Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Τα φυσικά φαινόμενα, στην υπηρεσία της τρόικα

depositphotos_4539188-EarthquakeΑπό την http://paenedra.wordpress.com

Η γαλλική εφημερίδα «Le monde» δημοσίευσε σήμερα (4/9/2013) ένα επιστημονικό άρθρο που παρουσιάζει την έρευνα 50 επιστημόνων, σεισμολόγων και μηχανικών αλλά και τους χάρτες με τις σεισμογενείς περιοχές όλης της Ευρώπης στο πλαίσιο του προγράμματος SHARE (Seismic Hazard Harmonization in Europe).

Η Ελλάδα, η Τουρκία και η Ιταλία, σύμφωνα με το άρθρο τονίζεται ότι διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό πως στους χάρτες που δημιουργήθηκαν πολλές περιοχές της χώρας μας όπως η Κρήτη, η Ρόδος, η Σάμος, η Μυτιλήνη, η Πάτρα, η Κεφαλονιά, η Ζάκυνθος, η Ήπειρος αλλά και μεγάλο τμήμα του Κορινθιακού κόλπου απεικονίζονται με βαθύ κόκκινο χρώμα και εντάσσονται στις ζώνες υψηλής επικινδυνότητας!

Είναι γνωστό βέβαια πως η Ελλάδα είναι σεισμογενής χώρα και πρόσφατα αισθανθήκαμε τον σεισμό στην Φθιώτιδα, που προκάλεσε αρκετές καταστροφές στα σπίτια και τις περιούσιες των πολιτών.

Και τι κάνει λοιπόν η «καλή» μας κυβέρνηση που «μας προσέχει και θέλει το καλό μας»; Βάζει σε διαθεσιμότητα το 25% των υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων και του Ταμείου Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων.

Ειλικρινά, έλεος! Θέτουν στην υπηρεσία της τρόικα και των μνημονίων μέχρι και τα φυσικά φαινόμενα! Αν δεν μας καταστρέψουν τα μέτρα τους, θα μας καταστρέψουν οι σεισμοί.

Πρέπει πάντως να βγει νέο διαφημιστικό σποτ που να λέει «Προσοχή, η μνημονιακή συγκυβέρνηση απειλεί σοβαρά την υγεία και την σωματική ακεραιότητα των πολιτών!»

Ας κάνουμε τον δικό μας σεισμό στην απεργία 18-19/9 για να τους καταστρέψουμε εμείς πρώτοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου