Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013

Κάτω τα χέρια από τη Δημόσια Τηλεόραση - Ο αυταρχισμός της κυβέρνησης Σαμαρά θα σπάσει με τους αγώνες του λαού


Αργά το βράδυ της Τρίτης, δυνάμεις των ΜΑΤ περικύκλωσαν την ΕΡΤ, ενώ λίγο αργότερα έκλεισαν οι πομποί και οι οθόνες βυθίστηκαν στο σκοτάδι. Οι εργαζόμενοι συνέχισαν ωστόσο να μεταδίδουν τις εξελίξεις μέσω του διαδικτύου, ενώ πλήθος κόσμου βρέθηκε στο πλευρό τους μέχρι τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (βλέπε σχετικά video εδώ). Νέο κάλεσμα για συγκέντρωση συμπαράστασης σήμερα στις 11:00 έξω από το Ραδιομέγαρο. «Όλοι σε συγκέντρωση στις 11:00 έξω από την ΕΡΤ, γιατί ο αγώνας πρέπει να είναι κοινός απέναντι στις απολύσεις και την ανεργία», είναι το μήνυμα που έχει αναρτηθεί στην επίσημη σελίδα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στο Facebook.
Κάτω τα χέρια από τη Δημόσια Τηλεόραση

Kαταγγέλουμε την πρωτοφανή αντιδημοκρατική ενέργεια της κυβέρνησης Σαμαρά να προχωρήσει στο κλείσιμο της ΕΡΤ και εκφράζουμε την ολόπλευρη αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφωνίας.

Πρόκειται για πρωτοφανή αυταρχική κίνηση που προκαλεί το δημόσιο αίσθημα και τη δημοκρατική συνείδηση του λαού. Με τον ίδιο "ξαφνικό θάνατο" που εκτελούν τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ θέλουν να εξοντώσουν και χιλιάδες εργαζομένων στο Δημόσιο με απολύσεις, διαθεσιμότητες και αργίες. Δε θα τους αφήσουμε

Καλό για της χώρα είναι ό,τι είναι καλό για το λαό της και όχι ότι θέλουν οι μεγαλοεργολάβοι - καναλάρχες και οι τοκογλύφοι - δανειστές.

Οι ιδιωτικοποιήσεις, η απαξίωση και το κλείσιμο των δημόσιων οργανισμών και ειδικά των οργανισμών που διαχειρίζονται τα δημόσια αγαθά (δημόσιες υποδομές και έργα, υγεία, παιδεία, ενημέρωση, πολιτισμός, εκπαίδευση, ύδρευση, κλπ.) πλήττουν το δικαίωμα του λαού να ζει αξιοπρεπώς.

Από την πλευρά μας στηρίζουμε πλήρως το δικαίωμα των εργαζομένων της ΕΡΤ να κρατήσουν ανοικτή τη δημόσια τηλεόραση και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς και χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία τους να αγωνιστούν με όλα τα μέσα για να μην περάσει το κυβερνητικό πραξικόπημα.
Το δικαίωμα στην εργασία, το δικαίωμα στην ενημέρωση είναι πάνω από τις αντιδημοκρατικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Ο αυταρχισμός της κυβέρνησης Σαμαρά θα σπάσει με τους αγώνες του λαού.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμπαρασταθούν κατά τόπους στις κινητοποιήσεις ενάντια στη διάλυση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, την πολιτική αριστερά να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να στηρίξει αποφαστικά τον αγώνα και όλες τις Ομοσπονδίες - Σωματεία Εργαζομένων να καλέσουν άμεσα σε ενωτικούς και αποφασιστικούς απεργιακούς αγώνες για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής και όσων την υπηρετούν. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου