Παρασκευή, 15 Μαΐου 2015

Να ανακληθούν οι απολύσεις στην εταιρεία «Ζαριφόπουλος Α.Ε»


zarifo2
οι εργαζόμενοι την πρώτη ημέρα της απεργίας
 ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
 *Η ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα των εργαζομένων Ζαριφόπουλος Α.Ε.
Από το εταιρικό προφίλ στο διαδίκτυο η εταιρεία Ζαριφόπουλος Α.Ε μας ενημερώνει ότι ιδρύθηκε το 1972, με στόχους τη μελέτη, εισαγωγή, προμήθεια, εγκατάσταση, συντήρηση και διανομή των ακόλουθων συστημάτων: Ασφάλεια , Πυρανίχνευση, Πυρόσβεση, Πυροσβεστικός εξοπλισμός, C.C.T.V. και μετάδοσης εικόνας βίντεο, Έλεγχος πρόσβασης και Ενεργειακή Διαχείριση Κτιρίων.
Η εταιρεία έχει ηγετική Θέση στον τομέα της, σε σχέση με το ακαθάριστο εισόδημα της, τον αριθμό των εργαζομένων και των πωλήσεων της, μεταξύ όλων των άλλων εταιρειών που ασχολούνται με τον ηλεκτρονικό έλεγχο και τα συστήματα προστασίας. Ο ρόλος της αυξάνεται χρόνο με το χρόνο και αυτό επαληθεύεται από τον σημαντικό αριθμό ειδικών έργων, τα οποία συνεχώς της αναθέτονται καθώς και τα δημοσιευμένα οικονομικά της στοιχεία με συνεχείς κερδοφόρους ισολογισμούς ακόμη και στην περίοδο της κρίσης.
Η εταιρεία διαθέτει τέσσερα κεντρικά καταστήματα (ΑΘήνα, Αλβανία, Βουλγαρία, Κύπρο) εννέα υποκαταστήματα καθώς και εννέα αντιπροσώπους στην Ελλάδα.
Η εταιρεία έχει γίνει ιδρυτικό μέλος σε ομίλους εταιρειών όπως: ACON 11χ1, Brinks Avon Services Security, Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός Α.Ε (Κέντρο Λήψεως Σημάτων).
Είναι διαπιστευμένη με το πρότυπο ΕΝ Ι50 9001: 2008 από την TUV ΗΕΙΙΑ5. Το έργο της, το 2012 και το 2014 τιμήθηκε από την Honeyvvell με χρυσό πιστοποιητικό . Στην Αθήνα στεγάζεται σε δύο ιδιόκτητα κτήρια, ενώ εκκρεμεί και τρίτο, που είναι υπό ανέγερση ενώ συνολικά έχει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 3.000 τ. μ
Ανεξάρτητα από τα παραπάνω όμως, από το 2010 η εταιρεία με το πρόσχημα ότι η συρρίκνωση του έργου της είχε αποτέλεσμα την συμπίεση στα περιθώρια κέρδους και προκειμένου να επιβιώσει χωρίς απολύσεις, μειώνει τα κόστη της περικόβοντας τι άλλο, παρά απλά τους μισθούς των εργαζομένων.
Έτσι προκειμένου να διατηρηθεί το πλήθος των εργαζόμενων όπως ισχυριζόταν προχώρησε σε ατομικές συμβάσεις εργασίας, που περιλάμβαναν κυρίως μειώσεις μισθών.
Οι μειώσεις ήταν συνεχείς, για τα έτη 2010, 2011, 2012 και 2013 και συνολικά κυμάνθηκαν μεταξύ 15-35% για κάθε εργαζόμενο. Όμως δυστυχώς στα έτη αυτά, απολύθηκαν ή αποχώρησαν εργαζόμενοι, επειδή είτε δεν δέχτηκαν τις μειώσεις είτε με διάφορες προφάσεις της εταιρείας, ανεξάρτητα από το αριθμό των ετών που εργάζονταν σε αυτήν. Οι απολύσεις ήταν συχνές και τελευταία κατέληξαν να είναι μόνο αριθμητικές, αδιαφορώντας για τον οικονομική εξόντωση του κάθε απολυμένου.
Συγκεκριμένα στις 4/5/2015 απολύθηκαν τέσσερις συνάδελφοι, ενώ όπως μας ενημέρωσαν αρχικά οι απολύσεις αφορούσαν 11-12 άτομα.
Κανένας ενδοιασμός στην προσπάθεια της εταιρείας να μειώσει τα κόστη και να διατηρήσει τα κέρδη της, αφού απολύει υπαλλήλους προκειμένου να προσλάβει νεότερους με επιδότηση μέσω ΕΣΠΑ, ενώ άλλους τους επαναπροσλαμβάνει με μικρότερο μισθό και άλλους τους απολύει ζητώντας τους να γίνουν εργολάβοι.
Το Σωματείο Εργαζομένων που ιδρύθηκε πριν ένα περίπου χρόνο, για να βάλει τέλος σ’ αυτήν την εργοδοτική αυθαιρεσία, ζητάει την άμεση επαναπρόσληφη και των τεσσάρων απολυμένων και να αντιληφθεί η εταιρεία ότι μόνο μέσω των διαβουλεύσεων είναι δυνατή η επίλυση των προβλημάτων.
“Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Ζαριφόπουλος Α.Ε.”
Η στοιχειοθέτηση της παράνομης διαδικασίας των απολύσεων, με υπογραμμίσεις του εκπροσώπου των εργαζομένων
«Οι απολύσεις που έγιναν από την εταιρεία Ζαριφόπουλος  Α.Ε. είναι παράνομες και άκυρες διότι δεν τηρήθηκαν οι διαδικασίες όπως προβλέπουν  τα άρθρα 3,4 και 5 παρ.1 του Ν.1387/83 (όπως  τροποποιήθηκε  με  τον  Ν. 2874/2000  και  τον  Ν. 3963/2010).
Παρατίθενται τα άρθρα 3, 4 και 5 παρ.1 του Ν.1387/83
Ο εργοδότης πριν πραγματοποιήσει ομαδικές απολύσεις πρέπει να προχωρήσει σε διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, προκειμένου να ερευνηθεί η δυνατότητα αποφυγής των απολύσεων ή η μείωσή τους. Ειδικότερα υποχρεώνεται:
Να γνωστοποιήσει εγγράφως στους εκπροσώπους των εργαζομένων τους λόγους, για τους οποίους σχεδιάζει να πραγματοποιήσει ομαδικές απολύσεις, τον αριθμό εκείνων που θέλει να απολύσει κατά φύλο, ηλικία, ειδικότητα και τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολεί.  Να παρέχει κάθε πληροφορία που μπορεί να διευκολύνει την διατύπωση εποικοδομητικών προτάσεων. Να υποβάλει αντίγραφα όλων των εγγράφων στην Επιθεώρηση Εργασίας  ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ
Εκπρόσωποι των εργαζομένων για την εφαρμογή του νόμου, είναι οι εκπρόσωποι του σωματείου που έχει μέλη τουλάχιστον το 70% των εργαζομένων και την πλειοψηφία των απολυόμενων. Εάν υπάρχουν περισσότερα από ένα σωματεία γίνεται αναλογική εκπροσώπηση. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει σωματείο που να καλύπτει τις προϋποθέσεις αυτές (ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΕΡΠΤΩΣΗ ΔΙΟΤΙ  ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ  ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΤΟΥ 70%  ) εκλέγονται τριμελείς ή πενταμελείς επιτροπές με μυστική ψηφοφορία κατόπιν Γενικής Συνέλευσης.
Η διαδικασία για την πραγματοποίηση των ομαδικών απολύσεων περιλαμβάνει 2 φάσεις:
1. Στην πρώτη φάση γίνονται οι διαβουλεύσεις μεταξύ εργοδότη και εκπροσώπων των εργαζομένων.  ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ
 Η προθεσμία των διαβουλεύσεων είναι 20 ημέρες και αρχίζει από την πρόσκληση του εργοδότη. Για τις διαβουλεύσεις συντάσσεται πρακτικό και υποβάλλεται στο Νομάρχη ή τον Υπουργό Εργασίας. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:
 Η Εταιρεία παρότι δεν όφειλε, είχε ενημερώσει το Σωματείο  
 Ουδεμία δέσμευση απαιτείται έναντι του Σωματείου (δεν αναφέρει φυσικά σκόπιμα ότι μπορεί να μην έχει δέσμευση στο σωματείο, άλλα έχει στους εκπρόσωπους των εργαζομένων)
2. Εάν υπάρξει συμφωνία των μερών οι ομαδικές απολύσεις πραγματοποιούνται σύμφωνα με το περιεχόμενο της συμφωνίας μέσα σε 10 ημέρες. Εάν δεν υπάρξει συμφωνία, ο Υπουργός Εργασίας ή ο Νομάρχης μέσα σε 10 ημέρες από την υποβολή του πρακτικού εκδίδει απόφαση με την οποία μπορεί να παρατείνει τις διαβουλεύσεις για 20 ακόμη ημέρες με αίτηση των ενδιαφερομένων, ή να μην εγκρίνει τις απολύσεις. Εάν δεν εκδοθεί τέτοια απόφαση μέσα στις παραπάνω προθεσμίες ο εργοδότης μπορεί να πραγματοποιήσει τις απολύσεις στην έκταση που δέχτηκε κατά τις διαπραγματεύσεις ΦΥΣΙΚΑ Η ΦΑΣΗ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ
 Σε περίπτωση που δεν τηρηθούν αυτές οι προϋποθέσεις οι απολύσεις είναι άκυρες. Στην περίπτωση αυτή οι εργαζόμενοι δικαιούνται να ζητήσουν από το Δικαστήριο την ακύρωση της απόλυσης τους και τους μισθούς υπερημερίας.»


 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ
(ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΓΕΩΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ, ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ)
Ερμού και Φωκίωνος 11, 4ος όροφος, ΑΘΗΝΑ, http://www.somt.gr, τηλ. επικοινωνίας 6936760879 , 6977806266.

Να ανακληθούν οι απολύσεις στην εταιρεία «Ζαριφόπουλος Α.Ε»
Να μπει τέρμα στην ασυδοσία της εργοδοσίας

Το σωματείο μισθωτών τεχνικών εκφράζει την συμπαράσταση του, στους εργαζόμενους της εταιρείας «Τάκης Γ. Ζαριφόπουλος ΑΕ», οι οποίοι από την Δευτέρα 11/05 προχώρησαν σε απεργία, ζητώντας την επαναπρόσληψη των τεσσάρων απολυμένων συναδέλφων τους και να μπει τέλος στην αυθαιρεσία της εργοδοσίας.
Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία Ζαριφόπουλος ΑΕ, (παρέχει υπηρεσίες ασφαλείας και ελέγχου), εξακολουθεί να είναι κερδοφόρα ακόμη και στην περίοδο της κρίσης κι επεκτείνει συνεχώς τις δραστηριότητές της. Θα ήμασταν το λιγότερο αφελείς αν δε βλέπαμε πως η κερδοφορία της εταιρείας είναι χτισμένη με τον ιδρώτα και τις θυσίες των εργαζόμενων.
Η εργοδοσία προχώρησε από το 2010 σε ατομικές συμβάσεις εργασίας με μειώσεις μισθών (15-35% για κάθε εργαζόμενο), στο όνομα της «διατήρησης» των θέσεων εργασίας, ενώ όλα αυτά τα χρόνια προχώρησε και σε απολύσεις εργαζόμενων, (σε όσους εργαζόμενους δεν δέχτηκαν τις μειώσεις μισθών αλλά και σε άλλους).
Ταυτόχρονα η τρομοκρατία απέναντι στους εργαζόμενους εντάθηκε, ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο που δημιουργήθηκε επιχειρησιακό σωματείο (η εργοδοσία δεν το αναγνωρίζει), σε μία προσπάθεια της εργοδοσίας να εκφοβίσει τους εργαζόμενους που θέλανε να γραφτούνε σε αυτό.
Πρόσφατα η εργοδοσία αποφάσισε να προχωρήσει σε νέες απολύσεις εργαζόμενων, προκειμένου «επωφεληθεί» από τα προγράμματα ΕΣΠΑ, (voucher) που μόνο στόχο έχουν την ανακύκλωση της ανεργίας και την προσφορά τζάμπα εργατικού δυναμικού για τους εργοδότες. Παράλληλα θέλει να μεταφέρει μέρος των εργασιών της σε υπεργολάβους, προτρέποντας παράλληλα εργαζόμενους να δουλέψουν με δελτίο. Ήδη τις τελευταίες μέρες απέλυσε τέσσερεις εργαζόμενους, ενώ ο αρχικός της στόχος της ήταν να προχωρήσει σε  11-12 απολύσεις.
Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν αποτελεί εξαίρεση. Αναδεικνύει την επιθετικότητα των εργοδοτών, που αξιοποιούν όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο των μνημονίων και δεν διστάζουν να προχωρούν σε μειώσεις μισθών, απολύσεις, τρομοκρατία, καθώς και στην εφαρμογή προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με voucher. Η εργοδοσία θέλει φθηνούς και αναλώσιμους εργαζομένους χωρίς δικαιώματα και το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο για την ευέλικτη εργασία, της δίνει πολλές δυνατότητες για να το πετύχει.
Καταγγέλλουμε την εργοδοσία του εταιρείας «Τάκης Γ. Ζαριφόπουλος ΑΕ» Εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στον αγώνα των εργαζόμενων και απαιτούμε:
  • Καμιά απόλυση. Άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Να καταργηθούν όλες οι μορφές ευέλικτης και ελαστικής εργασίας απασχόλησης τώρα! Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης, των ενοικιαζόμενων, της αμοιβής με μπλοκάκι.
  • Υπογραφή αξιοπρεπών συλλογικών συμβάσεων εργασίας με ριζικές αυξήσεις στους μισθούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου