Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Αποφάσεις συνέλευσης ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης που αναρτήσαμε χθες, με την πρόταση της συσπείρωσης ενημερώνουμε για τη χτεσινή συνέλευση της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής. Λίγος ο κόσμος (λίγο παραπάνω από 250 οι συμμετέχοντες) μια και τόσο η ώρα (12μμ) όσο και κυρίως το ευρύτερο "πάγωμα" των συναδέλφων και η μεγάλη απόσταση από την προηγούμενη συνέλευση δε βοηθήσανε. Υπήρξε συμφωνία στην πρόταση μας για διοργάνωση (σε συννενόηση και με άλλα σωματεία) 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης και αποκλεισμού -  κατάληψης της Τράπεζας της Ελλάδος για να αναδειχθεί ο εγκληματικός ρόλος της τόσο στην υπόθεση των ομολόγων (που αναμένουν το "κούρεμα"), όσο και ευρύτερα στις πολιτικές-οικονομικές εξελίξεις (αποτελεί την "καρδιά του κτήνους" των οικονομικών εξελίξεων και έχει τεράστιες ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση). Υπερψηφίστηκε επίσης ομόφωνα η πρόταση μας (από το καλοκαίρι στο συνέδριο την έχουμε καταθέσει και συνεχώς απορρίπτεται) για αποχή από πράξεις  εφαρμογής του μνημονίου (σε αυτό το σωματείο οι θέσεις της συσπείρωσης γίνονται στο τέλος πάντα αποδεκτές - αλλά με μεγάλη καθυστέρηση).
  • Εφαρμόζοντας στην πράξη την αντίθεση των μηχανικών του Δημοσίου στις επιταγές της ΕΕ, της τρόικας, της άρχουσας τάξης και της κυβέρνησης, που ήδη τις εφαρμόζει, ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ την αποχή - στάση εργασίας των μηχανικών του Δημοσίου, μέχρις ότου αποσυρθούν τα αντιλαϊκά μέτρα, από κάθε πράξη (εισήγηση, απόφαση, κλπ) που προωθεί και υλοποιεί την καταστροφή της χώρας και του λαού και συγκεκριμένα το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και γης, τις συμβάσεις παραχώρησης και ΣΔΙΤ, τις αντισυνταγματικές “τακτοποιήσεις” αυθαιρέτων (καθώς και επιτροπές ΕΠΑΕ, ΣΧΟΠ, δημοπρατήσεις έργων) κλπ. Προχωράμε στην κατάληψη του γραφείου αυθαίρετων του ΤΕΕ.
  • Καταλαμβάνουμε με πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας μέσα στο Δεκέμβρη (14/12) την Τράπεζα της Ελλάδος για το βρώμικο ρόλο που έχει παίξει στη «διαχείριση» των αποθεματικών μας. Στην κινητοποίηση αυτή καλούμε και άλλα σωματεία (ΣΜΤ, ΕΙΝΑΠ, δικηγόρους, συλλόγους μηχανικών)
Επίσης υπερψηφίστηκε (36-27) η πρόταση μας (μαζί με τη ΔΕΜ και την παρέμβαση) για το ασφαλιστικό και ομόφωνα ψήφισμα αλληλεγγύης στην απεργία των εργαζομένων στη χαλυβουργία (υπήρχε και κουτί οικονομικής ενίσχυσης από τους συναδέλφους). Οι ακριβείς διατυπώσεις των ψηφισμάτων (επειδή αυτά ήταν χειρόγραφα), ενδέχεται να είναι λίγο διαφορετικές από αυτές που αναρτούμε. Μόλις έχουμε τα τελικά θα τα αναρτήσουμε:
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΤΣΜΕΔΕ, ΣΤΑ ΝΕΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ!

  • Ούτε ένα ευρώ αύξηση εισφορών καμίας κατηγορίας ασφαλισμένου, άμεση μείωση τους στα προ του 1992 επίπεδα.
  • Καμία περικοπή σύνταξης και ιατροφαρμακευτικής παροχής, αποκατάσταση τους στα προ μνημονίου επίπεδα.
  • Καμία συμμετοχή του Ταμείου στη νέα κλοπή των αποθεματικών με το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων.
  • Άμεση απόδοση των οφειλών του κράτους και της εργοδοσίας στο Ταμείο, αποκατάσταση από το κράτος των πιθανών απωλειών του ταμείου
  • Επίδομα ανεργίας για όλο το διάστημα ανεργίας για τους άνεργους και υποαπασχολούμενους συναδέλφους. Προνοιακές παροχές στους δοκιμαζόμενους συνάδελφους
  • Πραγματικές διευκολύνσεις στους συναδέλφους που δυσκολεύονται να εξοφλήσουν τις εισφορές τους λόγω της οικονομικής κρίσης. Παράταση του χρόνου της ασφαλιστικής ενημερότητας.
  • Αποδέσμευση από την Τράπεζα Αττικής και τα χρηματηστηριακά παιχνίδια
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που ρίχνουν τα βάρη στους ασφαλισμένους και ειδικά στους νέους 
  • Όχι στην επιχειρηματικότητα και ανταποδοτικότητα του ασφαλιστικού συστήματος
Καλούμε άμεσα στην κινητοποίηση του ΣΜΤ στο ΤΣΜΕΔΕ για το σφράγισμα των βιβλιαρίων των άνεργων συναδέλφων.

1 σχόλιο:

  1. Χαίρομαι ιδιαίτερα όταν βλέπω καλές ιδέες να γίνονται πράξη :) Ελπίζω να πάει καλά στην υλοποίησή της η ιδέα για την Τράπεζα. ύστερα από 2 ολόκληρα χρόνια αυτό το σωματείο αποφάσισε επιτέλους να κάνει κάτι ουσιαστικό.
    Είμαι βέβαιος ότι βοήθησε και η απουσία του κόσμου να περάσει η πρόταση.
    Λυπάμαι που το γράφω αλλά ο περισσότερος κόσμος είναι στην καρακοσμάρα του.
    Θα χαρώ πολύ να συμμετέχω σε κάτι στο οποίο βοήθησα και εγώ να ξεκινήσει, έστω και ελάχιστα :)
    Βαγγέλης ληξουριώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή