Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Απεργία πείνας στο Αλουμίνιο της Ελλάδος

Αναρτούμε δήλωση της συναδέλφου Δ. Σπανούδη για την απεργία πείνας στο Αλουμίνιο της Ελλάδος από το Αυτοδιοικητικό Κίνημα Στερεάς Ελλάδος.

Με τον εργάτη συνδικαλιστή απεργό πείνας Τ. Οικονόμου, συναντήθηκε χθες το μεσημέρι η περιφερειακή σύμβουλος Δ. Σπανούδη στα γραφεία του σωματείου στο Αλουμίνιο της Ελλάδος. Μετά τη συνάντηση, η Δ. Σπανούδη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Η απόφαση του Τ. Οικονόμου να καταφύγει στο ύστατο μέσο διαμαρτυρίας είναι μια κραυγή καταγγελίας σε μια οριακή στιγμή για τους εργαζόμενους του Αλουμινίου. Η διαμαρτυρία του έχει ένα ισχυρό συμβολισμό:

-απέναντι στα μέτρα του μνημονίου που διαλύουν κοινωνικά και εργασιακά κεκτημένα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

-αλλά και ενάντια στις περικοπές που επιχειρεί να επιβάλλει ένας πανίσχυρος όμιλος που κυριαρχεί τοπικά και εθνικά εκμεταλλευόμενος δημόσιο πλούτο, τη ΔΕΗ, σκανδαλώδεις ρυθμίσεις και εύνοιες από την Πολιτεία.

Διαπιστώνουμε ότι μετά από 7 μέρες και παρά τις προσπάθειες να γίνει ευρύτερα γνωστή η απεργία πείνας, υπήρξε ελάχιστη δημοσιοποίηση κυρίως από κάποια τοπικά ΜΜΕ. Προγραμματισμένη σύνδεση με κεντρικό τηλεοπτικό σταθμό ακυρώθηκε τελευταία στιγμή.

Από την πλευρά μας καλούμε όλους και όλες να αντιδράσουμε στην σιωπή που με κάθε τρόπο επιβάλλεται στον αγώνα ενός ανθρώπου από ένα πανίσχυρο σύστημα που απλώνεται παντού. Καλούμε τους αιρετούς εκπροσώπους, τα εργατικά κέντρα, τα σωματεία και τους συλλόγους, κάθε συμπολίτη να σταθούμε αλληλέγγυοι στον Τάκη Οικονόμου. Στις δύσκολές και κρίσιμες εποχές που ζούμε, ο αγώνας του και ο αγώνας κάθε εργαζόμενου είναι κοινός αγώνας.»

Ο συναγωνιστής μας απεργός πείνας Τάκης Οικονόμου, τιμά επί χρόνια την ιδιότητα του συνδικαλιστή, παραμένοντας ανεξάρτητος, συνεπής και μαχητικός στον δύσκολο χώρο του Αλουμινίου της Ελλάδος, μιας βαριάς βιομηχανίας που επί δεκαετίες επηρεάζει καθοριστικά την πραγματικότητα και κινεί τα νήματα σε μια μεγάλη περιφέρεια.
Ο Τάκης Οικονόμου διαμαρτύρεται για τις μεγάλες περικοπές που επιχειρεί ο όμιλος Μυτιληναίου, παρά τα κέρδη, τις ωφέλειες και τις οφειλές προς την Πολιτεία. Με την απεργία πείνας επιχειρεί να δυναμώσει τον αγώνα των εργαζομένων και να τον κάνει ευρύτερα γνωστό.
Η απόφασή του δείχνει το δρόμο: δύναμη και κουράγιο απέναντι σε όλους αυτούς που υπονομεύουν τις ζωές μας. Απέναντι στον ισχυρό εργοδότη, στον  εργοδοτικό συνδικαλισμό, στους υποτελείς πολιτευτές, στα μικρά και μεγάλα συμφέροντα που με κάθε τρόπο επιχειρούν να ματαιώσουν και να λοιδορήσουν κάθε αγώνα. Απέναντι σε όσους άλλα λένε και άλλα κάνουν.
Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή, που επιχειρείται με κάθε τρόπο η αφαίμαξη των εργαζομένων, ο αγώνας του Τάκη Οικονόμου αποκτά ένα ιδιαίτερο συμβολισμό. Είναι μια φωνή που πρέπει να ακουστεί δυνατά, υπερβαίνοντας την χειραγώγηση, τον φόβο, την απόγνωση και την σιωπή που επιχειρούν να επιβάλλουν. Είναι η φωνή μας.
Σελίδα συμπαράστασης στο facebook: http://www.facebook.com/ApergiaPeinas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου