Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2013

Η η υποκρισία μιας ηγεσίας που διεκδικεί την ψήφο των μηχανικών

Αναδημοσίευση από την ΑΣΜ

Διαβάζουμε σε ρεπορτάζ του ΤΕΕ που καλύπτει δημοσιογραφικά την προεκλογική περίοδο μέχρι την 24η Νοέμβρη 2013, ότι οι “διευκολύνσεις” που παρέχονται στους συναδέλφους μηχανικούς για την εξόφληση των ασφαλιστικών οφειλών και εισφορών τους “…αποτελούν αποτέλεσμα του διαρκούς αγώνα, που έχει αναλάβει ο τεχνικός κόσμος, με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΤΕΕ Χρ. Σπίρτζη…”,
ξαναδιαβάζουμε το δελτίο τύπου των συλλόγων διπλωματούχων ΣΑΔΑΣ, ΣΠΜΕ, ΠΣΔΜΗ στο οποίο αναφέρεται ότι
“…Κατόπιν ενεργειών των Προέδρων των Συλλόγων και εν’ συνεχεία, της επιστολής που εστάλη στον Πρόεδρο του ΕΤAA κο Αντώνη Σελλιανάκη ελήφθη η απόφαση…”,  ΚΑΛΟΧΑΙΡΕΤΑΣ
και δικαιολογημένα αναρωτιόμαστε τι πραγματικά έχει συμβεί,
σε ποιον ανήκουν τα εύσημα για την προσωρινή μη εφαρμογή του Νόμου 3986-2011, Άρθρο 44, Παρ.14 &15 που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και προβλέπει την εισφορο-εξόντωση των μηχανικών ?
ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ του ΤΕΕ, στον πρόεδρο του ΤΕΕ κ. Σπίρτζη, στον πρόεδρο του ΤΣΜΕΔΕ κ. Γαμβρίλη ?
ή ανήκουν στη ΝΔ του ΤΕΕ, στο περιβάλλον Σαμαρά, στον πρόεδρο του ΕΤΑΑ κ. Σελλιανάκη και τα ενεργούμενα τους ?
Δυστυχώς η κατάργηση του ενημερωτικού δελτίου του ΤΕΕ αλλά ακόμα και η άρνηση της ηλεκτρονικής επικοινωνίας των παρατάξεων με τους συναδέλφους δυσχεραίνει, αλλά δεν εμποδίζει την αποκάλυψη της αλήθειας.
Όπως αποδεικνύεται με αδιάψευστα ντοκουμέντα που δημοσιεύονται στο blog μας,
η αναστολή εφαρμογής του Ν.3986/11 είναι αποτέλεσμα της πεισματικής κινητοποίησης μερικών εκατοντάδων συναδέλφων επί σχεδόν ένα χρόνο απέναντι αρχικά στην διοίκηση του ΤΣΜΕΔΕ, στη συνέχεια στην διοίκηση του ΤΕΕ και τελικά στην διοίκηση του ΕΤΑΑ,
στις οποίες απαγορεύτηκε να ξανασυνεδριάσουν έως ότου αλλάξουν την στάση τους για την εφαρμογή του Ν.3986/11 από υπέρ της κυβέρνησης σε υπέρ των μηχανικών, όπερ και εγένετο.
Η Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών δεν είναι παράταξη που κατεβαίνει στις εκλογές του ΤΕΕ, αλλά ανοιχτή πρωτοβουλία διεκδίκησης και διεύρυνσης των δικαιωμάτων των Μηχανικών.
Γνωρίζουμε πολύ καλά πώς ότι μικρό κερδήθηκε φέτος μέσα σε μια 10ετία συνεχών επιθέσεων στους μηχανικούς, από τη διοίκηση του ΤΕΕ, τους εκπροσώπων της στο Ταμείο και τις κυβερνήσεις είναι πολύ εύκολο να χαθεί χωρίς τον συνεχή έλεγχο και την παρουσία μας.
Συνεχίζουμε λοιπόν να κάνουμε αυτό που έχει σημασία και φέρνει αποτελέσματα, να συνεδριάζουμε τακτικά αναζητώντας πιο αποτελεσματικούς τρόπους αντίστασης και να κινητοποιούμαστε συστηματικά, απέναντι σε αυτούς που διεκδικούν την πολιτική εκμετάλλευση ενός κινήματος που παλεύει τις επιλογές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου