Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Ανακοίνωση παράτασης προσωρινών ενεργειακών επιθεωρητών μέχρι τις 31/12

Το σύστημα ανοιξε με μία ανακοίνωση του Υπουργείου και όχι με νόμο. Το σύστημα άνοιξε μεν για όλους, αλλα επιθεωρήσεις μπορούν να στείλουν μόνο αυτοί που είναι ταμειακά ενήμεροι. Η υπηρεσία του ΥΠΕΚΑ δεν ελέγχει τα παράβολα, διότι δεν υπάρχει νόμος για να τους καλύπτει. 

Σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης του ΥΠΑΠΕΝ, σύμφωνα με την οποία σε νομοθετική ρύθμιση που συμπεριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο «Βοσκήσιμες Γαίες Ελλάδας και άλλες διατάξεις», παρατείνεται έως την 31η Δεκεμβρίου 2015 η προθεσμία για υποχρέωση επιτυχούς συμμετοχής σε εξετάσεις για την απόκτηση της ιδιότητας του Ενεργειακού Επιθεωρητή, κατά τις διατάξεις του π.δ. 100/2010, ανακοινώνεται ότι λόγω της μη έγκαιρης ρύθμισης του ανωτέρω και για την εύρυθμη λειτουργία της κτηματαγοράς, δίδεται άμεσα πλήρης πρόσβαση χρήσης του πληροφοριακού συστήματος του Αρχείου Επιθεώρησης Κτιρίων και του Μητρώου Ενεργειακών Επιθεωρητών (www.buildingcert.gr), ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η έκδοση των Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ).
Η πρόσβαση αφορά στους Ενεργειακούς Επιθεωρητές που στις 30 Ιουνίου 2015 είχαν τη δυνατότητα πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστημα και τη δυνατότητα έκδοσης ΠΕΑ, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

1 σχόλιο:

  1. Οσοι καθησαμε και δωσαμε εξετασεις νιωθουμε ανοητοι.....χασαμε χρονο και 100 ευρω...3 χρονια δεν δινουν πολλοι εξετασεις οχι για το κατοσταρικο, ουτε γιατι νοιαζονται για τα επαγγελματικα δικαιωματα ( αφου διαφορες ειδικοτητες με χαρα απολαμβανουν αλλες αποκλειστικοτητες).... , αλλα γιατι θεωρουν δυσκολες τις εξετασεις....πραγματι περνας μονο αν ξες να κανεις κανονικη επιθεωρηση οχι αυτοματοποιημενη η τσαπατσουλικη......

    ΑπάντησηΔιαγραφή