Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Στον Ν.Μπελαβίλα...με ειλικρίνεια

Του Πάνου Τότσικα

Νίκο, δημοσιεύτηκε προχτές ένα κείμενό σου που αναφέρεται στην παραχώρηση- εκποίηση στον Όμιλο Λάτση του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, της παραλίας του Αγίου Κοσμά μήκους 3.5 χλμ, συμπεριλαμβανομένου και του Ολυμπιακού Ιστιοπλοϊκού Κέντρου–μαρίνας, καθώς και όλων των άλλων Ολυμπιακών εγκαταστάσεων (που ακόμα πληρώνουμε).
Νίκο, γράφεις ότι "δεν ξέρεις αν το πρόσημο (της παραχώρησης για 99 χρόνια μιας δημόσιας παραλιακής έκτασης στον Όμιλο Λάτση) είναι τελικά θετικό ή αρνητικό". 
Δεν λες όμως αν κατά τη γνώμη σου προωθείται ή όχι το δημόσιο συμφέρον με την "βελτίωση" της σύμβασης που υπεγράφη επί Σαμαρά τον Νοέμβριο του 2014 από το ΤΑΙΠΕΔ και Όμιλο Λάτση και την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση είχε καταγγείλει ως παράνομη, σκανδαλώδη, αποικιοκρατική κλπ.
Δηλαδή Νίκο, με τις βελτιώσεις που πρότεινες και έγιναν αποδεκτές, έπαψε η συμφωνία με τον Λάτση για το Ελληνικό να είναι παράνομη,σκανδαλώδης και αποικιοκρατική. 
Θεωρείς ότι τώρα προωθείται το δημόσιο συμφέρον; 
ΔηλαδήΝίκο, Θεωρείς ότι πραγματικά θα υπάρξει "περιβαλλοντικό, πολεοδομικό και κοινωνικό όφελος" με την δημιουργία μιας νέας παραλιακής ιδιωτικής πόλης, με νέα δόμηση περίπου 3.000.000 τ.μ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου