Σάββατο, 19 Μαρτίου 2011

Σε γιουχάρουν, άρα υπάρχεις!

Αναδημοσιεύουμε ανάρτηση του πιτσιρίκου για την παρέμβαση στην ομιλία Σηφουνάκη καθώς και επεξεργασμένο video της παρέμβασης από τον Παραλληλογράφο:

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Νίκος Σηφουνάκης, αποδοκιμάστηκε έντονα στο 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αρχιτεκτόνων και αναγκάστηκε να αποχωρήσει.
Η ταυτότητα αυτών που αποδοκίμασαν τον κ. Σηφουνάκη δεν έχει γίνει γνωστή, αλλά είναι σίγουρο πως θα πρόκειται για αυτή την ομάδα των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι αποδοκίμασαν τον Πάγκαλο στο Παρίσι και του πέταξαν γιαούρτια στα Καλύβια, ενώ λίγες μέρες πριν είχαν προκαλέσει σεισμό και τσουνάμι στην Ιαπωνία.
Πριν αποχωρήσει ο κ. Σηφουνάκης, πρόλαβε να πει πως θα γίνουν ριζικές αλλαγές στη διαδικασία έκδοσης οικοδομικών αδειών, ώστε να συνεχίσουν οι πράσινοι Χμερ -και όλα τα λαμόγια που έχουν χώσει το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία στις διάφορες υπηρεσίες- να λαδώνονται και να κονομάνε περισσότερο από πριν.
Σίγουρα θα υπάρξουν αλλαγές στη διαδικασία έκδοσης οικοδομικών αδειών. Στο εξής, στα θεμέλια κάθε οικοδομής θα θάβεται ζωντανός ένας υπουργός του ΠΑΣΟΚ και -μόλις τελειώσουν οι υπουργοί- θα θάβονται ζωντανοί οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και διάφοροι άλλοι εθνικοί ευεργέτες.
Θεωρώ πως οι αποδοκιμασίες στον Νίκο Σηφουνάκη είναι απόλυτα δικαιολογημένες. Όχι τόσο επειδή είναι μέλος μιας κυβέρνησης που θα έπρεπε να είναι στην εξορία, αλλά επειδή είναι 62 ετών και κάνει ακόμα χωρίστρα στη μέση.

3 σχόλια:

 1. Δε μου λέτε ρε παιδιά, αυτός ο "πιτσιρίκος" τι ρόλο βαράει; Γιατί έχω δει να τον αναδημοσιεύουν ακροδεξιά μπλογκ. Μήπως είναι κανένας σαν το Θεοδωράκη με το Μικρό Ήρωα και το/τη ΣΠΙΘΑ; Λέω, μήπως.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καμία σχέση, αν δεις στο site του τα κείμενα του για τους μετανάστες θα καταλάβεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ενοχλήθηκε ο υφυπουργός από την «επίθεση» που δέχθηκε στο Συνέδριο και δεν μπόρεσε να μας πει για τα νέα και ωραία που μας ετοιμάζει το ΥΠΕΚΑ τον ΠΡΑΣΙΝΟ ΓΟΚ που θα μας λύσει όλα τα προβλήματα .
  Και το προεδρείο επέπληξε τους συναδέλφους γιατί η συμπεριφορά τους δεν ήταν στα πλαίσια του υποκριτικού καθωσπρεπισμού που έχει επιλέξει.
  Και έτσι ο υφυπουργός απεχώρησε μετά από έναν μικρό χαιρετισμό απεχώρησε.

  Ο υφυπουργός δεν απάντησε γιατί οι ερωτήσεις των συναδέλφων είχαν ουσιαστικό περιεχόμενο και θα έπρεπε και οι απαντήσεις του να είναι ουσιαστικές και όχι αόριστες και άνευ περιεχομένου όπως συνηθίζεται τελευταία, και βρήκε πρόσχημα την «επίθεση» για να μην απαντήσει. Γιατί όποιος έχει να πει κάτι κάθεται και συζητάει. Δέχεται και ασκεί κριτική.
  Και δεν ψάχνει προσχήματα. Λέει την άποψή του με επιχειρήματα και ακούει τις αντίθετες απόψεις.
  Και το προεδρείο προστάτεψε τον υφυπουργό και επέπληξε τους συναδέλφους γιατί δεν θέλει σ αυτό το Συνέδριο να συζητηθεί επί της ουσίας το θέμα του Συνεδρίου «Επάγγελμα Αρχιτέκτων» αλλά να συζητηθεί το θέμα « Το Επάγγελμα του Αρχιτέκτονα έξω από την κοινωνία, έξω από τα βασικά και ουσιαστικά προβλήματα της κοινωνίας» με ένα περιτύλιγμα ελιτισμού, με πανεπιστημιακούς που έχουν χάσει τον κοινωνικό τους ρόλο, με χορηγούς που θέλουν να περάσουν τα δικά τους μηνύματα στην κοινωνία και να εξυπηρετήσουν τα δικά τους οικονομικά- πολιτικά συμφέροντα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή