Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Πραξικοπηματική και αντισυνταγματική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων

ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΕ ΔΕΚΟ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!
ΑΦΟΡΑ ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ΕΥΑΘ, ΟΛΘ, ΟΛΠ, ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΕΛΤΑ ΚΛΠ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ!
Το πολυνομοσχέδιο - έκτρωμα που εκπόνησαν κυβέρνηση - τρόικα αρχίζει να συζητείται άρον - άρον στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής την Τρίτη (11.10).
Στο πολυνομοσχέδιο αυτό και συγκεκριμένα με το άρθρο 31, εντάσσεται όλος ο ευρύτερος δημόσιος τομέας και ειδικότερα οι ΔΕΚΟ και οι τράπεζες.
Χαρακτηριστικά στο πολυνομοσχέδιο εντάσσονται μεταξύ άλλων ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΥΑΘ, ΟΛΘ, ΟΛΠ, Αγροτική Τράπεζα, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Εθνική Τράπεζα, ΕΛΤΑ, κλπ
Το πρώτο πράγμα που κάνει το πολυνομοσχέδιο, κατά πρωτοφανή, αντισυνταγματικό και πραξικοπηματικό τρόπο στο άρθρο 31, είναι να καταργεί με μια μονοκοντυλιά όλες τις συλλογικές ή και ατομικές συμβάσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, στις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες.
Το δεύτερο που κάνει το πολυνομοσχέδιο είναι ότι εντάσσει ουσιαστικά όλους τους εργαζόμενους του ευρύτερου δημόσιου τομέα και ειδικότερα των ΔΕΚΟ και των τραπεζών, στο νέο μισθολόγιο, για τους δημοσίους υπαλλήλους, θέτοντας ως ανώτατο πλαφόν αποδοχών το οριζόμενο στο εν λόγω μισθολόγιο, που φτάνει το πολύ, σε εντελώς εξαιρετικές περιπτώσεις, τα 2123 ευρώ μηνιαίως!
Ως αποτέλεσμα αυτής της ρύθμισης, οι εργαζόμενοι, ιδιαίτερα σε ΔΕΚΟ και τράπεζες, θα δουν να κατακρεουργούνται οι αποδοχές τους, με μειώσεις μισθών που θα ξεκινάνε από το 30% και θα ξεπερνούν το 50%.
Η πιό μεγάλη σφαγή προβλέπεται να γίνει στους εργαζόμενους Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ).
Το τρίτο πράγμα που κάνει το πολυνομοσχέδιο στο άρθρο 31 είναι να ορίζει ότι το μέσο κόστος τακτικών αποδοχών, επιδομάτων, αποζημιώσεων κλπ δεν μπορεί να ξεπερνά κατά φορέα τα 1.900 ευρώ. Με τη διάταξη αυτή τίθεται ένας ακόμα γενικότερος αυθαίρετος και αντισυνταγματικός περιορισμός, που μπορεί να μειώνει περαιτέρω επιδόματα και εν γένει το μισθολογικό κόστος στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. 
Στην ουσία το νέο μισθολόγιο: Διαλύει ταυτόχρονα στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, και ειδικότερα τις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες στις οποίες έχει την επιρροή το δημόσιο. Εξωθεί στην εξαθλίωση τις οικογένειες δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων. Και ακόμα χειρότερα ετοιμάζει τη "δωρεάν" εκποίηση όλων των στρατηγικών δημόσιων επιχειρήσεων προσφέροντας τες με πάμθηνο εργατικό δυναμικό.
Αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι ο ενιαίος αγώνας όλων των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα (αφού κατακρεουργούνται κι εκεί οι συλλογικές συμβάσεις) για να μην περάσει το πραξικοπηματικό πολυνομοσχέδιο-έκτρωμα.
Κυβέρνηση-τρόϊκα απειλούν ότι αν δεν περάσει και δεν εφαρμοστεί το πολυνομοσχέδιο, δεν θα πάρει η χώρα την 6η δόση.
Τους απαντάμε ευθέως: ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
Διότι αν δεν πάρουμε την 6η δόση, το πρόβλημα θα το έχουν οι πιστωτές της χώρας και η ευρωζώνη, αφού τα λεφτά της 6ης δόσης πάνε απευθείας σε τόκους και χρεολύσια για τους δανειστές.
Αντίθετα, αυτό που πρέπει να κάνει εδώ και τώρα η Ελλάδα είναι να προχωρήσει σε στάση πληρωμών επί του «δημόσιου» χρέους με στόχο την, χωρίς όρους, διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του, να βγει έξω από το ευρώ με την καθιέρωση ενός νέου εθνικού νομίσματος και να εθνικοποιήσει, εδώ και τώρα, τις τράπεζες, στο πλαίσιο μιας νέας προοδευτικής πορείας.
Αυτά φυσικά απαιτούν μια μεγάλη πολιτική ανατροπή και την ανάδειξη, με τους αγώνες και την ψήφο του ελληνικού λαού, μιας νέας κυβέρνησης της συμπαραταγμένης Αριστεράς!

ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ,  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ
ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ  ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου