Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Η προεκλογική αθλιότητα συνεχίζεται

Μετά τα καμώματα Σπίρτζη με τους δημάρχους και την κυβέρνηση, η ΔΚΜ βάζει μπροστά το βαρύ της πυροβολικό, τον ίδιο τον υπουργό "Ασφάλισης" Βρούτση. Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το ίδιο το Υπουργείο, "κατόπιν ενεργειών" των πολυχρονεμένων εκπροσώπων μας στους "επιστημονικούς συλλόγους" θα "εξετάσουν" το αίτημα τους να ανασταλεί προσωρινά η αυτόματη αλλαγή ασφαλιστικής κλάσης στους μηχανικούς (και όχι φυσικά να καταργηθεί, ούτε να καταργηθούν οι λοιπές αυξήσεις που επιβλήθηκαν στους προ 93 συναδέλφους, ούτε να μειωθούν οι ήδη δυσβάσταχτες εισφορές, ούτε να επιστραφούν τα κλεμμένα, ούτε να αναγνωριστούν οι άνεργοι και να μην πληρώνουν εισφορες). Άδικα τρέχαμε επί 3 μήνες την άνοιξη στο ΤΣΜΕΔΕ και το ΕΤΑΑ για να ακυρώσουμε τις ληστρικές αυξήσεις. Αρκούσε ένα δελτίο τύπου...και μια συνάντηση (και φυσικά να ψηφίσουμε τους "σωστούς εκπροσώπους" με προσβάσεις στην κυβέρνηση). Ουστ...


(Ξένη Δημοσίευση) – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΥΠ.ΕΡΓΑΣΙΑΣ -ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠ.ΕΡΓΑΣΙΑΣ
19/11/2013
18:26


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 19 Νοεμβρίου 2013

Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης συναντήθηκε σήμερα με τους προέδρους των Επιστημονικών Συλλόγων Πολιτικών Μηχανικών κ. Γεώργιο Στασινό, Μηχανολόγων κ. Τάσο Ευσταθίου και Αρχιτεκτόνων κ. Μυρτώ Δεσποτίδη.
Μετά την συνάντηση ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης δήλωσε τα εξής:
«Οι πρόεδροι των Επιστημονικών Συλλόγων των Μηχανικών μου έθεσαν μία σειρά από ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο τους. Ένα βασικό αίτημα σύσσωμου του κλάδου τους -και κυρίως των νέων μηχανικών- είναι αυτό που αφορά στην δυνατότητα επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας στους ασφαλισμένους του Τομέα Μηχανικών και Εργοληπτών Δημόσιων Έργων του ΕΤΑΑ.
Θεωρώ ότι οι σημερινές οικονομικές συνθήκες καθιστούν άμεση την ανάγκη να καλυφθούν όλες οι σχετικές με το αίτημα προϋποθέσεις και να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες ενέργειες μέχρι το τέλος του έτους για την διευθέτηση του αιτήματος, τηρουμένων πάντα των προβλεπόμενων κανόνων της ανταποδοτικότητας στις συνταξιοδοτικές τους παροχές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου