Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Άγρια γιούχα εναντίον Σηφουνάκη σε συνέδριο αρχιτεκτόνων

Αναδημοσιεύουμε από το Πρώτο Θέμα, το οποίο όπως πάντα υπερβάλει λίγο :

Δεν έχει μεσολαβήσει ένα ολόκληρο 24ωρο από το επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Θεόδωρο Πάγκαλο στη ταβέρνα «Τρίγωνο» των Καλυβίων Αττικής όπου δέχθηκε επίθεση με γιαούρτια από εξαγριωμένους κάτοικους της Κερατέας που διαμαρτύρονταν για την χωματερή. Σήμερα το πρωί σειρά είχε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Νίκος Σηφουνάκης, ο οποίος είχε την …φαεινή ιδέα να κηρύξει την έναρξη των εργασιών του 11ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Αρχιτεκτόνων έπειτα από πρόσκληση που δέχθηκε. Η παρουσία του στο πάνελ δεν διήρκησε παρά μόνο ελάχιστα λεπτά. «Υπουργέ της Τρόικας σήκω φύγε» φώναζαν οι συγκεντρωμένοι αρχιτέκτονες μην αφήνοντας τον κ. Σηφουνάκη να αρθρώσει έστω μια λέξη και αναγκάζοντας τον να αποχωρήσει κακήν κακώς από το χώρο. Ορισμένοι μάλιστα εκ των παρευρισκόμενων ανέβηκαν στο βήμα και σήκωσαν πανό εναντίον του κ. Σηφουνάκη διαμαρτυρόμενοι παράλληλα για τα έντονα προβλήματα στο κλάδο τους.    
Την ίδια ώρα, παντού αντιμέτωπος με την αγανάκτηση των πολιτών έρχεται πλέον ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κυκλοφορήσει πουθενά. Μετά τα επεισόδια στο Μέγαρο Μουσικής και το Παρίσι, τώρα φαίνεται να μην μπορεί να κυκλοφορήσει ούτε στην περιοχή του... Ετσι πλέον έχει μετατραπεί σε εφιάλτη ακόμα και η συνηθισμένη του επιδρομή στην αγαπημένη του ταβέρνα στα Καλύβια, στην οποία προχθές βρέθηκε αντιμέτωπος με πλήθος αγανακτισμένων πολιτών τους οποίους ο κ. αντιπρόεδρος έσπευσε να βαφτίσει... ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.
Του περιστατικού που περιελάμβανε προπηλακισμούς, γιαουρτώματα, εκφράσεις απείρου κάλλους και φυγάδευση από τα ΜΑΤ, ακολούθησε πόλεμος ανακοινώσεων με τον ΣΥΡΙΖΑ.

9 σχόλια:

  1. Αυτές είναι τραμπούκικες πρακτικές που τις εφάρμοζαν οι εκοφίτες (για τους παλιότερους). Δείχνουν αντιδημοκρατική συμπεριφορά και, το κυριότερο, ότι εκτός από συνθήματα και βρισιές κατά τα άλλα υπάρχει ένα μεγάλο κενό. Αυτή η συμπεριφορά, όπως εύστοχα το λέει και ο ίδιος ο Πάγκαλος στο σάιτ του, μόνο το δρόμο για το φασισμό ανοίγει, άσχετα αν θα ονομάζεται εθνικοσοσιαλισμός, ή σχέτο σοσιαλισμός, αλά Μπρέζνιεφ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα σας, να ρωτήσω κάτι: Η διαφορά μεταξύ αριστερών αρχιτεκτόνων και των υπολοίπων είναι απλά ιδεολογική ή υπάρχει αντίκτυπος και στα σπίτια που σχεδιάζει ο καθένας; Επίσης, επειδή οι αριστεροί είναι κατά κοινή ομολογία περισσότερο κοινωνικά ευαίσθητοι και αλληλέγγυοι, συνηθίζουν να δηλώνουν όλο το εισόδημά τους στην εφορία ενώ οι δεξιοί μόνο κάτω από το αφορολόγητο;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταρχάς για το 2ο σχόλιο οι μισθωτοί (δημόσιοι & ιδιωτικοί) δηλώνουν έτσι κι αλλιώς όλο το εισόδημα τους, οι αυτοαπασχολούμενοι που μελετούν και εκδίδουν άδειες φορολογούνται με βάση τον κώδικα αμοιβών (αυτόν που πρόσφατα καταργήθηκε) οπότε πάλι δε φοροδιαφεύγουν.
    Για το 1ο σχόλιο καταλαβαίνουμε απόλυτα το άγχος σας να υπερασπίσετε την κυβέρνηση στου μνημονίου και του ΔΝΤ. Πραγματικα πολύ δύσκολη θέση. Τα συνεταιράκια σας του ΛΑΟΣ θα ξέρουν καλύτερα περί εκοφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Παρόλα αυτά όμως έχω τις αμφιβολίες μου καθότι σύμφωνα με δημοσιεύματα οικονομικών εφημερίδων, οι (ελεύθεροι επαγγελματίες) μηχανικοί είναι ανάμεσα στις 11 πιο ύποπτες κατηγορίες επαγγελμάτων για φοροδιαφυγή.
    (http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=93939159)
    Επίσης, θα ήθελα πολύ να μου απαντούσατε και στο πρώτο σκέλος της ερώτησής μου: Η πολιτική ιδεολογία και η κομματική τοποθέτηση ενός αρχιτέκτονα ή ενός πολ.μηχανικού έχει ορατά αποτελέσματα στην αισθητική των έργων που κατασκευάζει;;; Ή το αποτέλεσμα της δουλειάς των μηχανικών είναι ανεξάρτητο των κομματικών τους πεποιθήσεων;
    Ευχαριστώ προκαταβολικά για την απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όπως θα γνωρίζετε οι μηχανικοί αποτελούν ένα διαταξικό κοινωνικό στρώμα. Τμήματα τους όπως ιδιοκτήτες εταιριών, κατασκευαστές, μεγάλα γραφεία κλπ σίγουρα αποτελούν μέρος της τάξης που όχι απλά "φοροδιαφέυγει" αλλά υπερεκμετελλεύθηκε τους εργαζόμενους και την κατάσταση. Η συντριπτική πλειοψηφία (των πάνω από 100.000 μηχανικών) από την άλλη είναι μέρος αυτών που πλήρωσαν την "ανάπτυξη" και καλούνται να πληρώσουν και την κρίση τώρα. Μικρή εμπιστοσύνη να έχεται στις "έρευνες" των εφημερίδων καθώς συνηθίζουν να γενικεύουν και να αποσιωπούν.
    Για το πρώτο ερώτημα κωδικά νομίζουμε ότι θα έπρεπε να έχει, αυτό καθόλου δε σημαίνει ότι γίνεται και έτσι. Και να σας διορθώσουμε όχι από την κομματική τοποθέτηση αλλά από την Πολιτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο πρωτος ανωνυμος που "διαβάζει" το σαιτ του Πάγκαλου μηπως πληρώνεται να τον υπερασπίζεται στο διαδικτυό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ας μας πει επίσης αν μεταξύ των πασόκων υπάρχει ορατή διαφορά στον τρόπο που τα φάγανε ή αν όλοι κινούνται στα ίδια επίπεδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ευχαριστώ για το γρήγορο της απάντησης. Ελπίζω να μη σας κουράζω, όμως αν όντως η πολιτική (δέχομαι τη διόρθωσή σας) τοποθέτηση έχει σχέση με το αποτέλεσμα της δουλειάς του μηχανικού, τότε αυτή η σχέση είναι αιτιώδης; Δηλαδή οι κατασκευές των αριστερών μηχανικών διέπονται από χαρακτηριστικά που (υπο)δηλώνουν την ιδεολογία τους;
    Επιπλέον (αφήνοντας την πληγή της φοροδιαφυγής στην άκρη) υπάρχουν κάποιες ιδεολογικές τάσεις που υπερισχύουν σήμερα στο χώρο των επαγγελματιών μηχανικών, π.χ. οι περισσότεροι είναι κοντά στην Αριστερά ή στη Δεξιά; (Θυμάμαι από τα φοιτητικά μου χρόνια ότι στις Πολυτεχνικές σχολές επικρατούσαν άνετα οι αριστερές παρατάξεις). Επίσης η αισθητική των κατασκευών που βλέπουμε γύρω μας σήμερα, έχει δεχτεί επιρροές από τις ιδεολογικές πεποιθήσεις των μηχανικών, ή απλά είναι αποτέλεσμα έλλειψης φαντασίας (στην καλύτερη περίπτωση);;; Σας ευχαριστώ πολύ και πάλι.

    ΥΓ. Μια μικρή διόρθωση για την προηγούμενη απάντησή σας: Το δεύτερο πληθυντικό του ρήματος "έχω" γράφεται "έχετε"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι κατασκευές και τα έργα που βλέπουμε γύρω μας είναι αποτέλεσμα τόσο αισθητικά, όσο και κυρίως ποιοτικά, αποτελέσματα του συστήματος που κινείται από το κέρδος και την εκμετάλλευση. Οι εξαιρέσεις υπάρχουν για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
    Μια ματιά στα πρόσφατα αποτελέσματα των εκλογών του ΤΕΕ αποκαλύπτει το πως κινούνται πολιτικά οι συνάδελφοι (περίπου όπως στις κεντρικές εκλογές ο δικομματισμός, με τις διάφορες παραλλαγές του καταγράφει πολύ μεγάλα ποσοστά).

    ΑπάντησηΔιαγραφή