Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Για το αδιέξοδο της Attica bank φέρει τεράστιες ευθύνες η διοίκηση που έχει αποτύχει να βρει στρατηγικό επενδυτή και να καλύψει την ΑΜΚ

H διοίκηση της Attica bank να αναλάβει τις ευθύνες της για το αδιέξοδο της τράπεζας...
Για το αδιέξοδο της Attica bank, φέρει τεράστιες ευθύνες η διοίκηση της τράπεζας υπό τους Γιάννη Γαμβρίλη, Γκίκα Μάναλη και Αλέξανδρο Αντωνόπουλου.
Η Attica bank πηγαίνει από αναβολή σε αναβολή ενώ και στην σημερινή γενική συνέλευση στις 10 Νοεμβρίου παρ΄ ότι υπήρχε η απαρτία του 51% δεν ελήφθηκε απόφαση  και η τράπεζα έλαβε νέα παράταση και θα υλοποιήσει νέα γενική συνέλευση στις 10 Δεκεμβρίου, όπου εκεί εκ των πραγμάτων θα εγκρίνει την αύξηση κεφαλαίου των 434 εκατ ευρώ.
Μια τράπεζα όπως η Attica bank όπου
1)Το ΤΣΜΕΔΕ επένδυσε 430 εκατ και η τρέχουσα τους αξία είναι 30 εκατ
2)Μια τράπεζα που ενώ είναι ζημιογόνος, προσέλαβε δύο αναπληρωτές διευθύνοντες συμβούλους
3)Με την εμμονική στάση του ΤΣΜΕΔΕ που ελέγχει το 51% δεν μπορεί να βρεθεί στρατηγικός επενδυτής, ούτε να καλυφθεί η αύξηση κεφαλαίου….το μέλλον της τράπεζας παραμένει αβέβαιο.
Η διοίκηση της Attica bank και ενώ οι 15 ξένοι που υπήρχαν ως ενδιαφερόμενοι κατά τα αναφερόμενα της UBS, αποχώρησαν κακήν κακώς όπως αποκάλυψε το bankingnews.gr μετην επιστολή της Ρωσικής Baikal συνεχίζει να αναφέρει ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με ξένους επενδυτές.
Ωστόσο οι αναφορές αυτές αμφισβητούνται πλήρως καθώς ποιος ξένος εν μέσω διάχυτης πολιτικής αβεβαιότητας θα έρθει να επενδύσει στην στην Ελλάδα και την Attica bank; 
Το ΤΣΜΕΔΕ στήριξε την Attica bank στα δύσκολα.
Όμως αποτελεί τροχοπέδη.
Το ΤΣΜΕΔΕ πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι επένδυσε 430 εκατ και έχασε.
Όταν το συνειδητοποιήσει θα μπορέσει να λάβει μια γενναία απόφαση για το μέλλον της Attica bank.
Ωστόσο η διοίκηση της Attica bank φέρει τεράστιες και ακέραιες ευθύνες για το αδιέξοδο.
Συν τοις άλλοις θα έπρεπε να πουν την καθαρή αλήθεια στους μετόχους.
Η αύξηση κεφαλαίου δεν μπορεί να καλυφθεί, ούτε στρατηγικός επενδυτής υπάρχει και η διοίκηση με τις κινήσεις αναβολών απλά παρατείνει τον χρόνο ώστε στις 10 Δεκεμβρίου να λάβει απόφαση για την ΑΜΚ των 434 εκατ και εν συνεχεία να πάρει παράταση 6 μηνών όπως από τον νόμο μπορεί να λάβει…ποντάροντας σε αλλαγή κυβέρνησης και υλοποίηση μιας άλλης στρατηγικής.....π.χ. αναπτυξιακής τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου