Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Σε άμεση εκτέλεση κατασχέσεων προχωρούν τα ασφαλιστικά ταμεία

Αναδημοσίευση από εδώ

Να εκτελεστούν άμεσα όλες οι εντολές κατάσχεσης που εκδόθηκαν στο διάστημα από τις 26/11/2013 έως και τις 31/01/2014 ζητεί με «εξαιρετικά επείγον» (όπως χαρακτηρίζεται) έγγραφο η συντονίστρια του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών.

Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται ότι όλες οι εκκρεμότητες με τις κατασχέσεις θα πρέπει να έχουν κλείσει μέχρι το τέλος του μήνα και να έχει δοθεί σχετική αναφορά στο κέντρο από τους δικαστικούς επιμελητές. Μάλιστα, δίδεται παραγγελία από τη στιγμή που θα εκδίδεται μια καινούργια εντολή κατάσχεσης, να εκτελείται το αργότερο μέσα σε διάστημα δύο μηνών.
 

Με άλλο έγγραφο, ενημερώνονται οι οφειλέτες του ΟΑΕΕ ότι τα χρέη τους από εδώ και στο εξής, μεταφέρονται και αυτά στην αρμοδιότητα του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών. Οι οφειλέτες του ΟΑΕΕ μπορούν να πιστοποιηθούν εκδίδοντας κλειδάριθμο και στη συνέχεια να κάνουν χρήση ηλεκτρονικών υπηρεσιών όπως:
  • Να λαμβάνουν τις προσκλήσεις και τις ατομικές ειδοποιήσεις για τακτοποίηση των οφειλών τους
  • Να ενημερώνονται για την Υπηρεσία ΚΕΑΟ όπου ανήκει
  • Να ενημερώνονται αναλυτικά για την εικόνα της οφειλής τους από τον πίνακα χρεών
 

Δείτε το εξαιρετικά επείγον έγγραφο για την εκτέλεση των κατασχέσεων αλλά και τις οδηγίες για την ηλεκτρονική πιστοποίηση των οφειλετών του ΟΑΕΕ. Μέσω του εγγράφου προαναγγέλλεται ότι διαδικασία πιστοποίησης θα ακολουθηθεί σύντομα και για τους οφειλέτες του ΟΓΑ και του ΕΤΑΑ (ενιαίο ταμείο αυτοαπασχολουμένων).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου