Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Συνέλευση ΣΜΤ Μακεδονίας

ΔΕΝ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Ο ΦΟΒΟΣ. ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ.

Τρία χρόνια έχουν περασει από την ένταξη της Ελλάδας στο Μηχανισμό στήριξης ΕΕ και ΔΝΤ και το έργο της κατεδάφισης των δικαιωμάτων μας σε κάθε πτυχή της ζωής μας δεν έχει τελειωμό. Ενώ η ολομέτωπη επίθεση της εγχώριας τρόικας ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, ο κόσμος της εργασίας φαίνεται να μην μπορεί να συντάξει αποτελεσματικά τις δυνάμεις του. Οι αντιστάσεις μας φαίνεται να είναι διάσπαρτες, ασυντόνιστες, σπασμωδικές, χωρίς σχέδιο και άρα αδύναμες μπροστά στην κατάρρευση όλων των δικαιωμάτων μας που πολλές φορές μοιάζει να μην τα θεωρούμε πλέον αυτονόητα. Κι όμως το δικαίωμά μας στην αξιοπρεπή εργασία, το 8ωρο, τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση, τη δωρεάν παιδεία - υγεία – πρόνοια δεν είναι μόνο αυτονόητο αλλά και αναγκαία προυπόθεση για την επιβίωση μας.

Η σκληρή πραγματικότητα καθημερινά μας υπενθυμίζει πως ούτε η έξοδος από το ευρώ και η επιστροφή στη δραχμή είναι αυτά που θα φέρουν την καταστροφή, καθώς αυτή συντελείται καθημερινά από τις επιλογές του κεφαλαίου, ούτε υπάρχει πάτος στη δεξαμενή των νέων - νεότερων - νεότατων μέτρων, καθώς ο στόχος τους δεν είναι η αποπληρώμη του χρέους αλλά η συνεχής απομύζηση του πλούτου που καθημερινά παράγουμε και έχουμε παράξει από τη δουλεία μας.

Από τις αυξήσεις στο ΤΣΜΕΔΕ την ώρα που οι μισοί από μας αδυνατούμε ήδη να πληρώσουμε τις εισφορές μας. Από την κατάργηση των ΣΣΕ και την καθημερινή τρομοκρατία του αφεντικού (ενίοτε “συναδέλφου”). Από την αύξηση της φορολογίας για τους εργαζόμενους με μπλοκάκι την ώρα που το εισόδημά μας συρρικνώνεται. Από την αύξηση της ανεργίας, την εξατομίκευση των ζωών μας και την αναγκαστική μετανάστευση. Ως την γενικότερη επίθεση στην τσέπη και το δημοκρατικό αίσθημα του κάθε εργαζόμενου και την άνοδο του ρατσισμού και του εκφασισμόυ του πολιτικού λόγου και έργου ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥ.

ΣΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΖΩΗ

Μέσα από το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας συνεχίζουμε αδιάλειπτα τον αγώνα για αξιοπρεπή μεροκάματα , για την απόσυρση της αύξησης των εισφορών στο ΤΣΜΕΔΕ, για την πλήρη ιατροφαρμακευτικη κάλυψη - ανεξάρτητα από χρέη - για όλους τους μηχανικούς, για τη δημιουργια ταμειού ανεργιας στους μηχανικους και την απαλλαγή τους από της εισφορές.

Θεωρούμε ότι για την ανατροπή της επίθεσης, για να βγει ο λαός και η εργατική τάξη από το σημερινό καταστροφικό αδιέξοδο, για να υπάρξει λύση, αυτή δεν μπορεί παρά να είναι πολιτική, να είναι συνολική. Ότι, ακόμη και για απλά ζητήματα, χρειάζονται “συστημικές” αλλαγές για τις οποίες θα πρέπει να δημιουργήσουμε όρους και οι προϋποθέσεις διεκδίκησης. Ότι η πολιτική ανατροπή δεν μπορεί να έρθει μέσα από ένα διαφορετικό αποτέλεσμα σε κάποια εκλογική αναμέτρηση, ούτε από την ανάθεση του αγώνα σε υποταγμένους εργατοπατέρες και σε εκπροσώπους μηχανικούς των πολιτικών γραφείων και των διαδρόμων της βουλής που ούτε θέλουν , ούτε μπορούν.

Μέσα από τα όργανα βάσης του εργατικού κινήματος, μέσα από τις συνελεύσεις των σωματείων και την καθημερινή δράση του καθενος μας, στο χώρο της δουλειάς του, σε κάθε γειτονιά μπορούμε να εξαφανίσουμε το φόβο και αλληλέγγυα, οργανωμένα και συντονισμένα να πάρουμε πίσω τον πλουτο που μας ανηκει και τη ζωή που μας κλέβουν.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και ανέργους του Τεχνικού κλάδου να συγκροτήσουμε με γνώμονα την ταξική ενότητα, τον πραγματικό αντίπαλο στην πολιτική τους μέσα από ένα μαζικό , μαχητικό, μέτωπο αγώνα.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ, ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ, ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ, 11/12, 7:30μμ, ΣΤΟ ΕΡΓ. ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (1ος ΟΡΟΦΟΣ)

ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ - ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου