Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Έκλεισαν το θέατρο Εμπρός

Η Κτηματική Υπηρεσία Αθηνών Τμήμα Δημοσίων Κτημάτων του Υπουργείου Οικονομικών παρουσία της Αστυνομίας έκλεισε το θέατρο Εμπρός - Κάλεσμα σε έκτακτη ανοιχτή συνέλευση στο Εμπρός, Τετάρτη 28/11, 18:00.

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

Στις 27-11-2012 η Κτηματική Υπηρεσία Αθηνών Τμήμα Δημοσίων Κτημάτων του Υπουργείου Οικονομικών παρουσία της Αστυνομίας έκλεισε το θέατρο Εμπρός. Μέσα και έξω απο το θέατρο ήταν συγκεντρωμένοι υποστηρικτές και αλληλέγγυοι των δράσεών του.

Το ΕΜΠΡΟΣ, ένα ιστορικό κτίριο και σημαντικό θέατρο στο κέντρο της Αθήνας, που παρέμενε κλειστό κι ανενεργό για χρόνια, τέθηκε εκ νέου σε λειτουργία το Νοέμβριο του 2011 με την πρωτοβουλία κατάληψης και ενεργοποίησης του χώρου από την Κίνηση Μαβίλη και με τη συμμετοχή και στήριξη της Κίνησης Κατοίκων Ψυρρή και πολλών καλλιτεχνών και θεωρητικών των παραστατικών τεχνών, της μουσικής, των εικαστικών. Το εγχείρημα του Εμπρός στηρίζουν πλήθος φορέων ( Δήμος Αθηναίων, ΠΟΘΑ, ΣΕΗ, ΣΑΔΑΣ, Τμήμα Θεάτρου ΑΠΘ, ΕΚΔΙΘ κ.ά.) και έχουν συγκεντρωθεί περι τις 2000 υπογραφές. Από τον Οκτώβριο του 2012 το Εμπρός συνεχίζει τη λειτουργία του βάσει ανοιχτής συνέλευσης.

Καλούμε όλες/ους την Τετάρτη 28-11-2012 και ώρα 6:00 μ.μ. σε έκτακτη ανοιχτή συνέλευση στο Εμπρός για να συναποφασίσουμε τις περαιτέρω κινήσεις μας. Στόχος μας είναι να συνεχίσει να λειτουργεί το Εμπρός ως ένας καλλιτεχνικός, κοινωνικός αυτοδιαχειριζόμενος χώρος.

Επαναφέρουμε σχετικό ψήφισμα του τμήματος Αττικής του ΣΑΔΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ ΓΙΑ ΤΟ “ΕΜΠΡΟΣ”

Το ΕΜΠΡΟΣ, ένα ιστορικό κτήριο και σημαντικό θέατρο στο κέντρο της Αθήνας που παρέμενε κλειστό κι ανενεργό για χρόνια, τέθηκε εκ νέου σε λειτουργία το Νοέμβρη του 2011 (με την πρωτοβουλία ενεργοποίησης του χώρου από την Κίνηση Μαβίλη, μια ένωση καλλιτεχνικών ομάδων καθαρά μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, και με τη συμμετοχή και στήριξη της Κίνησης Κατοίκων Ψυρρή και πάρα πολλών καλλιτεχνών και θεωρητικών των παραστατικών τεχνών, της μουσικής, των εικαστικών) με στόχο και προοπτική την δημιουργία ενός πρότυπου δημόσιου κέντρου έρευνας για το θέατρο, τον χορό και τις παραστατικές τέχνες, με ερευνητικό, εκπαιδευτικό και όχι εμπορικό χαρακτήρα.

Mετά από σχεδόν ένα χρόνο καλλιτεχνικών δράσεων στο θέατρο Εμπρός, η νεοσυσταθείσα ΕΤΑΔ (πρώην ΚΕΔ -εταιρεία διαχείρισης ακινήτων του Δημοσίου) προβαίνει στο κλείσιμο του καλλιτεχνικού και κοινωνικού χώρου του Εμπρός την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου με την συνδρομή της Αστυνομίας .

Σε μια κρίσιμη για τη χώρα χρονική στιγμή το Εμπρός αποτελεί ένα κέντρο πολιτισμικής άνθησης και δημιουργικής συνάντησης για ποικίλες κοινωνικά ομάδες. 'Ενα παράδειγμα αισιοδοξίας και δημιουργικότητας, ανταλλαγής, διαλόγου και έρευνας, ένα κέντρο Τεχνών με ανοιχτή δωρεάν πρόσβαση.

Υπό τις παρούσες συνθήκες όπου και ο πολιτισμός βάλλεται από παντού, δηλώνουμε απερίφραστα την στήριξη μας στο χώρο του Εμπρός ώστε να συνεχίσει τη λειτουργία του ως ένας Χώρος Τέχνης και Πολιτισμού με καθαρά μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και με ανοικτή πρόσβαση σε όλες τις πολιτισμικές και κοινωνικές ομάδες της πόλης.

Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 25/10/2012 στις 10.00 το πρωί έξω από το Εμπρός (Ρήγα Παλαμήδου 2, Ψυρρή).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου