Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016

Για τα ειδοποιητήρια του ΤΣΜΕΔΕ

Το ΤΣΜΕΔΕ ανήρτησε σήμερα στην ιστοσελίδα του την ακόλουθη ανακοίνωση:ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ Α ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2016

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Λόγω εσφαλμένων υπολογισμών των εισφορών του Α’ εξαμήνου του 2016, όπως διαπιστώθηκε μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο, οι υπηρεσίες προχωρούν στην άμεση διόρθωσή τους, μετά από εντολή της Διοίκησης του ΤΣΜΕΔΕ.

Για το λόγο αυτό, όσοι συνάδελφοι, έχουν εκτυπώσει τα ειδοποιητήρια τους, παρακαλούνται πριν προχωρήσουν σε οποιαδήποτε πληρωμή, να ελέγξουν την ορθότητα των ποσών που αναγράφονται και να απευθυνθούν στην αρμόδια υπηρεσία Εισφορών του ΤΣΜΕΔΕ ή στα περιφερειακά γραφεία του.

και στη συνέχεια τη "διόρθωσε" ως εξής:

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Λόγω εσφαλμένων υπολογισμών των εισφορών του Α’ εξαμήνου του 2016, όπως διαπιστώθηκε μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο, οι υπηρεσίες προχωρούν στην άμεση διόρθωσή τους, μετά από εντολή της Διοίκησης του ΤΣΜΕΔΕ.
Για το λόγο αυτό, όσοι συνάδελφοι, έχουν εκτυπώσει τα ειδοποιητήρια τους, παρακαλούνται πριν προχωρήσουν σε οποιαδήποτε πληρωμή, να ελέγξουν την ορθότητα των υπολογισμών με βάση:
  • Την ημερομηνία εγγραφής τους στον Ασφαλιστικό μας Φορέα.
  • Την ασφαλιστική τους κατηγορία.
  • Την ηλικία τους.
Επιπροσθέτως, μπορούν να ελέγξουν όλα τα παραπάνω, με βάση τους πίνακες εισφορών (παλαιού νέου ασφαλιστικού).
Στην περίπτωση διαπίστωσης λαθών, να απευθυνθούν στην αρμόδια υπηρεσία Εισφορών του ΤΣΜΕΔΕ ή στα περιφερειακά γραφεία του.


Είναι προφανές ότι οι κινητοποιήσεις της ανοικτής συνέλευσης μηχανικών (και άλλων) έχουν ζορίσει τη Διοίκηση του ΤΣΜΕΔΕ, η οποία όμως αρνείται (ακόμα) πεισματικά να πράξει το αυτονόητο. Να κατεβάσει δηλαδή τα ειδοποιητήρια με τις αυξήσεις και τα αναδρομικά, να εφαρμόσει την ομόφωνη απόφαση της ΔΕ του ΤΕΕ και να διεκδικήσει την κατάργηση των παράλογων διατάξεων του Ν.3986/11 από την κυβέρνηση που τις επανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου