Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Ζωντανή αναμετάδοση από τις συγκεντρώσεις


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η απαγόρευση των συγκεντρώσεων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και των Συνδικάτων σήμερα, Τρίτη 1 Απριλίου και αύριο, Τετάρτη, 2 Απριλίου 2014, κατά τη διάρκεια της πραγματοποίησης της άτυπης Συνόδου του ECOFIN, δηλαδή ενός οργάνου που απεργάζεται και επικυρώνει διαρκώς την αποδόμηση κάθε συλλογικού κοινωνικού και εργασιακού δικαιώματος, που αναπαράγει και κλιμακώνει τις πολιτικές ακραίας λιτότητας στην Ευρώπη και με τραγικά μέτρα στη χώρα μας, αποτελεί ακραία αυταρχική, αντιδημοκρατική απόφαση και πρόκληση, δεδομένου:
1.    Είναι ως αντίληψη και ενέργεια αντισυνταγματική.
2.    Είναι χωρίς προηγούμενο και εντός της Ε.Ε. αφού τόσο τα Εθνικά όσο και τα Ευρωπαϊκά Συνδικάτα από τις Βρυξέλλες έως και σε κάθε χώρα που είχε την Προεδρία, οργάνωσαν αντίστοιχες διαμαρτυρίες χωρίς να εκδοθούν τέτοιες κατάπτυστες αποφάσεις.
Καλούμε την Κυβέρνηση να ανακαλέσει, έστω και την ύστατη ώρα, την απόφασή της, να σταματήσει να κρύβεται πίσω από τα αστυνομικά όργανα, τις ειδικές μονάδες καταστολής, τους Εισαγγελείς και τη «νομιμότητα» όταν η εκτροπή από τις Συνταγματικές Αρχές είναι μόνιμη επίδοσή της, όπως αποδεικνύεται και από τη διαδικασία ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν το παρών σήμερα, Τρίτη 1 Απριλίου 2014, στην Πλατεία Κλαυθμώνος και ώρα 6:00μμ, για να «αποστειρώσουμε» με τη μαζική και δυναμική μας παρουσία τον αυταρχισμό, τις απαγορεύσεις, την αντιδημοκρατική πρακτική, οτιδήποτε επιχειρεί να «παγώσει» τους συλλογικούς μαζικούς αγώνες μας.


Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου