Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

«Δίχως τέλος οι προκλήσεις των εργοδοτών στον κλάδο»

Η ΟΣΕΤΕΕ, με ανακοίνωση της (υπογράφουν ο πρόεδρος Α. Στοϊμενίδης και ο γενικός γραμματέας Σ. Σκουτέλας) κάνει λόγο για «προκλήσεις των εργοδοτών», υποστηρίζοντας ότι «ζητούν τη στελέχωση των επιχειρήσεών τους με μηχανικούς, που θα αμείβονται στο όριο της ΕΓΣΣΕ». Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας συνεχίζει «καταγγέλλοντας την πρακτική των εργοδοτικών οργανώσεων» αναφέροντας ότι «θέτουν ζήτημα ελαχίστου ορίου αμοιβής για τη στελέχωση των επιχειρήσεών τους στο επίπεδο της νομοθετημένης Εθνικής Κλαδικής ΣΣΕ (500 - 600 ευρώ μεικτά), για το σύνολο των εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένων των Διπλωματούχων & Πτυχιούχων Μηχανικών, και των Γεωτεχνικών και Οικονομολόγων.
Είναι σαφές ότι έχουν διαβεί το Ρουβίκωνα της συναδελφικότητας και της επιχειρηματικής τουλάχιστον, αξιοπρέπειας. Βρίσκονται τρία βήματα μπροστά από τις νομοθετημένες προτάσεις της Τρόικας και δύο, από τις επόμενες απαιτήσεις της». Η ίδια ανακοίνωση αναφέρει ανάμεσα σε άλλα ότι «είναι αδιανόητο, ύστερα από τόσες επαχθείς ρυθμίσεις απέναντι στους εργαζόμενους, να ζητούν εφαρμογή πρακτικών πέρα και από αυτούς ακόμη τους νόμους». Προσθέτει ακόμη ότι «με τις διαφαινόμενες τεράστιες αυξήσεις των εισφορών στα Ταμεία και ιδιαίτερα στο ΤΣΜΕΔΕ, για πολλούς συναδέλφους μας, οι εισφορές τους θα υπερβαίνουν την αμοιβή, που παράνομα προτείνεται από τους εργοδότες».
Η ΟΣΕΤΕΕ αναφέρει στη συνέχεια ότι «ακόμα και μετά την καταγγελία, (η οποία θεωρείται από εμάς άκυρη) της ΣΣΕ και την λήξη της τρίμηνης μετενέργειας ισχύουν για τους εργαζόμενους, όλα τα θεσμικά ζητήματα της 3/4/2008 (Π.Κ. 12/10.4.2008) Εθνικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ΟΣΕΤΕΕ - ΣΤΥΕ, καθώς επίσης και οι βασικοί μισθολογικοί πίνακες της Δ.Α. 4/2011 συμπεριλαμβανομένων των επιδομάτων τέκνων και επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Για τους εργαζόμενους στην επιχειρήσεις της ΠΕΔΜΗΕΔΕ, ισχύουν οι όροι της ΕΚΣΣΕ 28/9/2012 (ΠΚ.22/1.10.2012)» Τέλος η ΟΣΕΤΕΕ καλεί τη Δ15 της ΓΓΔΕ να εφαρμόσει τα σύμφωνα με τους νόμους και τις ΣΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου