Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε να διαλυθεί το μεγαλύτερο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο της χώρας ή να ιδιωτικοποιηθεί

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ  ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Εκπέμπουμε SOS σε όλη την κοινωνία .

Από τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου ημέρα Κυριακή , το Νοσοκομείο μας κινδυνεύει να κλείσει.

Λόγω της διαθεσιμότητας 67 γιατρών του πρώην ΙΚΑ, θα σταματήσουν να λειτουργούν ή θα υπολειτουργούν  τμήματα του Ακτινοδιαγνωστικού (ο μαγνητικός τομογράφος και ο υπέρηχος που στεγάζεται στην Λ.Αλεξάνδρας 119), το Παθολογοανατομικό Εργαστήριο που βγάζει τις βιοψίες, το Ιατρείο Πόνου, η Β΄κλινική Μαστού, το Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα που κάνει τις ακτινοβολίες κ.α

Αυτό σημαίνει ότι άμεσα θα μειωθούν τα χειρουργεία και οι θεραπείες των ασθενών και θα επηρεαστούν δυσμενώς όλες οι κλινικές και τα τμήματα του Νοσοκομείου.

Σε συνδυασμό με τη διαθεσιμότητα των 4 οδηγών μας που καλύπτουν τις ανάγκες της αιμοδοσίας και του μοριακού ελέγχου και τις ανάγκες της άμεσης μεταφοράς από το κεντρικό κτίριο στα δυο παραρτήματα και με τους 3 φύλακες που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα και αυτοί , το μίγμα σκοτώνει.

Η  συρρίκνωση του προσωπικού του ΕΣΥ οδηγεί με τη σειρά της στη συρρίκνωση των δομών του, καθιστώντας το μη λειτουργικό. Το κενό που θα δημιουργηθεί θα κληθεί να καλύψει ο ιδιωτικός τομέας, σε μία εποχή μάλιστα, όπου οι πολίτες φτωχοποιούνται μαζικά, λόγω των εφαρμοζόμενων  νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών. Το γεγονός, ότι ιδιώτες επιχειρηματίες στο χώρο της υγείας επεκτείνουν βαθμηδόν τις δραστηριότητές τους κατά τα μνημονιακά έτη δεν είναι συμπτωματικό, αλλά καταδεικνύει ότι η υγεία μετασχηματίζεται από κοινωνικό αγαθό σε πεδίο κερδοφορίας.

«Όποιος μπορεί να πληρώσει θα ζήσει κι όποιος αδυνατεί, ας φρόντιζε να μπορούσε να πληρώσει.»

Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο είναι ενωμένοι. Προχωρήσαμε ήδη από την 1-4-2014 σε κινητοποίηση με διαμαρτυρία στη διοίκηση και κάνουμε αγώνα να κοινοποιήσουμε και δημοσιοποιήσουμε το γεγονός. Σήμερα έγινε μία από τις μαζικότερες Γενικές Συνελεύσεις που έχουν γίνει ποτέ με συμμετοχή από όλους τους κλάδους εργαζομένων και όλα τα τμήματα του νοσοκομείου και αποφασίστηκε να συνεχίσουμε τις καθημερινές κινητοποιήσεις-διαμαρτυρίες μας 11π.μ με 3μ.μ για να ενημερώνουμε τους ασθενείς μας και ζητάμε την αλληλεγγύη όλων.

Ειδικότερα σε μία τόσο ευαίσθητη ομάδα ασθενών , όπως οι καρκινοπαθείς , που δυστυχώς αυξάνεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια και σε μικρές ηλικίες και ενώ οι νοσούντες έχουν ήδη αντιμετωπίσει την βαρβαρότητα των περικοπών στα φάρμακα τους και την απαράδεκτη υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών νοσηλείας και θεραπείας, προκαλεί και  αποτελεί ΝΤΡΟΠΗ η περαιτέρω περικοπή στην παρεχόμενη περίθαλψή τους.

Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε να διαλυθεί το μεγαλύτερο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο της χώρας ή να ιδιωτικοποιηθεί. Διαδώστε το παντού. Θα κορυφώσουμε άμεσα με την απεργία της Τετάρτης 9-4-14 και θα συνεχίσουμε με τα βήματα του συντονισμού μας με τα υπόλοιπα πρωτοβάθμια σωματεία της χώρας.



Απέναντι στις βάρβαρες πολιτικές κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, μόνη ελπίδα είναι οι αγώνες μας.

Έχουμε τη δύναμη, όλοι μαζί μπορούμε!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ!

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ-ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ!



Από το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος                                                                                Η γραμματέας



Κώστας Καταραχιάς                                                                  Κυριακή Κοκολάκη

Τηλ.6945677808

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου