Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Οι ανατριχιαστικές αντιλήψεις της ΧA για τον ρόλο της γυναίκας

Αναδημοσίευση του άρθρου [Οι ανατριχιαστικές αντιλήψεις της -μεταμφιεσμένης αλλά πάντα εθνικοσοσιαλιστικής- Χρυσής Αυγής για τον Χριστιανισμό και για τον ρόλο της γυναίκας] από το ιστολόγιο XYZ Contagion

Πριν λίγες βδομάδες, είχαμε παρουσιάσει, με τα δικά τους λόγια, τις αντιλήψεις της ναζιστικής συμμορίας για τα Ατομα με Ειδικές Ανάγκες, τους επιληπτικούς, αλκοολικούς και τοξικομανείς, στο άρθρο μας με τίτλο «Ευθανασία και στείρωση για “άτομα με ειδικές ανάγκες, επιληπτικούς, αλκοολικούς και τοξικομανείς”: Ο δεκάλογος της Χρυσής Αυγής για την “ευγονική αναγκαιότητα”, την “διοικητική ιατρική” και το “Aufartung”».
Για τις ανάγκες συγγραφής μελλοντικού άρθρου, είχαμε το δυσάρεστο καθήκον να ξεφυλλίσουμε παλαιότερες εκδόσεις της οργάνωσης, όπως αυτές π.χ.:
Εντυπα και προκηρύξεις από τις ένδοξες μέρες του εθνικοσοσιαλισμού. Τώρα έχουν μεταμφιεστεί σε “εθνικιστές”.
Περίοπτη θέση στο εκδοτικό της ΧΑ φαίνεται πως έχει ο Δανός “θεωρητικός” ναζί Povl Heinrich Riis-Knudsen. Ιδρυτής το 1971 της “Εθνικοσοσιαλιστικής Νεολαίας Δανίας” (DNSU) και το 1983 της “Εθνικοσοσιαλιστικής Κίνησης Δανίας” (DNSB), αλλά και ηγέτης (γενικός γραμματέας) της Παγκοσμίου Ενώσεως Εθνικοσοσιαλιστών (WUNS). Εχει γράψει δύο σημαντικά -για τους απανταχού νεοναζί- βιβλία, τα “National Socialism – A Left Wing Movement” (1984) και “National Socialism – The Biological World View” (1987), τα οποία όπως μπορείτε να δείτε και στην σύνθεση με τα χρυσαβγίτικα εξώφυλλα, η ναζιστική γκρούπα δεν άργησε να τα μεταφράσει και να τα εκδώσει στην Ελλάδα.
Φυσικά, τώρα που έχουν μεταμφιεστεί σε “εθνικιστές”, αποκλείεται να βρεθούν αυτά τα βιβλία στα βιβλιοπωλεία της, αλλά δίχως αμφιβολία, λογικά θα κοσμούν τις βιβλιοθήκες των στελεχών της ΧΑ, ειδικά των μηυμένων.

«[...] παλαιότερα, πριν από χρόνια, χρησιμοποιείτο στα κείμενα του Κινήματός μας ο όρος εθνικοσοσιαλισμός. Το γεγονός ότι τώρα χρησιμοποιούμε τους όρους εθνικισμός, λαϊκός εθνικισμός και κοινωνικός εθνικισμός δεν σημαίνει ότι αλλάξαμε ιδέες. Απλά, θεωρούμε περισσότερο πολιτικά δόκιμο το να χρησιμοποιούμε τους όρους αυτούς, γιατί είναι γεγονός ότι ο όρος “εθνικοσοσιαλισμός” προκαλεί παρανοήσεις μετά από έναν ωκεανό προπαγάνδας εξήντα ολόκληρων ετών».
Πηγή: Εφημερίδα Χρυσή Αυγή, 06/04/2006, “Εθνικιστές ή ναζιστές;;; Αρνούμεθα το ιστορικό ψεύδος των «καλών» συμμάχων και των «κακών» φασιστών” [*].
Επιλέξαμε δύο αποσπάσματα από το δεύτερο βιβλίο του Δανού ναζί, στο οποίο -αντιγράφοντας τις παλαβομάρες της Savitri Devi- προσπαθεί να πείσει ότι ο εθνικοσοσιαλισμός είναι «μια κοσμοθεωρία που καλύπτει όλες τις πτυχές της ανθρώπινης υπάρξεως διότι είναι η μοναδική θεωρία που βρίσκεται σε συμφωνία με τους νόμους της φύσεως», σε αντίθεση με όλες τις θρησκείες (και με τον Χριστιανισμό, ασφαλώς) και με όλα τα υπόλοιπα φιλοσοφικά συστήματα και «κοσμοθεωρίες όπως του μαρξισμού και του καπιταλισμού». Βέβαια, η ελληνική εκδοχή του εθνικοσοσιαλισμού πάει λίγο μακρύτερα. Εθνικιστής γεννιέσαι“, διαβάζουμε στα έντυπά τους, και -για να το πούμε με απλά λόγια- όλο αυτό έχει να κάνει με τις δοξασίες τους πως όλα αυτά στα οποία ομνύουν, ο ρατσισμός, ο εθνικισμός, οι διακρίσεις, ακόμα και ο καθαρός ναζισμός και ο -ας πούμε- “τρόπος ζωής” του εθνικοσοσιαλιστή είναι κατ’ αυτούς “φυσικό φαινόμενο”, είναι υποτίθεται προσταγή της φύσης, είναι ο φυσικός τρόπος ζωής. Ολο αυτό είναι βασικό στοιχείο της Ε/Σ “θεωρίας”. Οτι μόνο ο Ε/Σ είναι σύμφωνος με τις επιταγές της φύσης, ενώ τα άλλα συστήματα, ο καπιταλισμός και ο σοσιαλισμός είναι “ανωμαλίες“, πάνε κόντρα στη φύση (και είναι -λένε- “εβραϊκής πηγής και έμπνευσης“, ήτοι “τα δίδυμα τέκνα του σιωνισμού“).
Το πρώτο απόσπασμα μιλάει για τον ρόλο της γυναίκας. Διαβάζουμε πως «είναι εγκληματικό όταν η γυναίκα συμμετέχει στην παραγωγή», διότι «δεν είναι αυτός ο βιολογικός της ρόλος», ενώ είναι ακλόνητο το επιχείρημα πως «αφού είναι φυσικό ο άντρας να προσέχει τα παιδιά ενώ η γυναίκα εργάζεται, τότς πρέπει να είναι φυσικό και να τα φέρνει στον κόσμο» [Σ.Σ.: ο άντρας, έτσι;;;]
Povl Heinrich Riis-Knudsen, Εθνικοσοσιαλισμός Η βιολογική κοσμοθεωρία, εκδόσεις Χρυσή Αυγή, 1989, Περί Γυναίκας, σελίδες 21 και 22.Και το δεύτερο απόσπασμα, μιλάει για τον Χριστιανισμό και τους λόγους για τους οποίους τον απορρίπτουν.
Δεν ξέρει που να πρωτοσταθεί κανείς, από που ν’ αρχίσει και που να τελειώσει, -και αυτό άσχετα αν είναι Χριστιανός ή αν δεν πιστεύει.
# Πρώτ’ απ’ όλα -λένε- η ψυχή. Ολοι οι άνθρωποι έχουν ψυχή, και γι’ αυτό είναι ίσοι ενώπιον του Θεού, όμως αυτό δεν μπορεί να ισχύει, αφού εκείνοι -οι ναζιστές- ξέρουν καλά ότι οι άνθρωποι δεν μπορούν να είναι ίσοι.
# Ο Χριστιανισμός είναι εξ ολοκλήρου απορριπτέος, απλά και μόνο γι’ αυτό, επειδή -λένε- η ψυχή αντιτίθεται στη φύση που εκπροσωπεί το κακό, σύμφωνα με τον Χριστιανισμό -ισχυρίζονται οι εθνικοσοσιαλιστές
# Επίσης, η ηθική του Χριστιανισμού -λένε- είναι διεφθαρμένη, αφού δεν θεμελιώνεται επάνω στους νόμους της φύσης. Είναι μια θρησκεία για αποτυχημένους και ανίκανους ονειροπόλους, που δεν μπορούν να ζήσουν., και οι Χριστιανοί είναι τρομαγμένα και θλιβερά προϊόντα μισανθρώπων αντιλήψεων.
# Ο Χριστιανισμός εκπροσωπεί μια διεστραμμένη και μισάνθρωπο στάση απέναντι στη ζωή και δεν έχει θέση σε καμιά υγιή κοινωνία.
# Είναι πνευματική αρρώστεια, είναι μια μολυσματική νόσος του πνεύματος, και οι Χριστιανοί είναι τρομαγμένα και θλιβερά προϊόντα μισανθρώπων αντιλήψεων.
Τα υπόλοιπα μπορείτε να τα διαβάσετε στη φωτοτυπία, για να διαπιστώσετε μόνοι σας ποιοι είναι πνευματικά νοσούντες και ασταθείς. Γνωρίζουμε καλά, είναι οδυνηρή η ανάγνωση τέτοιων κειμένων.
Povl Heinrich Rii-Knudsen,  Εθνικοσοσιαλισμός Η βιολογική κοσμοθεωρία, εκδόσεις Χρυσή Αυγή,  1989, Περί Χριστιανισμού, σελίδες 15-17.
Povl Heinrich Rii-Knudsen, Εθνικοσοσιαλισμός Η βιολογική κοσμοθεωρία, εκδόσεις Χρυσή Αυγή, 1989, Περί Χριστιανισμού, σελίδες 15-17.

Κλείνοντας, να υπογραμμίσουμε το εξής: Αν ερωτηθούν χρυσαβγίτες για όλες τις παραπάνω αθλιότητες, ξέρουμε καλά, είτε θα αρνηθούν ότι τα έγραψαν αυτοί ή ότι τα πιστεύουν ακόμη, είτε θα πουν πως είναι «γραπτά της νιότης τους», είτε θα πετάξουν τη μπάλα στην εξέδρα, χρησιμοποιώντας το επιχείρημα “γιατί δεν εγκαλείτε και τους αντιπάλους μας για όσα έγραφαν στο παρελθόν” ή αλλιώς “κι εσείς βασανίζετε τους μαύρους”. Ολοι ξέρουν ότι δεν είναι ειλικρινείς. Διότι, όπως παραθέσαμε προηγουμένως, με τα δικά τους λόγια:

«Το γεγονός ότι τώρα χρησιμοποιούμε τους όρους εθνικισμός, λαϊκός εθνικισμός και κοινωνικός εθνικισμός δεν σημαίνει ότι αλλάξαμε ιδέες».
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
[*] Εφημερίδα Χρυσή Αυγή, 06/04/2006, “Εθνικιστές ή ναζιστές;;; Αρνούμεθα το ιστορικό ψεύδος των «καλών» συμμάχων και των «κακών» φασιστών” // Φυσικά, όταν λένε “κοινωνικός εθνικισμός”, δεν είναι τίποτε άλλο παρά διαφορετική μετάφραση του όρου “Nationalsozialismus” // Βλ. και Ψαρράς, “Η Μαύρη Βίβλος της Χρυσής Αυγής, Ντοκουμέντα από την ιστορία και τη δράση μιας ναζιστικής ομάδας“, εκδόσεις Πόλις, σ. 156 // Για τα σχέδια τους για το πολίτευμα, βλ. Ιστολόγιο XYZ Contagion, “Τα σχέδια της Χρυσής Αυγής για το Πολίτευμα, όπως ακούστηκαν μέσα στο Πολιτικό της Γραφείο: «Στόχος μας η κατάργηση της Δημοκρατίας και η κατίσχυση της “Πολιτείας” (=του Ράιχ)» [Σειρά άρθρων: Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά #02]“, 07/01/2014
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/01/07/kryfa-02-sxedia-xa-politevma/

Εκδοση της Χρυσής Αβγής, Poul Heinrich Rus-Knudsen, "Εθνικοσοσιαλισμός Η βιολογική κοσμοθεωρία", 1989
Εκδοση της Χρυσής Αβγής, Poul Heinrich Rus-Knudsen, “Εθνικοσοσιαλισμός Η βιολογική κοσμοθεωρία”, 1989


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου