Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Διημερίδα ΤΕΕ για τις δημόσιες Τεχνικές Υπηρεσίες



Πραγματικά δε μπορούσε να βρει χειρότερη στιγμή το ΤΕΕ για να διοργανώσει διημερίδα για τον "Αναπτυξιακό ρόλο του Δημοσίου" και να καλέσει κυβερνητικούς εκπροσώπους να μας πουν τη γνώμη τους (λες και δε τη βλέπουμε καθημερινά να υλοποιείται). Τη στιγμή που :
·         Είναι σε εξέλιξη χιλιάδες απολύσεων στο δημόσιο, πέρα από τα όρια του συντάγματος και με γκανγκστερικές - απάνθρωπες μεθόδους.
·         Αλλάζουν οι οργανισμοί με στόχο να μειωθούν οι θέσεις των υπαλλήλων και να μειωθεί το αντικείμενο των υπηρεσιών (το Τεχνικό αντικείμενο να εξαφανιστεί πλήρως).
·         Οι δημόσιοι υπάλληλοι μηχανικοί είδαν τις αποδοχές τους να μειώνονται μεσοσταθμικά 50% μέσα σε δύο χρόνια (και έχει και ακόμα παρακάτω).
·         Ολοκληρώνουν την εκχώρηση - κρίσιμων για το δημόσιο συμφέρον - λειτουργιών στους ιδιώτες προκειμένου αυτοί να κερδοσκοπήσουν (βλέπε διαχείριση απορριμάτων, ενέργεια, έλεγχος δόμησης, ΣΔΙΤ, συμβάσεις παραχώρησης, fast track).
·         Ξεπουλάνε τη δημόσια περιουσία και τη δημόσια γη για ένα κομμάτι ψωμί
·         Ξεδιάντροπα έκλεψαν τα αποθεματικά του Ταμείου, αύξησαν τις εισφορές του ΤΣΜΕΔΕ και τα όρια ηλικίας, διέλυσαν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με τον ΕΟΠΥΥ.
Το ΤΕΕ και η διοίκηση του επιλέγουν να συνδιαλλαγούν με τη συγκυβέρνηση των προθύμων για το πως θα ξεχαρβαλωθεί περαιτέρω το δημόσιο. Επικύνδυνες αυταπάτες ή συνειδητός αποπροσανατολισμός, ας το κρίνει ο καθένας μας. Ακολουθεί η πρόσκληση του ΤΕΕ και της ΕΔΑΚ:

Συνάδελφοι/σσες
Οι συνάδελφοι Διπλωματούχοι Μηχανικοί μπορούν να λάβουν άδεια για επιμορφωτικούς ή επιστημονικούς λόγους, ώστε να παρακολουθήσουν την διημερίδα σύμφωνα με τον Ν.3528/07 (ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ) Άρθρο 59 και Ν.3584/07 (ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ) Άρθρο 66 που αφορούν άδειες
Σας επισυνάπτουμε το αναλυτικό πρόγραμμα της Διημερίδας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου