Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Αλλάζει η φορολογία μισθωτών με μπλοκάκι


Από εδώ

Τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών έχουν ρίξει στο τραπέζι των συζητήσεων μία σειρά αλλαγών στη φορολόγηση όσων αμείβονται με μπλοκάκι.

Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο που κυκλοφορεί, από το οικονομικό επιτελείο ετοιμάζουν αύξηση του φόρου στα μπλοκάκια που πλέον θα φτάνει και το 26%.

Σήμερα οι μισθωτοί που έχουν και εισοδήματα με μπλοκάκι φορολογούνται με 22% για εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες ως 25.000 ευρώ το χρόνο, με 32% για τα επόμενα 17.000 και με συντελεστή 42% για τα ποσά από κει και πάνω. Τα εισοδήματα από το μπλοκάκι φορολογούνται με συντελεστή 26% από το πρώτο ευρώ.

Η παρέμβαση του υπουργείου, εφόσον υλοποιηθεί, θα έχει να κάνει με τον υπολογισμό όλων των εισοδημάτων των κατόχων μπλοκ ως μισθωτών. Με δυο λόγια όσοι μισθωτοί έχουν και εισοδήματα από μπλοκάκι, θα φορολογούνται με τους συντελεστές για μισθωτές υπηρεσίες.

Άρα, ενώ με τα ισχύοντα τώρα όταν ένας μισθωτός έχει έσοδα 20.000 από μισθωτές υπηρεσίες και 7.000 ευρώ με μπλοκάκι, τα εισοδήματα αυτά φορολογούνται με 22% τα 20.000 ευρώ και με 26% τα 7.000 ευρώ, εάν υλοποιηθεί το σενάριο, όλο το εισόδημα θα μπει στην κλίμακα του φόρου μισθωτών υπηρεσιών και θα φορολογείται με βάση τα ισχύοντα για μισθωτούς ποσοστά.

2 σχόλια:

  1. To πιο βασικό μας πρόβλημα δεν είναι η (υψηλή) φορολογία των εισοδημάτων μας αλλά το ότι δεν έχουμε εισοδήματα...και έχουμε και ενα Τσμέδε που ζητάει 500€ το μήνα...
    Τα 0€ όσο και να τα φορολογήσει το κράτος 0€ θα δει στο ταμείο του....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πράγματι
    αλλά μην ξεχνάμε ότι φορολογεί και τα "τεκμήρια"

    ΑπάντησηΔιαγραφή