Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Υπογράφουμε για να μην εκδοθούν από το Ελληνικό κράτος οι αγωνιστές - απεργοί πείνας από την Τουρκία.

1.000 χειρόγραφες υπογραφές μέχρι τώρα!

Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν

Υπογράφουμε για να μην εκδοθούν από το Ελληνικό κράτος οι αγωνιστές - απεργοί πείνας από την Τουρκία. Οι Hasan BIBER 55 ετών, Erdogan CAKIR 48 ετών, Ahmet DUZGUN YUKSEL 51 ετών, και Mehmet YAYLA 33 ετών, απειλούνται με έκδοση στην Τουρκία, στη Γερμανία και στη Γαλλία για την πολιτική και συνδικαλιστική τους δράση. Η έκδοσή τους ισοδυναμεί με θάνατο και πολυετείς καθείρξεις σε καθεστώς απομόνωσης. Να σταματήσουν, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, οι διώξεις αγωνιστών για τα πολιτικά τους φρονήματα. 

Την 50ή μέρα απεργίας πείνας, φρουρούμενοι στο Ασκληπιείο της Βούλας διανύουν οι αγωνιστές από την Τουρκία, Ερντογάν Τζακίρ και Μεχμέτ Γιαϊλά.
Συνολικά, τέσσερις αγωνιστές πολιτικοί πρόσφυγες από την Τουρκία βρίσκονται αυτή τη στιγμή στις ελληνικές φυλακές και υπάρχει γι” αυτούς αίτημα για την έκδοσή τους από Γερμανία, Γαλλία, Τουρκία. Το έγκλημά που τους καταλογίζεται από τις χώρες αυτές είναι η πολιτική τους δράση.
Η Επιτροπή Αλληλεγγύης επισημαίνει: «Αν ο AHMET DUSGUN YUKSEL εκδοθεί στην Γερμανία θα φυλακιστεί για 3 χρόνια σε καθεστώς απομόνωσης. Πολύχρονη φυλάκιση περιμένει και τονERDOGAN CAKIR, αν εκδοθεί στη Γαλλία. Η έκδοση στην Τουρκία των HASAN BIBER και MEHMET YAYLA θα σημαίνει για τους δύο αγωνιστές φυλάκιση, βασανιστήρια, εξόντωση«.
Οι 4 φυλακισμένοι αγωνιστές βρίσκονται σε απεργία πείνας αορίστου χρόνου από τις 24 Σεπτέμβρη ενάντια στις άδικες δικαστικές αποφάσεις σε βάρος τους και με αίτημα τη μη έκδοσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου