Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Χουλιγκάνοι σε επιθέσεις εναντίον συλλόγων και της αριστεράς

Από εδώ
Οπαδοί της ΑΕΚ "έκαναν ντου" στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ χθες το βράδυ μετά από τις δηλώσεις της υποψήφιας για την περιφέρεια Αττικής Ρένας Δούρου, σχετικά με το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.



Φώναξαν συνθήματα, αποδοκίμασαν έντονα τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, έριξαν φέιγ βολάν και μετά από λίγα λεπτά οι περίπου 30 οπαδοί απομακρύνθηκαν μόνοι τους χωρίς να προκαλέσουν καμιά ζημιά.

Μερικά από τα φέιγ βολάν έγραφαν: «Αυτός ο ναός και αυτή η εκκλησία μας ανήκουν. Τουρκολάγνοι και λαθρολάγνοι κάτω τα χέρια από την ΑΕΚ μας», «Δούρου συνεργάτιδα του Ακη κάτω τα χέρια από την ΑΕΚ» και «Δούρου, μαύρο στην συνεργάτιδα του Τσοχατζόπουλου»


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΩ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
Σεβαστοπούλου 30 & Ζαλίκη, Τηλ/Fax 210 69 23 591
FACEBOOK: Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων
`
1298/28-3-2014

ΟΜΟΦΩΝΗ ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
Διοικητικού Συμβουλίου και Συντακτικής Επιτροπής
της Εφημερίδας μας

Η Εφημερίδα του Συλλόγου μας «ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΩ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ» που κυκλοφόρησε πρόσφατα περιείχε άρθρο σχετικό με το γήπεδο του Παναθηναϊκού στη βάση της πάγιας θέσης του Συλλόγου μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια που συνοπτικά είναι η εξής:
1) Να μη δημιουργηθεί τεράστιο γήπεδο στην Λεωφ. Αλεξάνδρας, γιατί θα υποβαθμίσει ακόμη περισσότερο την ποιότητα ζωής των περιοίκων, των μαθητών στα γειτνιάζοντα πολλά σχολεία και των ασθενών στα παρακείμενα νοσοκομεία (κυκλοφοριακή συμφόρηση, ηχορύπανση κ.λπ.)
2) Μετά την επίλυση του γηπεδικού προβλήματος του Παναθηναϊκού (Η Πολιτεία και ο Δήμος Αθηναίων ως αρμόδιοι θεσμικοί φορείς πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους), η έκταση από Λυκαβηττό έως τα προσφυγικά της Λεωφ. Αλεξάνδρας (Κουντουριώτικα, Γήπεδο ΠΑΟ), με την υπογειοποίηση της Λεωφ. Αλεξάνδρας να αξιοποιηθεί ως χώρος υψηλού πρασίνου και ήπιων αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Ας σημειωθεί ότι αυτή η θέση του συλλόγου μας, έχει την αποδοχή πολύ σημαντικού τμήματος της κοινωνικής και πολιτικής ζωής της χώρας, της Αθήνας, των Αμπελοκήπων και φυσικά των κατοίκων της γειτονιάς μας (επανειλημμένες Γενικές Συνελεύσεις του συλλόγου μας και ανοιχτές συγκεντρώσεις των κατοίκων).
Κάποιοι αυτοονομαζόμενοι οπαδοί του Παναθηναϊκού που εκτιμούν (και φυσικά είναι δικαίωμά τους) πως πρέπει να κατασκευαστεί τεράστιο γήπεδο στη Λεωφ. Αλεξάνδρας, έχουν ξεκινήσει εδώ και μερικές ημέρες έναν «πόλεμο» κατά του συλλόγου μας με απειλές μέσα από ανώνυμα τηλεφωνήματα, αλλά και μέσω Ίντερνετ.
Επισημαίνουμε ότι το κλίμα της έντασης και του φανατισμού πυροδοτήθηκε και από μπαράζ δημοσιευμάτων αθλητικών ιστοσελίδων με ψευδές περιεχόμενο «περί δήθεν απόφασης του συλλόγου μας να προσφύγουμε στο Συμβούλιο Επικρατείας κ.λπ.».
Οι απειλές κλιμακώθηκαν με την παρουσία 70 περίπου οπαδών του Παναθηναϊκού με μηχανάκια έξω απ΄ τα γραφεία του Συλλόγου μας την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2014 ώρα 7 μμ με απειλητικές διαθέσεις (βίαιη συμπεριφορά, απόπειρα χειροδικίας, εκστόμιση απειλών κατά του Προέδρου του συλλόγου… «θα σας κανονίσουμε»… «Τολμάτε να αντιδράτε στο νέο γήπεδο»… «Θα ξαναπεράσουμε» κ.λπ.
Ας σημειωθεί ότι εντός των γραφείων του συλλόγου μας, υπήρχαν μικρά παιδιά με τους γονείς τους, σε εκδήλωση θεατρικού παιγνιδίου.
Καλούμε όλους τους παράγοντες της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, να καταδικάσουν τέτοιες ενέργειες που θέλουν να υποκαταστήσουν τον εποικοδομητικό διάλογο για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων μας με την πόλωση και τη βία.
Καλούμε ιδιαίτερα την Διοίκηση του Παναθηναϊκού, αλλά και το Υπουργείο Πολιτισμού (Αθλητισμού), όχι απλά να καταδικάσουν τέτοιες ενέργειες, αλλά και να πάρουν μέτρα για την εξάλειψή τους.
Όταν κάποιοι επιχειρούν με τη βία να φιμώσουν τη φωνή ενός πολιτιστικού συλλόγου όταν γίνεται προσπάθεια να καταπατηθεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της έκφρασης, κανείς δεν πρέπει να παραμένει αμέτοχος και ουδέτερος.
Είμαστε σίγουροι πως ο κόσμος του Παναθηναϊκού στον οποίο ανήκουμε και όλοι εμείς ως κάτοικοι των Αμπελοκήπων θα απομονώσει αυτές τις ακραίες και επικίνδυνες για τη δημοκρατία συμπεριφορές

2 σχόλια:

  1. Όχι οπαδοί της ΑΕΚ!!! Πόσα τους έδωσε ο Μελισσανίδης;;; Τι σχέση έχει η ΑΕΚ των προσφύγων με τους λαθρέμπορους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή