Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Μπαλτάκος Gate: Μέρος 1ο

 
Αναδημοσίευση από TPP
Τις χειρότερες υποψίες για την κυβέρνηση επιβεβαίωσε ο Τ. Μπαλτάκος με όσα αποκαλύπτει στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης.
Επιβεβαιώνονται δηλαδή, τόσο οι στενές σχέσεις και η συνεργασία του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης με το νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής, όσο και οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης στη δικαιοσύνη. Το θέμα δεν εξαντλείται φυσικά στο ρόλο του κ.Μπαλτάκου, αφού εξίσου επικίνδυνα για τη δημοκρατία αποδεικνύονται και όσα αποκαλύφτηκαν για τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, αλλά και για τον ίδιο τον πρωθυπουργό και τις παρεμβάσεις όλων τους στη Δικαιοσύνη.
«Δε μάθαμε τίποτα που δεν ξέραμε, αλλά επιβεβαιώσαμε αυτά που υποπτευόμασταν για τη Νέα Δημοκρατία» δηλώνει στο TPP ο συνταγματολόγος Γιώργος Κατρούγκαλος. «Το πρώτο είναι ότι ένα σημαντικό κομμάτι και μάλιστα κοντά στον πρωθυπουργό, εξασφάλιζε για ένα μεγάλο διάστημα την ατιμωρησία της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής, φλερτάροντας με το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας ενάντια στην αριστερά. Το δεύτερο είναι ότι όταν έφτασε ο κόμπος στο χτένι, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και πάλι η στρατηγική αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής δεν έγινε στη βάση θέσεων αρχής, αλλά με τη μικροκομματική στόχευση θήρευσης των αδέσποτων ψήφων της» εξηγεί .
Όσο για αυτά που λέει για τη Δικαιοσύνη ο Τ. Μπαλτάκος, σύμφωνα με τον Γ.Κατρούγκαλο «αποδεικνύουν ότι η δεξιά δεν έχει ξεχάσει τις παλιές πρακτικές του ασφυκτικού εναγκαλισμού με την ηγεσία της».


Για κατάλυση της διάκρισης των εξουσιών και όχι μόνο, μιλάει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σοφία Σακοράφα. «Ο πρωθυπουργός και το ακροδεξιό του περιβάλλον καταλύουν αντί να υπηρετούν το δημοκρατικό πολίτευμα και τους θεσμούς του» αναφέρει στο TPP. «Η υπεράσπιση της Δημοκρατίας είναι καθήκον όλων μας, ανεξάρτητα από την κομματική μας τοποθέτηση» επισημαίνει, εκτιμώντας ότι η κατάσταση είναι επικίνδυνη. Είναι γεγονός ότι οι σχέσεις της Χρυσής Αυγής με το στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού και γενικό γραμματέα της κυβέρνησης, Τάκη Μπαλτάκο, δεν ήταν κάτι καινούργιο, ούτε άγνωστο στον πρωθυπουργό. Ο Αντώνης Σαμαράς γνώριζε πολύ καλά ότι ο έμπιστος συνεργάτης του και ιδεολογικά συγγενής τους, συνομιλούσε με τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, αλλά πίστευε ότι αυτή η επαφή ήταν προς όφελός του. Ο κ. Μπαλτάκος προφανώς έπαιζε σε δύο ταμπλό και ποτέ δεν έκανε ιδιαίτερες προσπάθειες να κρύψει τις ακροδεξιές αντιλήψεις του. Ήταν εκείνος άλλωστε, που προωθούσε το σενάριο της συγκυβέρνησης με τη Χρυσή Αυγή, με το οποίο απείλησε πέρσι στους διαδρόμους της Βουλής το βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Ν. Τσούκαλη, όταν το κόμμα του συμμετείχε στην κυβέρνηση. «Αν συνεχίσετε έτσι, μπορούμε να κυβερνήσουμε με τη Χρυσή Αυγή» του είχε πει κι εκείνος έντρομος είχε σπεύσει να το μεταφέρει στον Φώτη Κουβέλη.
Ήταν ο Τ. Μπαλτάκος επίσης, που επιχειρούσε να προωθήσει διατάξεις ακροδεξιού χαρακτήρα σε διάφορα νομοσχέδια, όπως σε αυτά του υπουργείου Δικαιοσύνης, με τις οποίες ζητούσε οι μετανάστες να τιμωρούνται με διπλάσιες ποινές από αυτές που προβλέπονται για τα ίδια αδικήματα όταν αυτά διαπράττονται από Έλληνες.

Ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης είχε συναντήσει τότε την άρνηση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, που θεωρούσε «επικίνδυνο κομμουνιστή» και του οποίου την αποπομπή από την κυβέρνηση είχε ζητήσει από τον πρωθυπουργό τουλάχιστον δύο φορές.
Για μεγάλο χρονικό διάστημα το επιτελείο του Μαξίμου είχε αποφασίσει να διατηρεί τη Χρυσή Αυγή ως «εφεδρεία», χρησιμοποιώντας διπλή γλώσσα. Από τη μία την επίσημη, στην οποία υιοθετούσε επιθετική τακτική και από την άλλη, ανεπισήμως και παρασκηνιακά ο Τ. Μπαλτάκος, το δεξί χέρι του πρωθυπουργού, συνομιλούσε μαζί τους ακόμα και για το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας (κι αυτό καταδεικνύει την κατασκευασμένη «αντισυστημικότητα» της Χρυσής Αυγής).

Απ’ όσα λέει στο βίντεο αυτό ο Ηλίας Κασιδιάρης, πάντως, φαίνεται να έχει και άλλη «επαφή» από το περιβάλλον Σαμαρά, αφού γνωρίζει την αντίδραση που είχε ο πρωθυπουργός στις ΗΠΑ όταν έμαθε ότι δεν προφυλακίστηκε. Αντίδραση που επιβεβαιώνει και ο Τ. Μπαλτάκος.

Πως έφτασαν όμως από τα σενάρια συνεργασίας της Ν.Δ με τη Χρυσή Αυγή στο κυνήγι της και στις συλλήψεις;

Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τις πιέσεις των δανειστών και των εβραϊκών λόμπι που ακολούθησαν, για να τελειώνουν με την ανοχή που επιδείκνυαν απέναντί τους, καθώς μέχρι τότε υπήρχε τεράστια ανοχή απέναντι στο παραστρατιωτικό τμήμα της Χρυσής Αυγής. Είναι ενδεικτικό και το γεγονός που αργότερα αποκαλύφθηκε, ότι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης εμφάνισε 30 φακέλους με υποθέσεις που απέστειλε στη Δικαιοσύνη, ενώ μέχρι τότε τους κρατούσε η αστυνομία χωρίς να τους προωθεί αρμοδίως.

Βασικό ρόλο, εκτός από τις πιέσεις των ξένων που έχει αποκαλύψει και ο Αντώνης Ρουπακιώτης, έπαιξαν και οι δημοσκοπήσεις που έδειχναν ότι η Ν.Δ είχε σοβαρή διαρροή ψηφοφόρων προς την Χρυσή Αυγή, που «της στερούσε το προβάδισμα απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ», σύμφωνα με την ανάλυση των δημοσκόπων που συνεργάζονταν με το Μέγαρο Μαξίμου. Η συνεχιζόμενη δημοσκοπική άνοδος που άγγιζε τότε σε πολλές δημοσκοπήσεις το 15%, την καθιστούσε πλέον επικίνδυνη.

Στις συσκέψεις εκείνης της περιόδου για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής επικράτησε τελικά η στρατηγική του Ν. Δένδια, με την οποία συντάχθηκε τελικά και ο Μάκης Βορίδης που ήταν αμφίθυμος (αλλά θέλει να ξεπλύνει το ακροδεξιό παρελθόν του, για να γίνει αποδεκτός και από διάφορα ξένα λόμπι). Η στρατηγική αυτή ήταν η αγαπημένη συνταγή του Ν. Δένδια, της (επιλεκτικής) μηδενικής ανοχής, που ήθελε τη δίωξη της Χρυσής Αυγής -όχι μόνο του παραστρατιωτικού μέρους , αλλά και των βουλευτών, που έπρεπε να μπουν στη φυλακή. Η άποψη που κέρδιζε έδαφος τελευταία στο επιτελείο του πρωθυπουργού μάλιστα, ήθελε να κηρυχθεί παράνομη η Χρυσή Αυγή και να διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη. Άποψη με την οποία ο Τ.Μπαλτάκος διαφωνούσε και κοιτούσε να κάνει ότι περνούσε από το χέρι του για να ανατραπεί. Αλλά δεν περνούσαν πάρα πολλά. «Μόνο ο πολιτικός θάνατος της Χρυσής Αυγής θα εξασφαλίσει την επιβίωση της Νέας Δημοκρατίας» σχολίαζε εκείνη την περίοδο υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος.

Και μπορεί τελικά να μην πέρασε η γραμμή του Μπαλτάκου για την Χρυσή Αυγή, εκείνος όμως συνέχισε να διατηρεί στενή σχέση μαζί τους. Τα στελέχη που συνομιλούσαν μαζί του ωστόσο, του ζητούσαν διαρκώς εξηγήσεις και εκείνος προσπαθούσε να τους καθησυχάζει. Κάπως έτσι, την περίοδο αυτή, ο υπόδικος και άγρια στριμωγμένος Ηλίας Κασιδιάρης που έβλεπε με απόγνωση να έρχεται και η δική του ώρα για τον Κορυδαλλό, έστησε την καταγραφή της συνομιλίας τους προκειμένου να έχει ένα όπλο υπεράσπισης αλλά και για να αποκαλύψει την πολιτική μεθόδευση. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν ήθελε να βλάψει τον Τάκη Μπαλτάκο, καθώς ήταν ο άνθρωπός τους στην κυβέρνηση. Τα περιθώρια όμως στένευαν, αυτός δεν κατάφερνε να τους διασώσει και αισθάνθηκε ότι δεν είχε άλλα περιθώρια από το να τον κάψει, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να τη γλιτώσει.

Το πολιτικό σκάνδαλο που βγήκε στην επιφάνεια είναι τεράστιο. Αναμένεται συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου