Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Ανακοίνωση ΔΣ ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ για το Κληροδότημα Αξελού


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΣ ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ για το Κληροδότημα Αξελού

Το ΔΣ του ΣΑΔΑΣ – Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιτεκτόνων στη συνεδρίασή του την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2019, αφού ενημερώθηκε για τις θέσεις, τις προτάσεις και τον προγραμματισμό των Συλλόγων των συναδέλφων συνταξιούχων ΕΣΤΑΜΕΔΕ και ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ, σχετικά με το πρόβλημα του Κληροδοτήματος Αξελού, δηλώνει ομόφωνα την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε σκέψη και προσπάθεια πώλησης ή άλλου είδους ιδιωτικής «εκμετάλλευσης» του Κληροδοτήματος, διαφορετική από αυτή που ορίζει η διαθήκη.

Ο ΕΦΚΑ οφείλει να προβεί στην άμεση κατασκευή, στο ίδρυμα Αξελού, του γηροκομείου –θεραπευτηρίου για Μηχανικούς και ΕΔΕ με βάση την εκτίμηση-έκθεση των Μηχανικών κ.κ. Γρηγοριάδη & Τελειώνη.

Αποφασίζουμε να συμμετέχουμε στην εκδήλωση που διοργανώνεται στο ίδιο το κτήμα στις 30 Σεπτεμβρίου 2019.

Είμαστε στη διάθεση των εκτελεστών της διαθήκης για να συνδράμουμε με τις δυνατότητές μας στην επίλυση αρχιτεκτονικών θεμάτων, προκειμένου να υλοποιηθεί ο σκοπός της διαθήκης και στα πλαίσια της διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς και της δημιουργίας ενός λειτουργικού γηροκομείου-θεραπευτηρίου.

Καλούμε τους υπόλοιπους Συλλόγους και συνδικαλιστικούς φορείς των Μηχανικών να συμβάλλουν με τις αποφάσεις τους έμπρακτα στην υλοποίηση του Κληροδοτήματος, όπως άλλωστε έπραξε και δεσμεύτηκε ήδη με σχετική απόφασή του το ΤΕΕ, με την οποία είμαστε σύμφωνοι.



Για το Διοικητικό Συμβούλιο ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ

Ο Πρόεδρος
Δημήτρης Ξυνομηλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου