Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Ανακοίνωση Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ και ΠΣΔΜΗ για το ασφαλιστικό

Όπως γράφαμε και χθες το ΤΕΕ όφειλε να εφαρμόσει τον κώδικα δεοντολογίας σε όλους τους βουλευτές (και όχι μόνο βουλευτές, αλλά και άλλους όπως τον πρώην πρόεδρο του ΕΤΑΑ κλπ) που υπερψήφισαν και υλοποίησαν αντίστοιχες με τη σημερινή εξοντωτικές φορολογικές και ασφαληστρικές διατάξεις (όπως ενδεικτικά το Ν.3986/11). Για να μη μιλήσουμε και για την Τράπεζα Αττικής...

Ανακοίνωση Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ για το ασφαλιστικό
Σε σημερινή έκτακτη συνεδρίαση για το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο, η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ τονίζει ότι:
  • Είναι ένα νομοσχέδιο αντισυνταγματικό και κοινωνικά ανάλγητο
  • Γίνεται κλοπή των αποθεματικών του ταμείου των Μηχανικών
  • Έχει γίνει μεθόδευση της Κυβέρνησης ακόμη και στη διαδικασία ψήφισης
  • Δεν έχει πραγματοποιηθεί κανένας πραγματικός και ουσιαστικός κοινωνικός διάλογος
  • Δεν έχει γίνει δεκτό κανένα αίτημα, κανενός συλλογικού φορέα. Οι όποιες αλλαγές είναι μόνο προς το δυσμενέστερο – και μάλιστα με τροπολογίες της τελευταίας στιγμής
  • Η κοινωνία δεν θα υπακούσει στην εφαρμογή ενός τέτοιου νόμου, γιατί δεν μπορεί. Ένας τέτοιος νόμος θα ανατραπεί στην πράξη.
Η ΔΕ ΤΕΕ ζητά τη διακοπή της διαδικασίας ψήφισης και την απόσυρση του νομοσχεδίου.
Το ΤΕΕ θα προβάλει στην ιστοσελίδα του και με όλα τα μέσα που διαθέτει τους συναδέλφους βουλευτές οι οποίο θα ψηφίσουν αυτό το νομοσχέδιο, ονομαστικά και με τη φωτογραφία τους, ώστε όλοι να τους θυμούνται.
Οι βουλευτές μηχανικοί θα πρέπει να λάβουν υπόψιν τους τον Κώδικα Δεοντολογίας των Μηχανικών. Η μη εφαρμογή του συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα.

Ο ΠΣΔΜ-Η καλεί όλους τους συναδέλφους στην 48ωρη γενική απεργία που προκηρύχθηκε για τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα για την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Μάη.
Η κυβέρνηση, αιφνιδιαστικά, φέρνει μέσα στο Σαββατοκύριακο τις βάρβαρες προτάσεις για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό! Αυτό είναι τρανή απόδειξη πως η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, φοβάται το εργατικό-λαϊκό κίνημα, τρέμει μπροστά σε ενδεχόμενες λαϊκές αντιδράσεις.
Με τα νέα μέτρα οδηγούν μαζικά τους εργαζόμενους μηχανικούς και τεχνικούς στην εξαθλίωση. Με τη φορολογία και το ασφαλιστικό, θα υφαρπάζονται τα 2/3 του εισοδήματος αυτοαπασχολούμενων και εργαζόμενων με ΔΠΥ. Η μαζική αύξηση της έμμεσης και άμεσης φορολογίας οδηγεί σε περαιτέρω συρρίκνωση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων. Το κυβερνητικό επιχείρημα για «μικρό πακέτο» σε σχέση με τα προηγούμενα θρυμματίζεται αν σκεφτεί κανείς πως η κυβέρνηση διατηρεί σε ισχύ όλα τα προηγούμενα πακέτα μέτρων που έχουν οδηγήσει στην ανέχεια τους εργαζόμενους μηχανικούς και τεχνικούς. Τα 2/3 των αυτό-ασφαλιζόμενων μηχανικών είναι εκτός ασφάλισης. Το επιχείρημα περί πετυχημένης διαπραγμάτευσης διαλύεται απ’ τον αυτόματο κόφτη που θα οδηγεί σε συνεχή πρόσθετα, αφόρητα μέτρα, οποτεδήποτε δεν πιάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι.
Έφτασε η ώρα της μάχης! Κανείς να μη λιποτακτήσει! Δίνουμε όλοι το "παρών"!
Κανένας δεν γλιτώνει από τη νέα βάρβαρη επίθεση!
Όλοι στους δρόμους! Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ

ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ – ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ

1 σχόλιο:

  1. θα πρέπει να ληφθούν ''μέτρα'' για τους βουλευτές-μηχανικούς που θα ψηφίσουν τα νέα μέτρα οδηγούν μαζικά τους εργαζόμενους μηχανικούς και τεχνικούς στην εξαθλίωση.Ενδεικτικά αναφέρω:παραπομπή τους στο πειθαρχικό του ΤΕΕ για την οριστική διαγραφή τους.Η διαγραφή τους με σχετική ανακοίνωση τύπου ΚΑΤΑΖΗΤΕΙΤΑΙ να αναρτηθεί στους χώρους που θα επιλεγούν λ.χ. περιοχές κατοικίας ,βουλευτικά γραφεία, στο newsletter του ΤΕΕ,στις ιστοσελίδες των επιστημονικών συλλόγων.Ανάλογα ''μέτρα'' θα πρέπει να κληθούν να λάβουν και άλλοι φορείς(δικηγόρων, γιατρών κα).Οι φορείς να στείλουν για δημοσίεση τις ανακοινωσεις τους στα ΜΜΕ ,στα social media κλπ.ΣΤΟΧΟΣ:Να μην τολμήσουν να κάνουν δημόσια εμφάνιση οι βουλευτές που καταστρατηγούν τοσύνταγμα.Οι παραπάνω ενέργειες εντάσσονται στην υπεράσπιση τουάρθρου 120(πρώην 114 ) του συντάγματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή