Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

3ωρες Στάσεις Εργασίας της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ την Τρίτη 15/3

Αναδημοσιεύουμε ανακοίνωση της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ για την πραγματοποίηση 3ωρης Πανελλαδικής Στάσης Εργασίας την Τρίτη 15/03/2011. Δε μπορούμε να μην επισημάνουμε α) τη σύμπραξη με τις εργοληπτικές ενώσεις β) την αντικατάσταση της απόφασης του Συνεδρίου που ζητούσε ομογενοποίηση των αποδοχών χωρίς περικοπές με το αίτημα για "κλαδικό μισθολόγιο". Στην Αττική η συγκέντρωση θα γίνει στο ΥΠΥΜΕΔΙ (Σεβαστουπόλεως 1 &  Φειδιππείδου) στις 8:00 πμ.

Αρ. Πρωτ. :6065  
Προς : Α΄ βάθμιες ΕΜΔΥΔΑΣ
Κοιν.: Τ.Ε.Ε.
Εργοληπτικές Οργανώσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι,

Η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ αποφάσισε την πραγματοποίηση 3ωρης Πανελλαδικής Στάσης Εργασίας για την Τρίτη 15/03/2011 και την αποτροπή των δημοπρασιών που έχουν προγραμματιστεί για αυτή την ημέρα.
Η στάση εργασίας εντάσσεται στο γενικό πλαίσιο κινητοποιήσεων της Ομοσπονδίας όπως έχει προσδιοριστεί από το πρόγραμμα δράσης που υλοποιεί την απόφαση του 13ου Τακτικού Συνεδρίου μας, αντίστοιχα και σε συνέχεια με τις ήδη πραγματοποιηθείσες μέχρι σήμερα κινητοποιήσεις του Κλάδου.
Το διεκδικητικό πλαίσιο παραμένει το ίδιο με αυτό που κατ΄ επανάληψη έχει εξαγγελθεί και περιγράφεται στην εξώδικη γνωστοποίηση που σας έχουμε κοινοποιήσει, με βασικά αιτήματα :

  • Καμιά μείωση στο εισόδημά μας είτε αυτές αφορούν τους μετατασσόμενους συναδέλφους στα πλαίσια της εφαρμογής του ΄΄Καλλικράτη΄΄ είτε παραπέρα περικοπές των επιδομάτων μας. Διεκδικούμε Κλαδικό Μισθολόγιο Διπλ. Μηχανικών που θα αποτυπώνει τις ιδιαιτερότητες του Κλάδου μας σύμφωνα με τις προτάσεις μας.
  • Καμιά παραπέρα διάλυση του Δημόσιου Τομέα. Ήδη με τις ασκούμενες πολιτικές εδώ και χρόνια ξεπουλιέται ο Δημόσιος πλούτος, ιδιωτικοποιούνται όλες οι παραγωγικές δραστηριότητες του Δημοσίου, περιθωριοποιούνται οι Δημόσιες τεχνικές υπηρεσίες (χαρακτηριστικό παράδειγμα οι πρόσφατες αποφάσεις του ΥΠΥΜΕΔΙ που εκχωρούν στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ το σύνολο των έργων πέντε Περιφερειών της χώρας καθώς και η δημιουργία της νέας ΑΕ στην Κρήτη). Το πάγωμα των προσλήψεων και η συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων θα ολοκληρώσει την διάλυση του όποιου Δημόσιου Τομέα έχει απομείνει. Στο σημείο αυτό δικαιούμαστε να ρωτήσουμε πως και με ποιους από δω και πέρα θα υλοποιηθεί το ΕΣΠΑ, ο Καλλικράτης, η εφαρμογή της Πολεοδομικής νομοθεσίας η εξοικονόμηση ενέργειας, οι νομοθετικές παρεμβάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος κλπ.
  • Καμία υποχώρηση στη επιχειρούμενη συρρίκνωση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων. Ήδη πληρώνουμε ακριβά τις συνέπειες των αντιασφαλιστικών νόμων του παρελθόντος καθώς και του πρόσφατου νόμου Πετραλιά (Ν. 3655/08), που κατήργησε το ΤΣΜΕΔΕ, επιδείνωσε την κατάσταση των ασφαλισμένων και έθεσε σε σοβαρή αμφισβήτηση τα υψηλά αποθεματικά του Ταμείου μας, που συγκεντρώθηκαν εδώ και χρόνια αποκλειστικά από τους ασφαλισμένους του.
  • Δεν θα δεχθούμε την εξίσωση και συνεπώς την ισοπέδωση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων, μέσω των αντίστοιχων ΠΔ που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας.
  • Δεν θα δεχθούμε άλλα φορολογικά βάρη και ανεξέλεγκτη ακρίβεια. Ως μισθωτοί σηκώνουμε ήδη τα περισσότερα φορολογικά βάρη σ΄ αυτή τη χώρα τα τελευταία 20 και πλέον χρόνια, σε ένα κατάφωρα άδικο φορολογικό σύστημα με υψηλούς έμμεσους φόρους από τη μία και συνεχώς διογκούμενη φοροαπαλλαγή και φοροαποφυγή από την άλλη για συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες. Δεν πάει άλλο.
Παράλληλα ενημερώνουμε ότι, στην συγκεκριμένη κινητοποίηση συμμετέχουν και όλες οι Εργοληπτικές Ενώσεις (ΠΕΣΕΔΕ, ΠΕΔΜΕΔΕ, ΣΑΤΕ, ΠΕΔΜΗΕΔΕ) με αποφάσεις τους για αποχή από τις δημοπρασίες. Είναι δυνατόν συνεπώς να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ένα ευρύτερο μέτωπο αντίδρασης στα προβλήματα που το σύνολο των Μηχανικών αντιμετωπίζει.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στην στάση εργασίας, τα μέλη των Επιτροπών με την συμμετοχή τους να αποτρέψουν τις προγραμματισμένες δημοπρασίες και τα Δ.Σ. των Α΄βάθμιων ΕΜΔΥΔΑΣ να αναπτύξουν πρωτοβουλίες που θα οδηγήσουν στην ανάδειξη των προβλημάτων του Κλάδου και στην μεγιστοποίηση της πίεσης σ΄ όλους του Φορείς των τοπικών κοινωνιών, για οριστική επίλυση.

4 σχόλια:

  1. Σας προσκαλώ "σύντροφοι" στην επόμενη κινητοποίησή μας που σχεδιάζουμε για τις 11/11/2011, όπου θα συμμετάσχουν οι Μηχανικοί ΔΥ του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, όλοι μέλη της ΕΜΔΥΔΑΣ, και οι εκπρόσωποι του ΣΕΒ (Συνδεσμος ΕΛληνικών Βιομηχανιών)με προεξάρχοντα τον κύριο Δασκαλόπουλο και τη συμμετοχή πλειάδας διπλωματούχων μηχανικών, στελεχών του ιδιωτικού τομέα. Η κινητοποίηση θα έχει ως στόχο να διαμαρτυρηθούμε για τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς και ο κύριος Δασκαλόπουλος λόγω της κυβερνητικής πολιτικής. Θα έρθετε? Εάν έχετε αρνητική άποψη για την πραγματοποιηση μια ς τέτοιας κινητοποίησης παρακαλώ αιτιολογήσατε.

    ΥΓ. Αντί να συννενοηθείτε με το σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, το σωματείο των εργαζόμενων στο Αττικό Μετρό, το σωματείο των εργαζόμενων στην Εγνατία Α.Ε. και όλα ανεξαιρέτως τα σωματεία εργαζομένων που δραστηριοποιούνται σε όλες τις Α.Ε. του Δημοσίου που κατασκευάζουν δημόσια έργα, έχετε τακιμιάσει με τους μελετητές και τους εργολάβους. Αυτούς που με βάση τις εκεθέσεις του ΣΕΔΔ, ΚΑΤΕΚΛΕΨΑΝ τον Ελληνικό λαό μαζί με δημάρχους, νομάρχες και υπουργούς.
    Και μετά λένε κάποιοι ότι έχουν άδικο όσοι ισχυρίζονται ότι οι μηχανικοί του Δημοσίου είναι λαμόγια, μιζάρονται ασυστόλως από ιδιώτες εργολάβους και μελετητές και ότι έχουν καταντήσει τσουτσέκια των εργολάβων. Προσέξτε γιατί αν συνεχίσετε έτσι θα σας αποκαλούν αντί για ΕΜΔΥΔΑΣ, ΤΣΟΥΜΕΡ. Αφού στις 3 μόλις δράσεις της ΕΜΔΥΔΑΣ εδώ και ένα έτος (ημιυπαίθριοι και 3ωρες στάσεις) έχετε καταφέρει να συρθείτε και στις 3, πίσω από το ΤΕΕ, τους εργολάβους και τους μελετητές. ΤΣΟΥΜΕΡ λοιπόν. ΤΣΟΥτσέκια Μελετητών & ΕΡγολάβων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμε, σε ενημερώνουμε ότι η συσπείρωση διαφώνησε με τη συγκεκριμένη κινητοποίηση κυρίως όσον αφορά στη σύμπραξη με τους εργολήπτες με τους οποίους ούτε κοινά συμφέροντα έχουμε, ούτε τις ίδιες επιδιώξεις. Αν δεν κατάλαβες την επισήμανση και τη διαφωνία μας στα 2 σημεία που αναφέραμε παραπάνω ΟΚ. Θέση της συσπείρωσης είανι η σύμπραξη με όλα τα σωματεία που κινούνται σε αγωνιστική κατεύθυνση (και πρώτα του χώρου μας όπως ΣΜΤ,ΣΤΕΒ κα). Φαίνεται εξάλλου από τα Link που έχουμε στη δεξιά στήλη και τις αναρτήσεις μας ότι κυρίως αυτά προβάλλουμε και στηρίζουμε.
    Ελπίζουμε να καταλαβαίνεις από την άλλη ότι δε μπορούμε και να καλούμε σε απεργοσπασία γι αυτό και αναδημοσιεύουμε μια απόφαση σωματείου ακόμα και αν έχουμε διαφωνήσει με αυτήν.
    Αν και δε μας άρεσε ο τρόπος σου δε μπορούμε όμως παρά να συμφωνήσουμε με τα όσα ειρωνικά αναφέρεις στην πρώτη σου παράγραφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό είναι το πρόβλημα κύριοι. Μυθοποιείτε έννοιες.

    Η απεργοσπασία είναι ΙΕΡΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ όταν είναι ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΗ.

    Διότι είναι υπέρ των συμφερόντων του εργαζόμενου.

    Και όταν ένα σωματείο έχει γίνει δεκανίκι ενός σάπιου συστήματος όπως αυτό που κυβερνάει την Ελλάδα 60 χρόνια τώρα, τότε είτε πρέπει να διαλύεται είτε να αναγεννιέται από στάχτες. Και αυτό δεν ισχύει μόνο για τα ΤΣΟΥΜΕΡ (σόρρυ την ΕΜΔΥΔΑΣ) αλλά και για ΟΛΑ σχεδόν τα ελληνικά σωματεία πλην ελαχίστων δυστυχώς εξαιρέσεων..

    Όσο για τον τρόπο μου, έτσι εκφράζομαι εγώ. Με σεβασμό μεν, αλλά ειρωνικά, σκληρά και ΩΜΑ. Δεν μιλάω newspeak. Μιλάω Ελληνικά όπως τα μίλαγαν κάποιοι κάποτε. Την γλώσσσα της ΑΛΗΘΕΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστούμε καταρχάς για τα σχόλια σου.
    Μεγάλη κουβέντα το "υπέρ των συμφερόντων του εργαζόμενου" και πολλοί το βλέπουν από διαφορετικές πλευρές.Ποιός θα το κρίνει? Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι καταρχήν (αν δεήσουν να ασχοληθούν επιτέλους και με τα ζητήματα τους). Αν τα σωματεία έχουν γίνει δεκανίκια του συστήματος (που σε μεγάλο βαθμό ισχύει) είναι γιατί οι ίδιοι οι εργαζόμενοι το έχουν επιτρέψει. Και αν θα αλλάξουν σε κάτι άλλο πάλι με ευθύνη τους θα γίνει. Εμεις πάντως δεν έχουμε εκτιμήσει (ακόμα) ότι η ΕΜΔΥΔΑΣ πχ πρέπει να διαλυθεί, μαλλον προσπαθούμε (όχι πάντα επιτυχώς) να αναγεννηθεί από τις στάχτες της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή