρι τις πρώτες ώρες της Πέμπτης. Το κείμενο δημοσιεύτηκε υπό μορφή φωτοτυπίας και δεν είναι εύκολα προσπελάσιμο. Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε αφενός να το ψηφιοποιήσουμε μέσω OCR και επιπλέον να το κωδικοποιήσουμε σελίδα-σελίδα  

Αν επιθυμείτε να δείτε τα πρωτότυπα έγγραφα όπως κατατέθηκαν στη Βουλή κάντε κλικ εδώ. 

Κατατέθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στην Βουλή, το κείμενο της συμφωνίας ανάμεσα στην Ελληνική Κυβέρνηση και στους εκπροσώπους των θεσμών. Πρόκειται για ένα πολυσέλιδο κείμενο ενώ το κύριο σώμα του προτεινόμενου νομοθετήματος αποτελείται από 3 άρθρα. Ουσιαστικά στο πρώτο άρθρο ενσωματώνονται τόσο τα βασικά στοιχεία της συμφωνίας όσο και τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της χρηματοδότηση, στο δεύτερο άρθρο εξουσιοδοτείται ο υπουργός Οικονομίας για την υπογραφή των απαραίτητων εγγράφων για την υλοποίηση της συμφωνίας και στο τρίτο άρθρο ορίζεται τυπικά η ισχύς του νόμου.

Στο νομοσχέδιο ρυθμίζονται ζητήματα σχεδόν όλων των υπουργείων και μεταξύ άλλων προβλέπονται αλλαγές στην ασφαλιστική νομοθεσία και στις συντάξεις, που βασίζονται στην εφαρμογή της νομοθεσίας του 20120. Παράλληλα ρυθμίζονται σειρά θεμάτων που αφορούν ζητήματα ενεργειακής πολιτικής, θέματα δικαιοσύνης και πτωχευτικού κώδικα και φυσικά θέματα φορολογίας. Ανάμεσα τους η φορολογία των αγροτών, ο ΦΠΑ, ο ΕΝΦΙΑ καθώς και η φορολογία στην χωρητικότητα των πλοίων.

Επίσης επέρχονται αλλαγές στην δυνατότητα κατασχέσεων υπέρ του δημοσίου με το όριο να ορίζεται στα 1.500 ευρώ. Προβλέπεται επίσης το άνοιγμα επαγγελμάτων καθώς και η κατάργηση της μετενέργειας των συλλογικών συμβάσεων.
Στη εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου περιλαμβάνεται σημείωμα του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Σπύρου Σαγιά, με την οποία ζητείται από την Πρόεδρο της Βουλής, η ψήφισή του έως τις 13 Αυγούστου.


1 σχόλιο: