Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Δελτίο Τύπου ενάντια στις εισαγγελικές παρεμβάσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
εκπροσωπείται στην ΔΕ/τεε από τις παρατάξεις
Συσπείρωση Αριστερών Μηχανικών, Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση,
Αυτόνομοι Μηχανικοί Ανατολικής Κρήτης

Η Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος, με έγγραφο που μας κοινοποιήθηκε σήμερα από την Γραμματεία του ΤΕΕ, καλεί τα μέλη της ΔΕ/τεε που συμμετείχαν στη λήψη της απόφασης για απενεργοποίηση των ηλεκτρονικών συστημάτων του ΤΕΕ, στη συνεδρίασης της 4.10.12, σε προκαταρκτική εξέταση για την διαπίστωση τέλεσης κακουργηματικών πράξεων.

Η συμφωνία με την πρακτική απενεργοποίησης των ηλεκτρονικών συστημάτων του ΤΕΕ εκφράστηκε σταθερά δια του εκπροσώπου μας στην ΔΕ/τεε, σε όλες τις σχετικές ψηφοφορίες έκτοτε, παρότι το πολιτικό σκεπτικό κάτω από το οποίο λαμβανόταν η απόφαση απείχε από τις πολιτικές μας θέσεις, και παρότι γνωρίζαμε το εισαγγελικό ενδιαφέρον για την πρακτική αυτή.

Πρόκειται ξεκάθαρα για μια πολιτική δίωξη χωρίς ίχνος πραγματικών στοιχείων, που στοχεύει στην τρομοκράτηση όσων αγωνίζονται ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, της Ε.Ε., του Δ.Ν.Τ. και του κεφαλαίου στην Ελλάδα.

Εντάσσεται στο ίδιο κλίμα κρατικού αυταρχισμού, που συλλαμβάνει δασκάλους έξω από τα σχολειά τους, βγάζει όλες τις απεργίες παράνομες και καταχρηστικές, απαγορεύει τις διαδηλώσεις και τις πνίγει στα χημικά και την αστυνομική βία.

Η ανεργία, οι μισθοί πείνας, η ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων, η καταλήστευση των αποθεματικών των ταμείων, η διάλυση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης περιγράφουν το μέλλον που μας ετοιμάζουν η κυβέρνηση και τα ενεργούμενά της.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε με αμείωτη ένταση την προσπάθεια μας για να οργανωθεί η αντίσταση στην εξαθλίωση των μηχανικών, των εργαζομένων και όλου του λαού. Είναι μια προσπάθεια χειραφέτησης και απελευθέρωσης της κοινωνίας από τα δεσμά της εκμετάλλευσης και αυτή η προσπάθεια δεν καταστέλλεται, δεν ποινικοποιείται.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να διαλέξουν την αγωνιστική διέξοδο, στον πόλεμο που κυρήχτηκε ενάντια στην εργασία και τα δικαιώματα μας. Καλούμε συλλογικούς φορείς, συνδικαλιστές και συναδέλφους, σε ανοιχτή συνέλευση μηχανικών στην Αθήνα την Παράσκευη 7/12/12, 6μμ, Αμφιθέατρο ΤΕΕ, Νίκης 4, για να οργανώσουμε και να συντονίσουμε αμεσοδημοκρατικά τη δράση μας.

Τετάρτη 28 Νοέμβρη 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου