Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014

Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση Τμήματος Αττικής ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ (Τρίτη 11.11.2014 - 6:30μμ - Αμφιθέατρο ΤΕΕ)Όπως ανακοινώνεται και στο site του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ

Την Τρίτη 11/11/2014, στις 18.30 στο ΤΕΕ, γίνεται η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Τμήματος Αττικής του ΣΑΔΑΣ με θέμα ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ εν όψει των εκλογών στις 14.12.2014, σύμφωνα με το άρθρο 3.2 του Καταστατικού.


Προθεσμία για την υποβολή ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ νέων μελών ορίζεται η ΤΡΙΤΗ 11.11.2014 και ώρα 16.00 στα γραφεία του συλλόγου.


Η αίτηση θα συνοδεύεται με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά (τέλος εγγραφής 10 ευρώ, αρ. μητρώου ΤΕΕ ή Πτυχίο ή Πιστοποιητικό Σχολής ή βεβαίωση ισοτίμου Σχολής αρχιτεκτονικής από το ΔΟΑΤΑΠ).

Καλούμε όλους τους συναδέλφους αρχιτέκτονες της Αττικής 
σε μαζική συμμετοχή στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση 
και εγγραφή στο σύλλογο αρχιτεκτόνων.

Τρία καταστροφικά χρόνια της φιλομνημονιακής διοίκησης του Τμήματος Αττικής είναι πάρα πολλά. 

Τρία χρόνια τώρα οι αρχιτέκτονες της Αττικής και ολόκληρης της χώρας έχουμε υποστεί τον απόλυτο αφανισμό και τον απόλυτο εξευτελισμό από τις κυβερνήσεις των μνημονίων αλλά και τον εφαρμοστικό τους βραχίονα στο σύλλογο αρχιτεκτόνων, τις φιλοκυβερνητικές συν-διοικήσεις των παρατάξεων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της πολυκομματικής ΕΛΕΜ τόσο στον ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ όσο και το τοπικό Τμήμα Αττικής.

Η κυριαρχία των δυνάμεων της συγκυβέρνησης έχει μετατρέψει το σύλλογο αρχιτεκτόνων σε ιμάντα επιβολής των κυβερνητικών πολιτικών στο σώμα των αρχιτεκτόνων και ταυτόχρονα τον έχει αξιοποιήσει ως μέσο συνεργασίας των διακομματικώς διασωθέντων αρχιτεκτόνων με την κυβέρνηση, με αποκλειστικό στόχο την μονομερή διατήρησή τους στο συρρικνωμένο έως εξαφάνισης επαγγελματικό αντικείμενο των αρχιτεκτόνων.

Η κατάργηση των κατώτερων αμοιβών, αξιοποιήθηκε από τη συγκυβέρνηση της διοίκησης του συλλόγου ως "ευκαιρία επιβίωσης των επιτήδειων" και απέτρεψαν κάθε πολιτική συλλογικής αντίστασης στον οικονομικό στραγγαλισμό των μικρών γραφείων και των αυτοαπασχολούμενων συναδέλφων.

 Η βιομηχανία των αντισυνταγματικών πράξεων νομιμοποίησης αυθαιρέτων, ημιυπαιθρίων κλπ, με την συνακόλουθη συνενοχή και εξευτελισμό του σώματος των αρχιτεκτόνων, αξιοποιήθηκε και υποστηρίχθηκε σαν η μόνη "ρεαλιστική" στάση απέναντι στην μνημονιακά υπαγορευμένη ανεργία του κλάδου.

Ο νέος καταστροφικός για την άσκηση του επαγγέλματος αλλά και για περιβάλλον ΝΟΚ αποτελεί περήφανο τέκνο της συνδιαμόρφωσης κυβέρνησης και διοικήσεων του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ.

Η εκποίηση του δημόσιου πλούτου και η συστηματική συνταγματική εκτροπή με την προωθούμενη καταπάτηση δασών και αιγιαλών στηρίζεται (προκειμένου να συγκαλυφθούν οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις και να αποδυναμωθούν οι κοινωνικές αντιστάσεις) σε σημαντικό βαθμό στον πυλώνα της ανοχής αν όχι και της ανοιχτής συνέργειας των ίδιων συγκυβερνητικών διοικήσεων του συλλόγου αρχιτεκτόνων.

Η μεθόδευση δε, αυτή την περίοδο, της πλήρους κατάργησης των επαγγελματικών δικαιωμάτων και της υποκατάστασής του από εξετάσεις, πιστοποιήσεις ικανοτήτων, και πρακτική άσκηση σαν προϋπόθεση της άσκησης του αρχιτεκτονικού επαγγέλματος αποτελούν διακηρυγμένο στόχο των δυνάμεων που διοικούν το σύλλογο τα τελευταία χρόνια.

Η ασφαλιστική κατάρρευση των αρχιτεκτόνων τα τελευταία χρόνια, η παντελής αδυναμία καταβολής εισφορών και η γενίκευση των ανασφάλιστων και χωρίς περίθαλψη συναδέλφων οφείλει πολλά στην ολιγωρία των συλλογικών φορέων των μηχανικών μεταξύ των οποίων και του συλλόγου αρχιτεκτόνων ανεξάρτητα από την συμβολική ουσιαστικά συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος στο ΤΣΜΕΔΕ και το ΕΤΑΑ.

Να αλλάξουμε σελίδα και να απαλλαγούμε από το ζυγό του "συνδικάτου των διασωθέντων" που οικειοποιούνται τους συλλογικούς θεσμούς στο όνομα του συνόλου των κατεστραμμένων συναδέλφων και σφετερίζονται στη συνέχεια τη διοίκησή τους προς εξυπηρέτηση των στόχων μιας ελίτ στην οποία μετέχουν ή φιλοδοξούν να μετέχουν. 

Αυτή είναι η στιγμή. Με τη μαζική μας συμμετοχή να διαμορφώσουμε ένα διαφορετικό μέλλον για τη χώρα και για τους αρχιτέκτονες. 

Να ανοίξουμε έναν νέο χώρο δυνατότητας. Να μην αποδεχτούμε τον αφανισμό σαν την μόνη δυνατή εξέλιξη. Αυτός είναι ο δικός μας ρεαλισμός.

Μαζική συμμετοχή στις συνελεύσεις των τμημάτων του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ και των αρχιτεκτονικών συλλόγων σε όλη την Ελλάδα.

Μαζική συμμετοχή στις  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου