Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Iταλία: Μαζικές διαδηλώσεις σε 25 πόλεις κατά του JobsAct της κυβέρνησης Ρέντσι

ΧΘες πραγματοποιήθηκαν μεγάλες διαδηλώσεις σε είκοσι πέντε μεγάλες πόλεις της Ιταλίας εναντίον της πολιτικής της κυβέρνησης του Ματέο Ρέντσι. Στις κινητοποιήσεις λαμβάνουν μέρος φοιτητές, εποχικοί εργαζόμενοι και μέλη των αριστερών «συνδικάτων βάσης» Usb, Usi και Cobas.


Αποψη της διαδήλωσης στη Ρώμη
Το hashtag στο Twitter: #scioperosociale - #JobsAct
Οι σημερινές διαδηλώσεις οργανώθηκαν για να αμφισβητηθούν η μεταρρύθμιση του εργασιακού που προωθεί η κυβέρνηση Ρέντσι [JobsAct όπως αναφέρεται στα ιταλικά ΜΜΕ, κατά το αμερικανικό πρότυπο], το σχέδιο κρατικού προϋπολογισμού του 2015, αλλά και η πολιτική της κυβέρνησης τον τομέα της παιδείας.
Κοινωνική απεργία, η διαδήλωση της Ρώμης αυγά στο Υπουργείο Οικονομίας και της Γερμανικής Πρεσβείας
Ρώμη: Αυγά και καπνογόνα στο υπ. Οικονομίας
Κοινωνική απεργία, η διαδήλωση της Ρώμης αυγά στο Υπουργείο Οικονομίας και της Γερμανικής Πρεσβείας
Και οι καραμπινιέρι σε μάλλον άβολη θέση
Περίπου δέκα εργαζόμενοι στην Ρώμη κατάφεραν πριν από λίγο να ανέβουν στο Κολοσσαίο και να ξεδιπλώσουν ένα πανό το οποίο γράφει «όχι στην μεταρρύθμιση του εργασιακού και στην ιδιωτικοποίηση των δημοσίων υπηρεσιών».
Πάδοβα, με αστυνομοκρατία

Embedded image permalink
Φλωρεντία
Παράλληλα κατά την διάρκεια πορείας, νέοι πέταξαν αυγά και καπνογόνα προς την κατεύθυνση της εισόδου του κεντρικού κτηρίου του υπουργείου Οικονομικών, στην ιταλική πρωτεύουσα. Στη Νάπολη, διαδηλωτές έχουν αποκλείσει τον «περιφερειακό» της πόλης, ενώ στην Πάδοβα της βόρειας Ιταλίας οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση συγκρούσθηκαν με την αστυνομία μπροστά στο πανεπιστήμιο.
Νάπολι
 manifestazioni e cortei nelle città
Τορίνο
Στο Μιλάνο, ακούστηκαν στην «κοινωνική απεργία» των αριστερών συνδικάτων συνθήματα όπως «με επισφαλή εργασία δεν υπάρχει μέλλον» και «όχι στις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης, όχι στην αποδυνάμωση της δημόσιας παιδείας».
Σήμερα διαδηλώνουν κατά των οικονομικών επιλογών της ιταλικής κυβέρνησης και οι εργάτες του τομέα του μετάλλου του κεντροαριστερού συνδικάτου Fiom Cgil. Με κινητοποίηση σε κεντρική πλατεία του Μιλάνου, ζητούν από την κυβέρνηση ουσιαστικότερες προσπάθειες για να σταματήσουν δεκάδες μεγάλες βιομηχανίες να θέτουν τους εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα.
Κοινωνική απεργία, η διαδήλωση της Ρώμης αυγά στο Υπουργείο Οικονομίας και της Γερμανικής ΠρεσβείαςΡώμη, υπ. Οικονομίας σε κλοιό διαδηλωτών

Πηγή

2 σχόλια:

  1. Τον Οκτώβριο στην Ιταλία γίνανε διαδηλώσεις μαθητών για την "buona scuola" (το καλό σχολείο) που δήθεν θέλει να προωθήσει ο Ρέντσι με περικοπές και περισσότερη υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου, και το σύνθημα ήταν "La grande bellezza siamo noi" από το έργο "Grande bellezza" που πήρε όσκαρ πέρσι. "H μεγάλη ομορφιά είμαστε εμείς" ήταν το σύνθημα δηλαδή οι μαθητές και το σχολείο είναι η "Grande bellezza" της χώρας. και το δεύτερο σύνθημα έλεγε " la buona scuola siamo noi" (Το καλό σχολείο είμαστε εμείς). Τις εικόνες μπορείτε να τις δείτε εδώ: http://www.oggitreviso.it/sites/default/files/IMG_9034.jpg https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTCTer873JID0wT28fvX0zAxi10YUBKHWkcALlxH0m0fwq-OC3-

    ΑπάντησηΔιαγραφή