Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

3ήμερη Απεργία της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ - Απόφαση της Γ.Σ. του τμ. Κυκλάδων

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι στη χτεσινή (12/10) συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ αποφασίστηκε ομόφωνα η Ομοσπονδία να προκυρήξει 3ήμερη πανελλαδική απεργία των μηχανικών του Δημοσίου για τις ημέρες Τρίτη 18/10, Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Οκτώβρη (πιθανή ημέρα ψήφισης του τερατουργήματος πολυνομοσχέδιου). Η πρώτη ανακοίνωση συμπληρώθηκε με νεότερη που είναι αντίστοιχη με αυτή που είχαμε και εμείς σε προηγούμενη ανάρτηση. Η Ομοσπονδία καλεί επίσης τα Πρωτοβάθμια σωματεία να καλέσουν γενικές συνελεύσεις τις επόμενες ημέρες. Η ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής ήδη αποφάσισε γενική συνέλευση τη Δευτέρα 17/10 στις 9:30 στο θέατρο Βρετάνια (Πανεπιστημίου 7). Δυστυχώς η πρόταση μας να προταχθεί πολιτικά η ανατροπή της κυβέρνησης και της τρόϊκας μειοψήφησε οριακά (7 κατά, 6 υπέρ, 1 λευκό). Παραμένει η έκκληση στις λοιπές Ομοσπονδίες για κοινή απεργιακή δράση διαρκείας. Ενημερώνουμε επίσης ότι από χτες το απόγευμα είναι σε εξέλιξη κατάληψη του μηχανογραφικού κέντρου της ΔΕΗ με πρωτοβουλία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και τη στήριξη και άλλων σωματείων. Αναρτούμε τέλος την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Κυκλάδων της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής.

Δευτέρα 10 Οκτώβρη 2011
ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ !
ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Εμείς οι μισθωτοί μηχανικοί που εργαζόμαστε στο δημόσιο στις Κυκλάδες, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι, και τα λαϊκά στρώματα στην χώρα μας , αντιμετωπίζουμε τις βάρβαρες πολιτικές της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ, που με τις πολιτικές των συνεχόμενων μνημονίων, ρίχνουν στον καιάδα τα μισθολογικά, εργασιακά, κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα όλων των εργαζομένων, προκειμένου να ξεπεραστεί η καπιταλιστική οικονομική κρίση προς όφελος του κεφαλαίου.
Η γκεμπελίστικου τύπου προπαγάνδα Κυβέρνησης, ΤΡΟΪΚΑ ΛΑΟΣ, ΝΔ και των συνοδοιπόρων τους, για δήθεν υπεράριθμους δημοσίους υπαλλήλους έχει τριπλό στόχο : την σταθερή εργασία, την τιμή της εργατικής δύναμης και την προλείανση του εδάφους για το ολοκληρωτικό ξεπούλημα την εναπομείνασας δημόσια περιουσίας. Τα Μέσα Ενημέρωσης των εφοπλιστών και των μεγαλοεργολάβων, οι υποτακτικοί και τα παπαγαλάκια τους, σε ρόλο εντεταλμένου προπαγανδιστή, αναπαράγουν κάθε είδους ψευτιά και συκοφαντία κατά των δημοσίων υπαλλήλων προετοιμάζοντας έτσι την κοινή γνώμη για τη ληστρική επιδρομή που πρόκειται να ακολουθήσει ενάντια σε όλα τα δικαιώματά μας.

Οι περικοπές μισθών, τα συνεχόμενα χαράτσια, οι φοροεπιδρομή κυρίως στα χαμηλά εισοδήματα οδηγούν σε εξόντωση τους εργαζομένους. Για το δημόσιο τομέα, η εφαρμογή του νέου μισθολογίου καταργεί όλες τις μισθολογικές αυξήσεις – προϊόντα απεργιακών αγώνων μηνών, που ονομάστηκαν «επιδόματα», διαμορφώνοντας τον κατώτερο μισθό στο δημόσιο στα 780 ευρώ μεικτά (500 με 600 ευρώ καθαρά). Συνδέει την μισθολογική ωρίμανση –εξέλιξη του δημοσίου υπαλλήλου με το νέο βαθμολόγιο , την αξιολόγηση και την επίτευξη στόχων. Δημιουργείται, κατά συνέπεια, ένα αυταρχικό διοικητικό πλαίσιο που στοχεύει στην πλήρη υποταγή των εργαζομένων στους στόχους του κράτους. Αντίστοιχα η αξιολόγηση της συμπεριφοράς των των εργαζομένων ως κριτήριο για τη βαθμολογική και μισθολογική τους εξέλιξη επαναφέρει το ελληνικό κράτος, με σύγχρονους όρους, στην εποχή της «εθνικοφροσύνης» και των αντιδημοκρατικών πρακτικών. Στο βαθμό μάλιστα που οι διάφορες αξιολογικές επιτροπές θα συγκροτούνται με πολιτικές αποφάσεις, είναι προφανές ότι θα κυριαρχήσουν οι πελατειακές σχέσεις, το ρουσφέτι και η προαγωγή των «δικών μας παιδιών.
Ταυτόχρονα προωθούν ένα πογκρόμ απολύσεων, είτε άμεσων είτε μέσω της εργασιακής εφεδρείας, με καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών και φορέων, ενώ σχεδιάζουν την μείωση κατά 30% των οργανικών θέσεων στο δημόσιο, κάτι που θα επιφέρει 200.000 απολύσεις, σύμφωνα με τις δικές τους εξαγγελίες. Όλα αυτά θα οδηγήσουν σε μεγάλη υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, παιδείας, πρόνοιας και κοινωνικής ασφάλισης ενώ ταυτόχρονα υποδομές, νερό, ενέργεια, ορυκτός πλούτος, περιβάλλον ξεπουλούνται προς όφελος των δανειστών και του μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Για τον ιδιωτικό τομέα διαμορφώνουν τους όρους για μια άνευ προηγουμένου εκμετάλλευση της εργατικής τάξης στο ιδιωτικό τομέα μέσα από τη δημιουργία εργαζομένων των 500 και 400 ευρώ. Γι’ αυτό η κυβέρνηση καταργεί και τις κλαδικές συμβάσεις εργασίας και συζητά με την τρόϊκα την αναθεώρηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που θα οδηγήσει στη μείωση κατά 30% των αποδοχών των εργαζομένων και στον ιδιωτικό τομέα. Ταυτόχρονα, αυτή η δραματική συρρίκνωση των εισοδημάτων θα οδηγήσει σε μια ύφεση που θα θυμίζει εμπόλεμη περίοδο και σε μια πρωτοφανή αύξηση της ανεργίας. Στη βάση αυτών των κοινωνικών και πολιτικών προϋποθέσεων διαμορφώνονται και οι Ειδικές Οικονομικές Ζώνες Επένδυσης για το ελληνικό και ευρωπαϊκό κεφάλαιο. Η περιβόητη «ανάπτυξη» που υπόσχονται και που πρόθυμα υιοθετεί η συνδικαλιστική γραφειοκρατία και τα διάφορα ξεπουλημένα Εργατικά Κέντρα θα βασίζεται πάνω στον εργασιακό μεσαίωνα. Η ανάπτυξη τους δεν είναι για μας. Η πτώχευση της κοινωνίας είναι απαραίτητη προϋπόθεση κάθε αναπτυξιακού σχεδιασμού του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκφραστών. Με άλλα λόγια, η επίθεση είναι ενιαία για όλους τους εργαζομένους είτε εργάζονται στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα
Τα αντιλαϊκά αυτά μέτρα δεν απαντούν στο χρέος, δεν προέκυψαν από το πουθενά, έχουν μόνιμο χαρακτήρα . Είναι συνέχεια προηγούμενων, που έπαιρναν σταδιακά αλλά σχεδιασμένα οι κυβερνήσεις υλοποιώντας τις αποφάσεις της ΕΕ : Προσαρμογή στους κανόνες της Ε.Ε., βελτίωση της «ανταγωνιστικότητας», ενίσχυση της «επιχειρηματικότητας», «ορθολογικοποίηση» ( βλ. σφαγιασμός κοινωνικών δαπανών) κ.λ.π. Για το Δημόσιο η πλήρης παράδοση των κερδοφόρων δραστηριοτήτων στο μεγάλο κεφάλαιο πάντα συνοδευόταν, όπως και σήμερα από μέτρα για «να γίνει καλύτερη και παραγωγικότερη η δουλειά του Δημοσίου Υπαλλήλου» , πότε για ένα Δημόσιο «σύγχρονο και αποτελεσματικό» ή για ένα «κράτος επιτελικό» ή άλλοτε για ένα «κράτος στρατηγείο».
Αποτέλεσμα πάντα το ίδιο: Δημόσια διοίκηση και κράτος όλο και πιο αντιλαϊκό, αντιδραστικό, πιο εχθρικό τόσο για τους εργαζόμενους σ’ αυτό, όσο και για τα λαϊκά στρώματα, αλλά φιλικό για τους μεγαλοεπιχειρηματίες και το κεφάλαιο συνολικά. Ποτέ μέχρι σήμερα οι κυβερνήσεις που ξεπούλησαν επιχειρήσεις που χτίστηκαν με τον ιδρώτα του Λαού μας δεν μπήκαν στον κόπο να εξηγήσουν για τι μετά από 20 χρόνια ξεπουλήματος τα ελλείμματα γιγαντώνονται !
Η εφαρμογή του «Καλλικράτη» αποκάλυψε έμπρακτα την πραγματική στόχευση της κυβέρνησης παραδίδοντας τα έργα της περιφέρειας στους ιδιώτες ( Βόρειο - Νότιο Αιγαίο, Δυτική Κεντρική Μακεδονία , Αν. Μακεδονία Θράκη ) μέσω… ΕΓΝΑΤΙΑΣ , μέσω «ΚΡΗΤΗ Α.Ε.» στην Κρήτη κ.α. , την ώρα που τα διόδια στις «εθνικές» οδούς του κεφαλαίου ανταγωνίζονται τις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων, την ώρα που τα τραίνα ξεπουλιούνται μαζί με τα λιμάνια και τις υποδομές, καθιστώντας τους μηχανικούς του Δημοσίου τροχονόμους των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου που λυμαίνεται τα δημόσια έργα και τις υποδομές της χώρας.
Οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στα νησιά ( ακριβή και ανεπαρκής συγκοινωνία, ανάγκη συχνών μετακινήσεων, ελλιπείς υποδομές - ειδικά στην υγεία, υψηλό κόστος ζωής ) καθιστούν ακόμη δυσμενέστερες της συνθήκες διαβίωσης των εργαζομένων και προφανώς και των μισθωτών μηχανικών που εργάζονται στο δημόσιο. Η πρόσφατη περικοπή κατά 20 % των εκτός έδρας αποζημιώσεων παράλληλα με την απαλλαγή των ακτοπλόων από τους φόρους , αναδεικνύει με σαφήνεια για ποιούς δουλεύει η κυβέρνηση ….
Αυτή η ζοφερή πραγματικότητα που διαλύει τις αυταπάτες και τις θεωρίες για εξανθρωπισμό του συστήματος, βάζει αντικειμενικά επί τάπητος ιστορικά ερωτήματα που από την απάντηση που θα δοθεί σε αυτά θα κριθεί το μέλλον του λαού μας. Σ’ αυτά τα ερωτήματα οι μισθωτοί μηχανικοί του δημοσίου όπως και όλοι οι εργαζόμενοι, είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε πατώντας πάνω στους αγώνες που κάναμε όλο το προηγούμενο διάστημα, ακολουθώντας όμως την στρατηγική που ενοποιεί τους στόχους πάλης με βάση τα συμφέροντα του συνόλου των εργαζομένων ,ξεπερνώντας τις λογικές των δήθεν εφικτών αποκομμένων κλαδικών στόχων.
ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΤΡΟΙΚΑ – ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ
ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΧΡΕΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ !
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ

· Ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής, να φύγουν τρόικα, Ε.Ε. και ΔΝΤ. Ανατροπή του μνημονίου, του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και όλων των αντιεργατικών νόμων. Κοινό μέτωπο εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
· Πραγματικές αυξήσεις στις αμοιβές μας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας. Αύξηση του αφορολόγητου στις 40.000 € για το ζευγάρι με προσαύξηση 5.000 € για κάθε παιδί, κατάργηση του Φ.Π.Α. και των άλλων αντιλαϊκών έμμεσων φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και στα καύσιμα. Άμεση αύξηση του ποσοστού φορολογίας του κεφαλαίου στο 45%.
· Θέσπιση οικονομικών και θεσμικών κινήτρων για την προσέλκυση και παραμονή διπλωματούχων μηχανικών στα νησιά.
· Πλήρη - σταθερή εργασία για όλους. 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο. ΟΧΙ στα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις. ΟΧΙ στις απολύσεις και την εργασιακή εφεδρεία. Για όλους τους ανέργους επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού. Υπολογισμό του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου χρόνου. Επιδότηση των νέων ανέργων χωρίς καμιά προϋπόθεση.
· Άμεση κατάργηση όλων των αντι - ασφαλιστικών νόμων. Αποκλειστικά Δημόσιο
Σύστημα Καθολικής, Υποχρεωτικής Κοινωνικής Ασφάλισης. Άμεση μείωση των εισφορών των εργαζόμενων μηχανικών στα προ του 1992 επίπεδα με αντίστοιχη αύξηση των εργοδοτικών και κρατικών εισφορών, στην κατεύθυνση της πλήρους απαλλαγής των εργαζόμενων από εισφορές.
· Σύνταξη μετά από 30 χρόνια δουλειάς χωρίς όριο ηλικίας ή στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες. Επανασύνδεση της κατώτερης σύνταξης με το μισθό του ΔΥ.
Σύνταξη στο 80% του τελευταίου μισθού. Πλήρης και δωρεάν ιατροφαρμακευτική
περίθαλψη σε ένα αποκλειστικά Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Κατάργηση των εισφορών για τον Κλάδο Υγείας. Άμεση απόσυρση του ΤΣΜΕΔΕ από τη Τράπεζα Αττικής και το Χρηματιστήριο. Άμεση απόδοση των οφειλών του Δημοσίου και της εργοδοσίας στο Ταμείο. Άμεση διεκδίκηση των απωλειών στο αποθεματικό από την άτοκη κατάθεσή του στη Τράπεζα της Ελλάδος.
· Κάλυψη του συνόλου των εκπαιδευτικών αναγκών μέσα από ενιαίο, δημόσιο, δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα. Κατάργηση κάθε μορφής ιδιωτικής εκπαίδευσης. Ένα και μοναδικό, ενιαίο ακαδημαϊκό δίπλωμα για κάθε ειδικότητα μηχανικού, 5ετούς διάρκειας, μοναδική προϋπόθεση για την άσκηση του επαγγέλματος, ενάντια στην αποσύνδεση σπουδών-επαγγέλματος και την κοινοτική κατεύθυνση για την απελευθέρωση των «κλειστών» επαγγελμάτων. Να καταργηθούν τα ΠΔ του ΥΠΕΠΘ που ενσωματώνουν τις κοινοτικές οδηγίες (και την πρόσφατη 36/2005) στο εθνικό δίκαιο. Να καταργηθεί ο νόμος- πλαίσιο για την εκπαίδευση.
· Προστασία του περιβάλλοντος προς όφελος του λαού και όχι των μεγαλοεπιχειρηματιών και των ιδιωτικών συμφερόντων. Μέτωπο πάλης για την αναγκαιότητα ύπαρξης κεντρικού σχεδιασμού του Δημοσίου όσο αφορά τις ανάγκες του σε Μηχανικούς. Κατάργηση του νόμου περί τακτοποίησης αυθαιρέτων και την μεταφορά αρμοδιοτήτων πολεοδομίας και περιβάλλοντος σε ιδιώτες.
· Ενιαίος κρατικός φορέας κατασκευών για όλες τις φάσεις παραγωγής έργων, που θα κατοχυρώνει το δημόσιο έργο και τη λαϊκή κατοικία σαν κοινωνικά αγαθά και όχι σαν εμπορεύματα. Κρατικό πρόγραμμα οικοδόμησης ασφαλών, σύγχρονων και φθηνών λαϊκών κατοικιών. Υλοποίηση προγραμμάτων αντιπλημμυρικών έργων, έργων αντισεισμικής θωράκισης κλπ.
· Κατάργηση των ΣΔΙΤ, των Συμβάσεων Παραχώρησης και των νόμων αναδιάρθρωσης του κατασκευαστικού τομέα (δημόσια έργα, μελέτες).
· Κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου απελευθέρωσης της ενέργειας και των τηλεπικοινωνιών. Ενιαίοι κρατικοί φορείς στους παραπάνω τομείς, που θα αποτελούν λαϊκή περιουσία και θα υπηρετούν τις ανάγκες των εργαζόμενων
· Ουσιαστική εφαρμογή των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων. Δημιουργία κρατικού σώματος τεχνικών ασφαλείας και γιατρών εργασίας.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ
· Συμμετοχή στις δράσεις που έχει προκηρύξει η ΠΟΕ-ΟΤΑ την Τρίτη 11-10-2011.
· Συμμετοχή στην Πανδημοσιουπαλληλική Συνέλευση για συντονισμό δράσης ενάντια στη νέα βάρβαρη επίθεση της κυβέρνησης την Τετάρτη 12-10-2011 στις 18:30 στο Πνευματικό Κέντρο της Ερμούπολης.
· Συμμετοχή στο Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την Πέμπτη 13-10-2011 στις 18:30 στην Πλατεία Μιαούλη και σε όποιο άλλο συλλαλητήριο οργανωθεί το επόμενο διάστημα μέχρι την απεργία της Τετάρτης 19-10-2011.
· Δημιουργία Επιτροπής Αγώνα, με στόχο να συντονίσει και να οργανώσει την αντίσταση του εργαζόμενου λαού σε επίπεδο νησιού. Παράλληλα ενημέρωση και συντονισμό με άλλες πρωτοβάθμιες ΕΜΔΥΔΑΣ, πρωτοβάθμιους συλλόγους εντός και εκτός νησιού, με σκοπό τον συντονισμό του αγώνα για πραγματοποίηση γενικής πολιτικής απεργίας διαρκείας.
· Τρίωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 14-10-2011 από τις 12:00 μέχρι τέλος του ωραρίου. Περιοδεία σε χώρους εργασίας.
· Τρίωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα 17-10-2011 από τις 12:00 μέχρι τέλος του ωραρίου. Περιοδεία σε χώρους εργασίας.
· 48ωρη απεργία για την Τρίτη 18-10-2011 και την Τετάρτη 19-10-2011 και συμμετοχή στα συλλαλητήρια της Ερμούπολης. Περιοδεία σε χώρους εργασίας με στόχο τη μεγαλύτερη συμμετοχή συναδέλφων στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Συμμετοχή στις δράσεις που έχει προκηρύξει Ομοσπονδία των Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας.
· Δεν πληρώνουμε τα διαδοχικά χαράτσια που επιβάλλει η κυβέρνηση διότι δεν έχουμε και δεν μπορούμε να τα πληρώσουμε στον βωμό της ασύστολης κερδοφορίας των πιστωτών, ενώνοντας την αντίδρασή μας με τους άλλους εργαζόμενους και τους φορείς που παίρνουν αντίστοιχες αποφάσεις. Σαν σωματείο συγκεντρώνουμε τα χαράτσια και τα επιστρέφουμε στην κυβέρνηση.
· Άρνηση των μελών μας να υπογράψουν και να συναινέσουν σε πράξεις και αποφάσεις εκποίησης δημόσιας περιουσίας, σε συρρίκνωση του δημοσίου και του κοινωνικού πλούτου και σε πράξεις απολύσεων προσωπικού και εργασιακής εφεδρείας. Πολιτική ανυπακοή σε κάθε πράξη που θίγει τα συμφέροντα των εργαζομένων σε δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα.
· Εισήγηση προς την ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής και την Π.Ο. ΕΜΔΥΔΑΣ, σε συνεργασία με την ΠΟΕ-ΟΤΑ για πραγματοποίηση πανελλαδικής απεργίας-αποχής από τα καθήκοντα νομιμοποίησης αυθαιρέτων κατασκευών.
· Εισήγηση προς την ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής και την Π.Ο. ΕΜΔΥΔΑΣ για την κλιμάκωση του αγώνα με διοργάνωση απεργίας διαρκείας, σε συνέχεια της απεργίας της 19ης Οκτωβρίου. Να γίνει προσπάθεια η απεργία διαρκείας να γίνει σε συντονισμό με τις άλλες Ομοσπονδίες, την ΑΔΕΔΥ και την ΓΣΕΕ.

9 σχόλια:

  1. Κάντε την επόμενη 9ημερη μόνοι σας, ασυντόνιστοι, ανοργάνωτοι, χωρίς συνεργασία με τους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα, τους ελεύθερους επαγγελματίες τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες. Έτσι θα καταφέρετε να αιμορραγησουν οικονομικά οι συνάδελφοι σας, και μετά του κωλου τα 3ημερα θα κάνετε και του κωλου τα 9μερα.

    Αλλοι με Επίπεδο 0, άλλοι με iq ποντικιου, αλλοι αριστερά απολιθώματα, αλλοι δεξιά και πασοκια λαμόγια, αλλοι απατεώνες κκεδες, ένας εσμός ανικανων εργατοπατερων που νομίζουν ότι μπορούν να αναμετρηθούν με τη νέα τάξη πραγμάτων.

    Θα σας πατήσουν κάτω σαν σκουλήκια.

    Και εσάς και όσους σας ακούνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένας, αλλά λέων. Εξάλλου ένα από τα αποτελέσματα της βίαιης κατεδάφισης της ελληνικής κοινωνίας θα είναι και η ένταση του ατομισμού και ο κοινωνικός κανιβαλισμός. Δεν είναι τυχαία που οι καταθλίψεις και οι ψυχασθένεις χτυπάνε κόκκινο, με προφανές αποτέλεσμα να μας φταίνει όλοι εκτός από αυτούς που πραγματικά φταίνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένταση ατομισμού?

    Η καταδίκη ΟΦΘΑΛΜΟΦΑΝΩΣ ΑΤΕΛΕΣΦΟΡΩΝ προσπαθειών που έχουν ως αποτέλεσμα την πλήρη εξαθλίωση των εργαζομένων και την ένταση του κοινωνικού αυτοματισμού?

    Αυτό θεωρείται ατομισμός??!! Δεν είναι δικαιολογημένη ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ κριτική?

    Τι καταφέρατε με τόσες πιστολιές στον αέρα;
    Τώρα που θα κροταλίσει το οπλοπολυβόλο τρεις φορές στον αέρα θα φοβηθούν?
    Τις συνήθισαν τις μπαλωθιές. Το μόνο που φοβούνται είναι η σφαίρα στο ψαχνό.
    Βούτυρο στο ψωμι τους είναι τετοιου είδους απεργίες.

    Το ευχαριστηθήκατε π.χ. κύριοι τώρα που τα σκουπίδια θα πάνε σε ιδιώτες?

    Εάν ήταν ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ Η ΑΠΟΧΗ από την εργασία θα έβγαινε κανείς να μιλήσει εναντίον των σκουπιδιαριαίων? Εναντίον των ΔΕΗτζήδων? Εναντίον των εργαζομένων στα ΜΜΜ?

    Θα υπέφεραν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι το ίδιο από αυτές τις κινητοποιήσεις? Και ακόμη και αν υπέφεραν θα διαμαρτυρόταν κανείς?

    Έχετε πάρει χαμπάρι πώς σας αντιμετωπιζει η κοινωνία? Τι πιστεύει για τους Δ.Υ.? Προφανώς όχι.

    Κονωνικός κανιβαλισμός? Με είδατε να τα έχω βάλει με κάποια κοινωνική ομάδα διαφορετική από την δική μου? Εκτός και αν θεωρείτε τους εργατοπατέρες κοινωνική ομάδα :) !!!

    Εσάς και τους πολιτικούς θέλει να σας κατασπαράξει ΟΛΗ η Ελληνική κοινωνία. Ακόμα και όσους δεν είναι ένοχοι όπως π.χ. τα έντιμα μέλη της παράταξης σας. Υπό αυτή την έννοια ίσως μπορείτε να κατηγορήσετε και εμένα και τους υπόλοιπους Ελληνες για κανιβάλους, αλλά θα παρατηρήσω ότι μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά...
    Την αιτίαση λοιπόν περί κοινωνικού κανιβαλισμού την αντιπαρέρχομαι.
    Όσο για τις αναφορές σας περί έξαρσης καταθλίψεων και ψυχασθενειών, θα συμφωνήσω και θα προσθέσω το περίφημο: "μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι".

    Τέλος θα ήθελα να σας εφιστήσω την προσοχή στο εξής:

    Αν μη τι άλλο εγώ ΞΕΡΩ ποιοι πραγματικά φταίνε ενώ εσείς όχι.
    Την χώρα φαινομενικά την κυβερνά η τρόικα του Τομ Πολσεν. Σίγουρα όχι η κυβέρνηση. Αλλά ακόμα και ο καημένος ο blue eyes είναι ένα απλό υπαλληλάκι. Στελεχια τους φωνάζαμε αυτούς περιπαικτικά στην πρώτη μου δουλειά.

    Τα αφεντικά του Τομ είναι κάποιοι άλλοι, υψηλόβαθμα στελέχια σαν την Lagarde. Και πάνω από αυτούς, πάνω ασπό την ΕΚΤ, τον Τρισέ και όλους αυτούς, είναι η ελίτ των μεγαλοτοκογλύφων. Οι ελάχιστοι μεγάλοι κάτοχοι του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου.
    Αυτοί φταίνε. Διότι ΑΥΤΟΙ οι άνθρωποι έχουν ως στόχο την επιβολή της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Και επειδή έχουν γεωσκώληκες για αντιπάλους θα κερδίσουν ΚΑΤΑ ΚΡΑΤΟΣ.

    Θα με ρωτήσεte τώρα τι είναι Νέα Τάξη Πραγμάτων?
    Ε τώρα, στην πρώτη μικρή πάte? Google it :)

    Δεν τα έβαλα λοιπόν με κάποιον που δεν φταίει. Τα έβαλα με τους πραγματικούς ενόχους. Και τους εντελώς ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ εγχώριους αντιπάλους τους, οι οποίοι μάλιστα είναι ΠΛΗΡΩΣ διαβρωμένοι και υποσκαπτόμενοι εσωτερικά απο πουλημένα λαμόγια, πράκτορες του εχθρού. Ψαχτείτε ρε μεταξύ σας (δεν μιλάω για την παράταξή σας, μιλάω για το σωματείο σας) να δείτε πόσα πουλημένα τομάρια έχετε εκεί μέσα και ποιους εξυπηρετούν. Ακόμα να τους πάρετε χαμπάρι?
    Από κάτι αγνώστους περίεργους σαν κι εμένα (θα μπορούσα πχ. να είμαι και ΚΥΠΑτζής και να κελαηδάω στα blog, λέμε τώρα) περιμένετε να δείτε και να μάθετε αυτά που είναι ΜΠΡΟΣΤΑ στα μάτια σας??!!!
    Πριν λοιπόν προσπαθήσετε να απαξιώσετε τον γραπτό λόγο "ενός ατομιστή, τρελαμένου από την κρίση" που δεν βλέπει μπροστά του, ξεστραβωθείτε εσείς.
    Πριν βγάλετε την οδοντογλυφίδα απο το ματι μου βγάλτε το παλούκι απο το δικό σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μα αυτή τη στιγμή έχουμε (μετά τις πλατείες και λόγω του ενιαίου της επίθεσης) για πρώτη φορά ενότητα τόσων πολλών στρωμάτων εργαζομένων κα απέναντι στην κυβέρνηση και την τρόικα. Χαιρόμαστε με τα κατελλημένα υπουργεία, τις αποχές, τις απεργίες, τις στάσεις εργασίας τις συγκεντρώσεις γιατί μπορούν να διώξουν την κυβέρνηση και την τρόϊκα. Όσο για τους τοκογλύφους τα έχουμε γράψει πολλαπλά από εδώ μέσα, ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ και ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.
    Τα φυντάνια τυο κλάδου μας τα γνωρίζουμε καλά και είμαστε σε διαρκή σύγκρουση μαζί τους (και δε συνεργαζόμαστε μαζί τους, κατανοητό?)
    Τα υπόλοιπα να τα πούμε από κοντά γιατι δεν προλαβαίνουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επιμένω ότι είστε φάουλ.
    Και όχι μόνο εγώ.
    Αυτός εδώ τα λέει καλύτερα από εμένα:
    http://diakyvernisi.blogspot.com/2011/10/blog-post_2789.html
    Μόνο ΟΛΟΙ μαζί θα κερδίζαμε. Αυτό που κάνετε είναι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ. Λυπάμαι που δεν το καταλαβαίνετε.
    Από κοντά δεν θα τα ξαναπούμε, λυπάμαι, ούτε εγώ προλαβαίνω να ασχοληθώ με χαμένους αγώνες :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. το διαβάσαμε το άρθρο και γενικά συμφωνούμε, πως θα γίνει αυτό όμως (με τα σωματεία και τα κόμματα που έχουμε); κάποιοι πρέπει να ξεκινήσουνε. Το ΤΕΕ για παράδειγμα ή η ΓΣΕΕ δε θα καλούσε ποτέ σε κάτι τέτοιο (γιατί είναι συνεργάτες). Πρακτικά την επόμενη βδομάδα θα κλείσουν σχεδόν τα πάντα, πρέπει να υπάρχει η αποφασιστηκότητα να συνεχίσουμε και μετά από αυτήν μέχρι να φύγουνε.
    Και χαμένοι είναι μόνο οι αγώνες που δε δόθηκαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εξαιρετικά αφιερωμένα από εμένα και αυτά τα 2 άρθρα της ιστοσελίδας μου:

    http://unconventionalnews.eu/%CE%9D%CE%AD%CE%B1-%CE%A4%CE%AC%CE%BE%CE%B7-%CE%A0%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD/wells-nwo-antistash.html



    http://unconventionalnews.eu/%CE%9D%CE%AD%CE%B1-%CE%A4%CE%AC%CE%BE%CE%B7-%CE%A0%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD/wells-nwo-antistash.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. http://unconventionalnews.eu/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/oloi-mazi-oloi-nekroi.html

    ΑΠό αυτό θα σιγουρέψετε και την ταυτότητά μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή