Κυριακή, 10 Απριλίου 2011

Φτάνει πια η κοροϊδία!

Φτάνει πια η κοροϊδία!
Να παρθούν μέτρα για την προστασία των ανέργων και για τις ανάγκες των ασφαλισμένων
Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα μια καμπάνια ενημέρωσης των συναδέλφων που «εξυπηρετούνται» στο ΤΣΜΕΔΕ τις πρωινές ώρες. Ιδιαίτερο βάρος δίνει στα ζητήματα που αφορούν την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων, το υπέρογκο ύψος των εισφορών και την μέριμνα που πρέπει να υπάρξει για τους άνεργους συναδέλφους. Την Πέμπτη 31/3/2011 το Σωματείο κάλεσε τους συναδέλφους να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο χώρο του ΤΣΜΕΔΕ, όπως είχε αποφασιστεί από τη Συνέλευση ανέργων και προσωρινά απασχολούμενων που δραστηριοποιείται στα πλαίσια του Σωματείου. Στην κινητοποίηση παρευρέθηκαν δεκάδες άνεργοι και εργαζόμενοι μέλη του Σωματείου, στέλνοντας μήνυμα στην ηγεσία του ΤΣΜΕΔΕ ότι τα όρια ανοχής μας έχουν εξαντληθεί προ πολλού.
Στη συνάντηση που πραγματοποίησε το Σωματείο με τον πρόεδρο του ΤΣΜΕΔΕ έθεσε το ζήτημα της εξευτελιστικής κατάστασης που επικρατεί καθημερινά στο ΤΣΜΕΔΕ, τη δεινή θέση των ανέργων που αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές τους και δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά και για την τοκογλυφική επιβολή προστίμων (πάνω από 15% κατ έτος) σε ασφαλισμένους, πολλοί από τους οποίους αδυνατούν να επιβιώσουν. Στοιχειώδες αίτημα άμεσης ανακούφισης αποτελεί η κατάργηση των εισφορών των ανέργων και υποαπασχολούμενων συναδέλφων και η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Άμεσα πρέπει να αρχίσει την θεώρηση των βιβλιαρίων όλων των ανέργων. Επίσης γίνεται επιτακτική η παροχή επιδόματος ανεργίας σε εργαζόμενους με «μπλοκάκι».
Ειδική μνεία έγινε και στη στάση του ΤΣΜΕΔΕ απέναντι στους τυπικά μισθωτούς Μηχανικούς των οποίων οι εργοδότες δεν καταβάλουν τις εισφορές τους. Είναι πλέον αναρίθμητα τα περιστατικά όπου το ΤΣΜΕΔΕ, ενώ έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να διεκδικήσει τα ποσά των εισφορών, ζητά από τον εργαζόμενο να καταβάλει τις εισφορές αντί για τον εργοδότη!!! Ακόμα και όταν οι εργαζόμενοι αντιδρούν αντί το ταμείο να κινηθεί κατά του εργοδότη επιχειρεί να μετατρέψει τον εργαζόμενο σε εισπράκτορα και του ζητά να καταγγείλει και να κυνηγήσει τον εργοδότη..
Η διοίκηση του ΤΣΜΕΔΕ μας μοίρασε υποσχέσεις...
Ο πρόεδρος κατά τα γνωστά, επικαλέστηκε νομικά εμπόδια και αναρμοδιότητα, ενώ είπε ότι θα εισηγηθεί κάποιες προτάσεις, στην Διοικούσα του ΤΣΜΕΔΕ. Πιο συγκεκριμένα «υποσχέθηκε»:
 • Θα επιχειρηθεί αποσυμφόρηση στον Κλάδο Υγείας με την παροχή Βιβλιαρίων Υγείας για επισκέψεις σε γιατρούς και εξετάσεις.
 • Θα δοθεί η δυνατότητα σε υποαπασχολούμενους και ανέργους να προσφεύγουν στο Ταμείο και να αιτούνται θεώρηση βιβλιαρίων ακόμα και χωρίς την καταβολή της εισφοράς.
 • Το ταμείο θα διεκδικήσει τις εισφορές με άμεση κινητοποίηση της νομικής υπηρεσίας στις μεγάλες τεχνικές εταιρείες και για όποιες περιπτώσεις ενημερώνεται.
Το Σωματείο και η Συνέλευση ανέργων τεχνικών θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας. Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υλοποιεί μια πολιτική που καταργεί δικαιώματα και κατακτήσεις ενός αιώνα, μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ, εμείς μαζί με όλους τους εργαζόμενους διεκδικούμε το αυτονόητο: Δουλειά για όλους, αυξήσεις στους μισθούς, δημόσια κοινωνική ασφάλιση.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:
 • Κατάργηση ασφαλιστικών εισφορών για τους ανέργους μηχανικούς. Πλήρης, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με ανανέωση των βιβλιαρίων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Η ασφάλιση είναι υποχρέωση των εργοδοτών και του κράτους και όχι των εργαζομένων και των ανέργων.
 • Επίδομα ανεργίας, για όλο το διάστημα της ανεργίας, και σε όσους δουλεύουν με «μπλοκάκι», ίσο με τον βασικό μισθό για όλους τους ανέργους, χωρίς προϋποθέσεις (παλιοί ή νεοεισερχόμενοι). Άμεση αναγνώριση από το ΕΤΑΑ- ΤΣΜΕΔΕ και τον ΟΑΕΔ όλων των άνεργων μηχανικών.
 • Ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται ως συντάξιμος χρόνος ασφάλισης. Συνταξιοδότηση νωρίτερα, στην περίπτωση παραμονής σε ανεργία πάνω από δύο χρόνια.
 • Προσλήψεις στο ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ για τις ανάγκες των ασφαλισμένων. Στελέχωση του ΚΥΤ, βιβλιάριο ασθενείας μέσω του οποίου θα πληρώνονται γιατροί – εξετάσεις.
 • Άμεση αποχώρηση του ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ από την Τράπεζα Αττικής και το χρηματιστήριο. Απόδοση των οφειλών του κράτους και της εργοδοσίας στο ταμείο.
 • Άμεση μείωση των εισφορών των εργαζόμενων, αύξηση των παροχών και των συντάξεων. Αποκλειστικά Δημόσιο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλιση
 • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
 • Κανονικές προσλήψεις στους απασχολούμενους με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών και κατάργηση επισφαλούς εργασίας. Απαγόρευση των απολύσεων, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

ΝΕΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΤΙΣ 3/5/2011,στις 7:30, ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ (Πατησίων)

Συνέλευση Ανέργων και Προσωρινά Απασχολούμενων Τεχνικών

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

(ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΓΕΩΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ, ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ)
Πλατεία Καρύτση 10, 4ος όροφος, ΑΘΗΝΑ,
http://www.somtechnik.gr, τηλ. επικοινωνίας  6936760879 ,  6977806266

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου