Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012

ΜΑΤ και "συνδικαλιστές" στο πλευρό της κυβέρνησης

Αναρτούμε ανακοίνωση - καταγγελία της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής

Αθήνα, 7 Δεκεμβρίου 2012Αρ. Πρωτ. :3811


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Μετά την ψήφιση από την τρικομματική κυβέρνηση του 3ου μνημονίου η ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής βρίσκεται σε κινητοποιήσεις ταυτόχρονα με ομοσπονδίες και συλλόγους που αντιστέκονται στις απολύσεις και την ισοπέδωση της εργασίας. Έχουμε συμπορευτεί αυτό τον καιρό με την ΠΟΣΕ ΥΠΕΧΩΔΕ που καλύπτει τα ΥΠΕΚΑ και ΥΠΟΜΕΔΙ συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις των χώρων αυτών και συμβάλλοντας με το δικό μας λιθαράκι στον κοινό αγώνα. Το ίδιο έγινε και με την ΠΟΕ ΟΤΑ που το τελευταίο διάστημα πρωταγωνίστησε με κινητοποιήσεις για το θέμα της διαθεσιμότητας των συναδέλφων ΔΕ ΙΔΑΧ. Την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου η Ένωση μας προκήρυξε 24ωρη απεργία για την Περιφέρεια Αττικής και τον ΕΣΔΝΑ με κύριο στόχο την αποτροπή έξι διαγωνισμών αποκατάστασης ΧΑΔΑ.

Με έκπληξη και απόγνωση είδαμε στην απέναντι όχθη μαζί με την διμοιρία των ΜΑΤ ότι ήταν και συνδικαλιστές του εργασιακού σωματείου πρωτοστατούντος του προέδρου του σε ρόλο «πορτιέρη σε μπαρ» ο οποίος μάλιστα!! έδινε και εντολές στον επικεφαλή της αστυνομικής δύναμης να αφήνει να περάσουν εντός του κτηρίου του ΕΣΔΝΑ μόνο όσοι ήταν αρεστοί στον πολιτικό προϊστάμενο του κ. Σγουρό. Εμπόδισε τον πρόεδρο και τον ΓΓ της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής να εισέλθουν στο κτήριο για να συμπαρασταθούν στους απεργούς συναδέλφους τους που τρομοκρατούνταν να μην απεργήσουν ώστε να πραγματοποιηθούν οι διαγωνισμοί. Στην συνέχεια ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης είπε ότι επιτρέπει να μπει ο ένας από τους δύο με συνοδεία δύο αστυνομικών για πέντε λεπτά και την αμέσως επόμενη στιγμή ανακλήθηκε η "απόφαση" του δια τηλεφώνου (προφανώς από προϊσταμένους του).

Τελικά υπό καθεστώς πιέσεων της προϊσταμένης αρχής προς τους τεχνικούς υπαλλήλους, τρεις Επιτροπές λειτούργησαν με Πρόεδρο ή Αναπληρωτή (δύο μη μέλη μας και μια απεργοσπάστρια) και 3 Επιτροπές λειτούργησαν με Προεδρεύοντα από τα αναπληρωματικά μέλη των οποίων την νομιμότητα ελέγχει η νομική σύμβουλος της ΕΜΔΥΔΑΣ και σε περίπτωση παραβίασης της νομοθεσίας η ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής θα προβεί στην δικαιοσύνη. Όπως δηλώθηκε από παριστάμενους εργολήπτες Δ.Ε. δεν καταθέτουν προσφορές λόγω της αστυνομοκρατίας και της παράνομης διαδικασίας (συγκρότηση επιτροπών, παράταση λήξης υποβολής προσφορών κλπ) και θα υποβάλλουν ενστάσεις.

Χαιρετίζουμε την αγωνιστική στάση των συναδέλφων Διπλωματούχων Μηχανικών (Περιφέρειας και ΕΔΣΝΑ) που με αξιοπρέπεια στάθηκαν στο πλευρό του σωματείου τους (ΕΜΔΥΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ), παρά τις πιέσεις που δέχτηκαν για να συμμετάσχουν στις επιτροπές.

Όπως έχουμε επισημάνει και στο παρελθόν οι μηχανικοί του Δημοσίου συμβάλλουν, από την πρώτη στιγμή, στον προγραμματισμό, τη μελέτη, την επίβλεψη και την παραγωγή των τεχνικών έργων και τα βιώνουμε περισσότερο από κάθε πολίτη οπότε σε κάθε περίπτωση θέλουμε την δημοπράτηση τους. Η πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης των μνημονίων μας αναγκάζει να εμποδίζουμε την διαδικασία των διαγωνισμών με στόχο την υπεράσπιση της εργασίας μας και των κοινωνικών δομών των Τεχνικών Υπηρεσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου