Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Σε κινητοποιήσεις η Γ.Γ.Δ.Ε.


Αναρτούμε ενημέρωση που λάβαμε από συναδέλφους της ΓΓΔΕ, σχετικά με τις ελπιδοφόρες κινητοποιήσεις που είναι σε εξέλιξη εκεί.

25-11-2012
Το εργασιακό σωματείο της ΓΓΔΕ (ανατολικής Στερεάς και Νήσων) που μαζί με το αντίστοιχο σωματείο του νυν ΥΠΕΚΑ συγκροτούν την ομοσπονδία ΠΟΣΕΥΠΕΧΩΔΕ, όσα χρόνια το ξέρω είναι πρακτικά ανύπαρκτο. Με ΠΑΣΚ που μέχρι και στις τελευταίες εκλογές πήρε γύρω στο 65%, συνελεύσεις που στην καλύτερη περίπτωση στις ψηφοφορίες καταμετρώνται γύρω στα 80 με 100 άτομα, μοναδική του δραστηριότητα ήταν περίπου αποκλειστικά η καταγγελία της ΕΜΔΥΔΑΣ και η διεκδίκηση πλασματικών ‘εκτός έδρας’.

Παρ όλα αυτά, την περασμένη Δευτέρα, 19-11-2012 κήρυξε απεργία και μπλοκάρισμα του κεντρικού κτιρίου της ΓΓΔΕ (Χαρ. Τρικούπη 182 και Λ. Αλεξάνδρας), για να μην σταλεί κατάσταση υπαλλήλων σε ‘διαθεσιμότητα’, δηλ. σε απόλυση και οι αντίστοιχες διαπιστωτικές πράξεις. Στη συγκέντρωση ήρθαν και συνάδελφοι από τα περιφερειακά ΤΑΣ (τομείς αποκατάστασης σεισμοπλήκτων) Κοζάνης, Πάτρας, Πύργου, Άμφισσας κλπ που θίγονται άμεσα.

Το μπλοκάρισμα του κτιρίου συνεχίστηκε καθ’ όλη τη βδομάδα με απεργίες και με Γεν. Συνέλευση -υπαίθρια, στην είσοδο του κτιρίου- την Πέμπτη (που διακόπηκε για να συμμετέχουμε στην πορεία μαζί με τους ΟΤΑ) και την Παρασκευή. Την Παρασκευή τέθηκε το ζήτημα πώς συνεχίζουμε. Στη Γ.Σ. αυτή (πρωτοφανούς μαζικότητας για το συγκεκριμένο σύλλογο) συμμετείχαν και 3-4 συναδέλφισσες που, σύμφωνα με το ‘νόμο’, είναι στη λίστα για ‘διαθεσιμότητα’ - απόλυση. Οι 2 από αυτές ωρύονταν ότι καλές οι κινητοποιήσεις μας αλλά δεν τις αφορούν, αυτές είναι τελειωμένη περίπτωση, μόνο εμάς τους υπόλοιπους αφορούν, και να αφήσουμε τη Δ/νση Προσωπικού και τη Γραμματεία να δουλέψουν και να τους στείλουν επιτέλους τις διαπιστωτικές πράξεις να τελειώνουν (ποιος ξέρει τι λαγούς τους έχουν τάξει και πόσο εύκολα τα πίστεψαν). Στην πορεία βέβαια βγήκε (του ξέφυγε καποιανού) ότι σε όσους βρίσκονται στη λίστα των προγραφών ειπώθηκε (από το Δ.Σ. του συλλόγου) ότι δεν χρειάζεται να έρχονται (είπαμε ότι πολλοί είναι από τα ΤΑΣ σε άλλες πόλεις) και αν παραστεί ανάγκη θα τους ειδοποιήσουν, πράγμα που δεν είχε γίνει για τη συνέλευση, μόνο αυτές που φωνάζανε είχανε ειδοποιηθεί.

Τελικά σε ψηφοφορία (μυστική με κάλπη, το προεδρείο της Γ.Σ. ήθελε να είναι πλήρως νομότυπο) απ τη μια μεριά η πρόταση της ‘πλειοψηφίας’ του Συμβουλίου του σωματείου (που καθώς δεν είχε συγκληθεί, ήταν της πλειονοψηφούσας παράταξης, δηλ. της ΠΑΣΚ και των κομματιών της που σαν τα ποντίκια ‘διαφοροποιούνται’) να ψηφίσουμε να απεργήσει μόνο η Δ/νση Προσωπικού και η Γραμματεία (!) και απ' την άλλη κοινή πρόταση (Αγων. Συνεργασία, Συσπείρωση και άλλοι) να κηρυχτεί απεργία τη Δευτέρα και να συνεχιστεί η Γ.Σ. με την παρουσία των άμεσα θιγόμενων, τα έξοδα των οποίων θα καλυφθούν από το σωματείο. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν: πρόταση ΠΑΣΚ: 44, πρόταση για συνέχεια τη Δευτέρα: 188, άκυρα-λευκά: 5.

Έτσι τη Δευτέρα 26-11-2012 συνεχίζουμε τη Γ.Σ., αν και όπως συζητάγαμε το Σάββατο, το Συμβούλιο δεν είχε ακόμα ειδοποιήσει τους εκτός Αθήνας, και βλέπουμε.

1 σχόλιο:

  1. συνέχεια ενημέρωσης από τη χθεσινή συνέλευση...

    Τη Δευτέρα 26-11-2012 συνεχίστηκε η Γ.Σ. του συλλόγου, πάλι υπαίθρια στην είσοδο του κεντρικού της ΓΓΔΕ (Χαρ. Τρικούπη 182 και Λ. Αλεξάνδρας). Μετά από πολλές προσπάθειες να τορπιλιστεί και να διαλυθεί η συνέλευση και αφού ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ στο Δ.Σ. (που μίλησε εξαιρετικά) έπεσε στην παγίδα των πασόκων και για πολύ ώρα επιδόθηκε σε φραστικές αψιμαχίες με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας (ΠΟΣΕΥΠΕΧΩΔΕ) και αφού είχε περιοριστεί ο κόσμος, έγινε ψηφοφορία (πάλι μυστική σε κάλπη) με πρόταση για επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες από αύριο. Η πρόταση καταψηφίστηκε με 76 – 62 και 3 λευκά-άκυρα. Από αύριο λοιπόν πίσω στο γραφείο και τα κεφάλια μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή