Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Να σταματήσουν άμεσα τα έργα, που καταστρέφουν και υποβαθμίζουν το Μητροπολιτικό Πάρκο στο βωμό του κέρδους και της εμπορευματοποίησης.


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΔΗ

Τηλ. Επικοιν.: 6972408401,6944914529, 6948080518
Email ep.ag.goudi@gmail.com

Αθήνα 18-5-2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενώ ολοκληρώθηκε η ηλεκτρονική διαδικασία διαβούλευσης για το Σχέδιο Νόμου που αφορά τον Φορέα Διαχείρισης των Μητροπολιτικών Πάρκων Γουδή – Ιλισίων και επίκειται η κατάθεσή του για ψήφιση στη Βουλή, στο χώρο του Πάρκου συμβαίνουν γεγονότα, που όχι μόνο έρχονται σε ευθεία αντίθεση με το προς ψήφιση νομοσχέδιο, αλλά παραβιάζουν κατάφορα διατάξεις του ΠΔ 187/Δ/2011 (Άρθρο 4 παράγρ.7).

Στην αρχή της προηγούμενης εβδομάδας πολίτες-φίλοι του Πάρκου μας πληροφόρησαν ότι στο χώρο του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή, στο πρώην αναψυκτήριο Ya, εκτελούνται οικοδομικές εργασίες και διαμορφώσεις, έχουν κοπεί δέντρα και ανεγείρεται νέο κτίριο, αφού κατεδαφίστηκε το προηγούμενο οικοδόμημα. Τούτο επιβεβαίωσαν εκπρόσωποι της Επιτροπής μας, οι οποίοι επισκέφτηκαν το χώρο. Άμεσα (9-5-2019) έγινε καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Αμπελοκήπων (Α. Π. 1020/1/365) και στους αρμόδιους φορείς (Α.Π Εισερχ. ΥΠΕΝ/43297/14-5-2019).

Από στέλεχος του Υπουργείου Άμυνας μας δηλώθηκε ότι θα σταματήσουν οι καταγγελλόμενες εργασίες διότι, όπως μας είπαν, παραβιάστηκε η εκδοθείσα άδεια η οποία προέβλεπε εργασίες ήπιας κλίμακας και μόνο στο εσωτερικό του υφιστάμενου κτίσματος και όχι κατεδάφισή του και επεκτάσεις στον γειτονικό με το Υa χώρο. Παρά τις διαβεβαιώσεις αυτές οι εργασίες συνεχίζονται και είναι φανερό ότι επιδιώκεται η δημιουργία τετελεσμένων γεγονότων σε βάρος του Πάρκου.

Η Επιτροπή μας καλεί όλους τους αρμόδιους φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Να σταματήσουν άμεσα τα έργα, που καταστρέφουν και υποβαθμίζουν το Μητροπολιτικό Πάρκο στο βωμό του κέρδους και της εμπορευματοποίησης. Να αποκατασταθεί επιτέλους η νομιμότητα και να αποτραπούν τα τετελεσμένα γεγονότα.

Επιπλέον ενημερώνουμε ότι το θέμα θα τεθεί στη σύσκεψη φορέων και πολιτών, στην οποία προτείνεται να συζητηθεί η οργάνωση συγκέντρωσης στο Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή την Ημέρα Περιβάλλοντος ( 5 Ιουνίου 2019).Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Μαϊου 2019 σε αίθουσα στο Πάρκο ΚΑΠΑΨ Λάκωνος 9 ώρα 20.00.

Η Γραμματεία της Επιτροπής
Βοζικάκης Γιώργος
Ζευγώλη Μαρία
Ζωίδης Μιχάλης
Κλεφτοδήμος Δημήτρης
Σακκά Ζωήτσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου