Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Εκλογές στο ΤΕΕ: «τι έχεις Γιάννη ; τι είχα πάντα !»

Αναρτούμε επιστολή που λάβαμε από το συνάδελφο Φανουράκη Σήφη

Εκλογές   στο  ΤΕΕ
 «τι έχεις Γιάννη ; τι είχα πάντα !» 
(λαϊκή παροιμία)

Το  γράμμα….
Συντρόφισσες και σύντροφοι,
1.Στις 24 Νοεμβρίου θα γίνουν σε όλη τη χώρα οι εκλογές του ΤΕΕ. Η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των ψηφοδελτίων είναι η 15η Οκτωβρίου.
2.Στηρίζουμε την παράταξη «Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών».
3.Με ευθύνη των Γραμματέων των Νομαρχιακών να ενημερωθούν άμεσα οι σ. μηχανικοί (απόφοιτοι Πολυτεχνικών Σχολών όλων των ειδικοτήτων) για την παράταξη και όπου είναι δυνατόν να γίνουν ανοιχτές συσκέψεις μηχανικών.
4.Επαφή με: Πχχχ Πχχχχ 69χχχχχχχχ χχχχχχχχ@yahoo.gr , Πχχχχχχχχ Κχχχχχ 69χχχχχχχχ χχχχχχ@otenet.gr
5. Στις παραπάνω διευθύνσεις να αποσταλούν και τα στοιχεία των σ. μηχανικών (ονοματεπώνυμο, τηλ., email).
6. Ο ιστοχώρος της παράταξης είναι: http://rizoengineers.wordpress.com/

                                                                          Δημήτρης Βίτσας
                                                                     Γραμματέας Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ   

Οι πρακτικές…
Φαίνεται όμως, ότι αυτές οι «παλιές» πρακτικές  αποτελούν  πάλι «κυρίαρχες» επιλογές στο νέο κόμμα ( ΣΥΡΙΖΑ ). Αυτό το γράμμα του Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ προς τις οργανώσεις, προσθέτει νέα στοιχεία και  προαναγγέλει, τι θα δουν τα μάτια μας τον επόμενο καιρό σε άλλους μαζικούς χώρους αλλά και στις δημοτικές εκλογές.
Το πρώτο που καταγράφει αυτό το γράμμα είναι : ότι ένα  μονομελές όργανο ( ο γραμματέας του Κόμματος) είναι αυτός  που αποφασίζει για το ποιά θα είναι η συνδικαλιστική πρακτική του νέου κόμματος στον χώρο του ΤΕΕ!...
Μεγάλοι οι κίνδυνοι,  δημιουργούνται από  μια τέτοια  πολιτική πρακτική του νέου κόμματος που έχει αρχίσει να εμφανίζεται στους μαζικούς χώρους.
Από την άλλη , η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ανακοίνωσε :  …η πρότασή μας για κοινή προεκλογική διακήρυξη δεν έγινε αποδεκτή από την ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ως  «μη άρτια-ημιτελής».
Tο καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ όπως αυτό διαμορφώθηκε και ψηφίστηκε από το 1ο  Συνέδριο  (άρθρο 24 σελ. 45 και 46) ορίζει :
«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέση διαλόγου με τα κοινωνικά κινήματα, ενσωματώνει στοιχεία από την προβληματική τους και εμπλουτίζει τις επεξεργασίες του από τη δράση τους. Η αυτονομία των κοινωνικών κινημάτων από την κυβέρνηση, την εργοδοσία και τα κόμματα, η άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να υποκαταστήσει τα κινήματα των πολιτών, αποτελούν απαράβατες αρχές της πολιτικής του…»
Τα συμπεράσματα δικά σας !, αλλα…και  η επιλογή δική σας  : Αρνηθείτε αυτές τις πρακτικές  με την ΨΗΦΟ ΣΑΣ  !  Θα πρέπει να αποφασίσετε !  Δεν αρκεί πια η «αγανάκτηση»!  Μόνο «απόφαση» χρειάζεται !

                                                                 Σήφης  Φανουράκης
                                                                       Αρχιτέκτονας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου