Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

Στη Μάνδρα και στη Φυλή «βούλιαξαν» κυβέρνηση και Περιφέρεια Αττικής


BY ΘΑΝΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ON Κυριακή 1 Ιουλίου 2018 21:01ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ

Οι απαράδεκτες σκηνές που κατέγραψαν οι κάμερες και οι φωτογραφικοί φακοί στη Μάνδρα Αττικής, μετά την πρόσφατη νεροποντή, και μάλιστα για δεύτερη φορά μέσα σε μόλις επτά μήνες, αποδεικνύουν ότι η χώρα εξακολουθεί -και υπό την παρούσα κυβέρνηση- να βαδίζει «στον αυτόματο πιλότο».

Ούτε τα θύματα της προηγούμενης τραγωδίας στο συγκεκριμένο σημείο της Αττικής, ούτε οι τεράστιες καταστροφές της περιουσίας των πολιτών, κατάφεραν να «συγκινήσουν» τον κρατικό και περιφερειακό μηχανισμό και να «ξεμπλοκάρουν» την απάνθρωπη ελληνική γραφειοκρατία. Από την άλλη, για πολλοστή φορά διαπιστώσαμε την έλλειψη πολιτικής αξιοπρέπειας (ουδείς παραιτήθηκε) και πολιτικής ευθύνης (το «παιχνίδι της κολοκυθιάς» για το ποιος όφειλε να έχει λάβει τα κατάλληλα μέτρα καλά κρατεί).

Αλλά το… έργο το είδαμε να ξαναπαίζεται πρόσφατα και στη Φυλή, με τον «τελειωμένο» Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων που περιμένει την κατάργησή(!) του από μια Περιφέρεια Αττικής από την οποία ακόμη αναμένουμε να υλοποιήσει το «σωτήριο» σχέδιό της για μια ολοκληρωμένη πολιτική στη διαχείριση απορριμμάτων.

Μια κυβέρνηση και μια Περιφέρεια που έταξαν την «Άνοιξη», το «εναλλακτικό» μοντέλο εξουσίας, τον σεβασμό στον πολίτη, πλέον βρίσκονται αντιμέτωποι με το αρχαίο σχήμα «ύβρις – άτη – νέμεσις – τίσις». Γιατί όλα τα μεγαλεπήβολα σχέδια που συνέπαιρναν τα ευφάνταστα μυαλά κάποιων «σαρώθηκαν» από τις πλημμύρες στη Μάνδρα και «θάφτηκαν» στις ρηγματώσεις του ΧΥΤΑ Φυλής, για να θυμηθούμε μόνο δύο από τις μεγάλες «επιτυχίες» τους.
_______________________
Κυβέρνηση και μια Περιφέρεια που έταξαν την «Άνοιξη», το «εναλλακτικό» μοντέλο εξουσίας, τον σεβασμό στον πολίτη, πλέον βρίσκονται αντιμέτωποι με το αρχαίο σχήμα «ύβρις – άτη – νέμεσις – τίσις»…
_______________________

Και μπορεί οι σημερινοί «ένοικοι» σε Μαξίμου και Περιφέρεια Αττικής να «ξενοικιάσουν» σε λίγο καιρό και να πάνε όπου ο καθένας επιλέξει, αλλά στη Μάνδρα θα εξακολουθούν να μένουν άνθρωποι και στους Δήμους θα εξακολουθούμε να βγάζουμε στους κάδους τα σκουπίδια μας κι αυτά να πρέπει κάπου να καταλήξουν.

Αλλά ποιος νοιάζεται γι’ αυτά; Παιχνίδι να γίνεται, για να προωθούνται πολιτικές καριέρες, να ικανοποιούνται εγωισμοί, να υπηρετούνται ιδεοληψίες…

Εξάλλου και η Δικαιοσύνη δείχνει κι αυτή να έχει χάσει τα «αντανακλαστικά» της, αφού δεν φαίνεται να την πολυαπασχολεί το γεγονός ότι σε μια χώρα, όταν είναι να «ξεζουμιστεί» κι άλλο ο πολίτης, σε μια νύχτα αλλάζουν νόμοι και καταλύονται βασικές προβλέψεις του Συνταγματικού Χάρτη, ενώ όταν αυτός ο ίδιος πολίτης πρέπει να προστατευθεί, οι «αρμόδιοι»… σφυρίζουν αδιάφορα.

Κάπως έτσι, τουλάχιστον δημοσιογραφικά, θα περιμένουμε την επόμενη πλημμύρα στη Μάνδρα και το επόμενο κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής, για να γεμίσουμε τις σελίδες των εφημερίδων και των ιστοτόπων και τον χρόνο των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών, με ρεπορτάζ που θα προβάλλουν τη σύγχρονη ελληνική τραγωδία. Αν και υπάρχει εναλλακτική λύση· να αναδημοσιεύσουμε απλώς τα προηγούμενα ρεπορτάζ…

4










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου