Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Συνέχεια κινητοποιήσεων στο ΕΤΑΑ (Μάρνη 22): Πέμπτη 6 Μάρτη 2.30 μμ

Τις προηγούμενες μέρες επανήλθε στην ημερήσια διάταξη του ΔΣ ΕΤΑΑ το ζήτημα της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών, ενώ ήδη 50.000 μηχανικοί αδυνατούν να πληρώσουν τις υπάρχουσες.
Η κυβέρνηση, μέσω του Υπ. Εργασίας, στις 19/2 κάλεσε το ΕΤΑΑ να προωθήσει άμεσα προς το ΚΕΑΟ τις “ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές οφειλές”, απειλώντας με “ποινικές, πειθαρχικές και αστικές ευθύνες”. Ο διορισμένος εντολοδόχος Πρόεδρος του ΕΤΑΑ Σελλιανάκης, μία μέρα μετά, απαιτεί από τα Ταμεία να προχωρήσουν σε “αυτόματη” διαβίβαση των στοιχείων των οφειλετών.

Πρόκειται για βάρβαρη επιδρομή σε βάρος των χιλιάδων μηχανικών που απειλούνται άμεσα με κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων, ενώ ήδη στερούνται την υγειονομική περίθαλψη.
Στις 20 και 27 Φλεβάρη πραγματοποιήθηκαν δυναμικές κινητοποιήσεις, με αποτέλεσμα να πέσει στο κενό η νέα απόπειρα επιβολής των εξοντωτικών ασφαλιστικών εισφορών. Ωστόσο παραμένει ενεργή η απειλή να ψηφιστεί από το ΔΣ του ΕΤΑΑ η αποστολή των ειδοποιητηρίων με τις αυξήσεις, ενώ επικρέμεται πάνω από τα κεφάλια μας ο εφιάλτης των κατασχέσεων.
Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε. Η έκβαση αυτής της μάχης εξαρτάται από την διαρκή κινητοποίηση όλων μας. Ο δρόμος του αγώνα, είναι ο μόνος που έχει αποτελέσματα. Αυτό το αποδεικνύουν οι επιτυχίες της αναστολής των αυξήσεων και της σφράγισης βιβλιαρίων υγείας οφειλετών συναδέλφων.
  • Καμία αποστολή στοιχείων στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών- ΚΕΑΟ, Να καταργηθεί το ΚΕΑΟ
  • Καμία αύξηση των ήδη υπέρογκων εισφορών, άμεση δραστική μείωση τους (και αναδρομικά)
  • Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους ανεξάρτητα από χρέη προς το ταμείο,
  • Άρση των άθλιων όρων διακανονισμού οφειλών,
  • Αναγνώριση των ανέργων και υπό-απασχολούμενων συναδέλφων, αξιοπρεπές επίδομα ανεργίας, διαγραφή των χρεών τους
  • Μη υποχρέωση καταβολής εισφορών σε όσους δεν έχουν επαρκές εισόδημα,
  • Ασφαλιστική ενημερότητα για όλους τους μηχανικούς που δεν είναι εργοδότες και δεν οφείλουν εργοδοτικές εισφορές,
  • Άμεση καταβολή των οφειλών του κράτους και της εργοδοσίας. Άμεση κάλυψη των απωλειών από το psi και την Τράπεζα Αττικής,
  • Οι φορείς των ασφαλισμένων να μεριμνήσουν επιτέλους για την προστασία των ασφαλισμένων
Να μην περάσουν οι ληστρικές αυξήσεις
Κανένα σπίτι στα χέρια κράτους τραπεζών
Να είμαστε όλοι εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου