Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Ευρωπαϊκά Χρυσωρυχεία

Aναδημοσιεύουμε από το http://dosepasa.wordpress.com/2011/10/02/bx450/
Με νόμο της Βικτωρίας και του Αλβέρτου….όπως λένε στην Κομοτηνή. Παραχωρήθηκαν 317,000 στρέμματα  με δασοκάλυψη 95% στην «Ευρωπαϊκά  Χρυσωρυχεία»* και  με την άδεια που πήρε από το Ελληνικό Δημόσιο στα μέσα του καλοκαιριού(2011) η Εταιρεία καθίσταται  ως η μεγαλύτερη παραγωγός χρυσού στην Ευρώπη..

Όταν θα ολοκληρωθούν οι εξορυκτικές της δραστηριότητες σε σύντομο διάστημα, 13 χρόνια υπολογίζουν,  προκειμένου να αποδοθεί  στους μετόχους το μέγιστο κέρδος, το οποίο εκτιμάται σε 22 δις, η περιοχή θα έχει μετατραπεί σε κρανίου τόπο….σημειωτέων ότι σύμφωνα με τον Μεταλλευτικό Κώδικα ο ορυκτός πλούτος ανήκει αποκλειστικά στις εταιρείες που τον εκμεταλλεύονται και δεν προβλέπεται η απόδοση δικαιωμάτων (roylties) στο Δημόσιο από την εκμετάλλευση του..

 Άρα και το δημόσιο  χρέος δεν πρόκειται να μειώσουμε  με το χρυσό μας …

Όσο για τις χιλιάδες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν  τις έχουμε πληρώσει ήδη χρυσάφι  γιατί σύμφωνα με την Κομισιόν, το ύψος της έμμεσης κρατικής επιδότησης που έχει ήδη δοθεί στην  European Goldfields  γι αυτές τις θέσεις που ΘΑ δημιουργηθούν  υπολογίζεται σε 14 εκατ. ευρώ.

Οι κάτοικοι της περιοχής που εδώ και τρία χρόνια έχουν κατασκηνώσει στο κέντρο του δάσους και δεν αφήνουν κανένα μηχάνημα να μολύνει τον τόπο τους, λένε  «αν  τους  αφήσουμε, τι ζωή θα μείνει για τους υπόλοιπους» και προειδοποιούν για μια νέα Κερατέα….

Στο βίντεο που είδαμε πριν από ένα περίπου χρόνο, «Τα καταστροφικά σχέδια της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ για τη Χαλκιδική», παρουσιάζεται αυτό που πρόκειται να συμβεί….αν τα επενδυτικά σχέδια της «Ελληνικός Χρυσός» ευοδωθούν…

Αποσπάσματα από το βίντεο



Ολόκληρο το βίντεο εδώ


*95% στην Καναδική EUROPEAN GOLDFIELDS, 5% στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Β.Χριστοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου