Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Δεν μας κοροϊδεύουν- Δεν μας τρομάζουν



Μετά το αποτέλεσμα της γενικής συνέλευσης του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών–Πειραιώς και Νήσων, που απέδειξε ότι η πλειοψηφία όλων των συμβολαιογράφων (και οι 9 στους 9 συλλόγους) απορρίπτει την ενορχηστρωμένη κοινωνική λεηλασία (αφού η πλειοψηφία των συμβολαιογράφων είναι και αυτή μέρος της κοινωνίας και υποψήφια θύματα των πλειστηριασμών, ιδίως μετά την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό), κυβέρνηση, δανειστές, παπαγαλάκια και κοράκια έχουν πραγματικά λυσσάξει και προσπαθούν να ανατρέψουν τις αγωνιστικές αποφάσεις και να βάλουν νέους φραγμούς στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών.

Με περισσό θράσος αναγγέλλουν την ποινικοποίηση των αγώνων, ενώ συνεχίζουν την άθλια μαύρη προπαγάνδα για να συσκοτίσουν την πραγματικότητα. Έτσι, ο Υπουργός Οικονομικών Τσακαλώτος, επικεφαλής υποτίθεται της αριστερής (τρομάρα τους) πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται να υποσχεθεί αυτό που έχει ήδη διαψεύσει ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κοντονής, δηλαδή ότι υπάρχει συμφωνία με τις τράπεζες να μην βγαίνουν σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό ακίνητα αξίας κάτω των 300.000 ευρώ. Έλα μου όμως ντε που ήδη δημοσιεύονται ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για πολύ φθηνότερα ακίνητα, περιγελώντας πλήρως την κυβερνητική προπαγάνδα.

Ειδικότερα μετά τις 10-10-17 που υποτίθεται έγινε η συμφωνία Κοντονή–τραπεζών έχουν δημοσιευθεί οι εξής ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί:

-στις 20-12-2017 η Εθνική Τράπεζα βγάζει ακίνητο αξίας 160.000 ευρώ

– στις 10-1-18 η Τράπεζα Πειραιώς βγάζει ακίνητο αξίας 43.000 ευρώ. Η ίδια τράπεζα στις 17-1-18 ακίνητο αξίας 113.000 ευρώ. Την ίδια ημέρα άλλο ακίνητο αξίας 290.000ευρώ. Η ίδια τράπεζα στις 31-1-18 βγάζει ακίνητο αξίας 144.415 ευρώ. Η ίδια τράπεζα στις 30-5-18 βγάζει ακίνητο αξίας 50.000 ευρώ. Την ίδια ημέρα άλλα δυο ακίνητα αξίας60.000 ευρώ έκαστο. Την ίδια μέρα άλλο ακίνητο αξίας 20.000 ευρώ

– στις 10-1-18 η Alpha Bank βγάζει ακίνητο αξίας 110.000 ευρώ. Την ίδια μέρα άλλο ακίνητο αξίας 144.415 ευρώ. Η ίδια τράπεζα στις 31-1-18 Alpha Bank βγάζει ακίνητο αξίας 90.000 ευρώ. Την ίδια μέρα άλλο ακίνητο αξίας 84.000 ευρώ. Την ίδια μέρα άλλο ακίνητο αξίας 250.000 ευρώ. Η ίδια τράπεζα στις 31-3-18 ακίνητο αξίας 9.000 ευρώ (καλά διαβάζετε: εννιά χιλιάδες ευρώ). Η ίδια τράπεζα στις 30-5-18 τρια ακίνητα αξίας 48.000, 48.000 και 53.000 ευρώ αντίστοιχα

-στις 10-1-18 η Eurobank βγάζει δυο ακίνητα αξίας 40.500 και 16.023 αντίστοιχα. Στις 17-1-18 η ίδια τράπεζα δυο ακίνητα αξίας 93.000 και 30.000 αντίστοιχα. Στις 30-5-18 η ίδια τράπεζα δυο ακίνητα αξίας 220.000 και 46.000 ευρώ αντίστοιχα. Η ίδια τράπεζα στις 6-6-18 άλλο ακίνητο αξίας 187.000 ευρώ

Και αυτή είναι η συντριπτική πλειοψηφία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που έχουν δημοσιευθεί. Που είναι τα μεγάλα ακίνητα και οι πολυτελείς κατοικίες;

Αλλά μην νομίζετε ότι μόνο οι τράπεζες παραβιάζουν την δήθεν συμφωνία και εκμεταλλεύονται την …ευπιστία των κυβερνώντων. Η ίδια η ΑΑΔΕ πρωτοπορεί και βγάζει σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό την 22α Νοεμβρίου 2017 δυο ακίνητα με αξίες 50.000 ευρώ έκαστη.

Τα ψέματα θα μου πείτε είναι στο κυβερνητικό DNA. Αποδεικνύεται όμως για μια ακόμα φορά και κάτι άλλο: ότι με την μνημονιακή πολιτική πάει χεράκι χεράκι (και ροπαλάκι ροπαλάκι) ο αυταρχισμός.

Έτσι κατά πρώτον προτείνεται να μετατραπούν σε αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματαη διατάραξη οικιακής ειρήνης της οικίας ή του γραφείου του συμβολαιογράφου, δηλαδή η είσοδος και παραμονή στην οικία ή στο γραφείο του συμβολαιογράφου χωρίς τη θέλησή του και η απειλή κατά συμβολαιογράφου που διενεργεί πλειστηριασμό –με άλλα λόγια να μην αναμένει η αστυνομία να κάνει μήνυση ο συμβολαιογράφος, αλλά να επεμβαίνει αυτεπαγγέλτως η ίδια. Προς το σκοπό αυτό ανακοινώθηκε και η «αυξημένη παρουσία της αστυνομίας στα Ειρηνοδικεία» (sic).

Τη μετατροπή της απειλής σε αυτεπάγγελτο αδίκημα μόνο ο πιο διεστραμμένος νομικά εγκέφαλος θα μπορούσε να τη σκεφθεί. Το αδίκημα της απειλής στοιχειοθετείται όταν κάποιος προκαλεί σε άλλον τρόμο ή ανησυχία απειλώντας τον με βία ή άλλη παράνομη πράξη ή παράλειψη. Πέραν του ότι ουδέποτε τελέσθηκε αυτό το αδίκημα όσο καιρό διαρκεί το κίνημα στα Ειρηνοδικεία, ας μας πει ο Υπουργός Δικαιοσύνης (που είναι και δικηγόρος): ποιος είναι αυτός που θα διαπιστώνει ότι προκλήθηκε στον συμβολαιογράφο «τρόμος και ανησυχία» αν όχι ο ίδιος ο συμβολαιογράφος που θα προέβαινε με τα μέχρι σήμερα ισχύοντα στη μήνυση; Η αστυνομία; Τα ΜΑΤ; Είναι άλλωστε προφανές ότι ουδείς συμβολαιογράφος έχει εμποδισθεί να κάνει μήνυση για αυτό το αδίκημα αν θεωρούσε ότι στοιχειοθετείτο. Η εξαγγελία αυτή δεν είναι παρά ένα πρόσχημα για να παρεμβαίνει κατασταλτικά η αστυνομία κατά του κινήματος, δηλαδή κατά των οφειλετών που διαμαρτύρονται γιατί τα σπίτια τους βγαίνουν στο σφυρί (χάρη στις τράπεζες που τους έχουν καταληστεύσει με τα πανωτόκια και χάρη στις κυβερνήσεις που τους έχουν καταστρέψει με τη λιτότητα, την υπερφορολόγηση και την μνημονιακή ύφεση) και όσων εκφράζουν μια στοιχειώδη κοινωνική αλληλεγγύη.

Εάν κ. Υπουργέ θέλατε να ξεμπλοκάρουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί -χωρίς να ακολουθήσετε και καμία ιδιαιτέρως ριζοσπαστική πολιτική- γιατί δεν κατοχυρώνετε πραγματική προστασία της πρώτης κατοικίας, όπως απαιτούν και οι ίδιοι οι συμβολαιογράφοι; Γιατί δεν κατοχυρώνετε το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας, μέχρι έστω από ένα όριο αξίας και πάνω; Γιατί δεν νομοθετείτε την υποτιθέμενη (μη) συμφωνία με τις τράπεζες που απαγορεύει την ηλεκτρονική εκπλειστηρίαση ακινήτων αξίας κάτω των 300.000 ευρώ; Γιατί δεν κατοχυρώνετε νομοθετικά την δυνατότητα του οφειλέτη να αγοράσει το δάνειο του στην ίδια αξία που προσφέρεται σε ξένο fund; Μήπως επειδή τα κόκκινα δάνεια θα αποτελέσουν ένα νέο πεδίο κερδοφορίας για τις εταιρίες διαχείρισης δανείων που έχουν από κοινού συστήσει με τα ξένα funds οι σκανδαλωδώς ιδιωτικοποιημένες τράπεζες; Γιατί δεν αναγνωρίζετε την ανάγκη διαγραφής μέρους των χρεών –έστω από τόκους; Γιατί εν τέλει δεν αναλαμβάνετε εσείς ως Υπουργείο την διαχείριση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας όπως σας ζητούν οι συμβολαιογράφοι; Μήπως επειδή έτσι δεν μπορείτε να αναθέσετε απευθείας τη σύμβαση για την πλατφόρμα στην εταιρία newsphone; Γιατί καταφεύγετε στην καταστολή και μάλιστα σε μια καταστολή που δεν έχει απολύτως καμία νόμιμη βάση;

Έχετε ξεπουλήσει ό,τι ήταν δυνατό να ξεπουληθεί. Θέλετε και να βάψετε τα χέρια σας με το αίμα των οφειλετών και των αγωνιστών; Ελάτε- σας περιμένουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου