Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Ο Αλαιν Μπαντιού στην Αθήνα



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 7 Μαϊου, ώρα 7.30 μ.μ., ο Αλαίν Μπαντιού θα δώσει διάλεξη στη Νομική Σχολή της Αθήνας (αίθουσα 10, Νέο Κτίριο) με θέμα «Η εγκληματική πολιτική της Ευρώπης των κλειστών συνόρων και της άρνησης της καθολικότητας». 

Την εκδήλωση οργανώνουν το περιοδικό αληthεια, η Ανοιχτή Πρωτοβουλία για το Προσφυγικό Μέτωπο και η ΑΡΕΝ Νομικής 

Ο Αλαίν Μπαντιού είναι Γάλλος φιλόσοφος και καθηγητής στο European Graduate School, πρώην κάτοχος της έδρας της Φιλοσοφίας στην École Normale Supérieure (ENS). 

Έλαβε ενεργό μέρος στο κίνημα του Μάη του ’68 και το σύγχρονο έργο του αντλεί από την επαναστατική αυτή εμπειρία, την οποία επεξεργάζεται και εξελίσσει μέχρι σήμερα.

Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους εν ζωή στοχαστές και από τους σπουδαιότερους Γάλλους φιλοσόφους της δεκαετίας του '60.


Στις 25 Ιανουαρίου 2014 ο Αλαίν Μπαντιού μίλησε πάλι για το προσφυγικό ζήτημα στη Νομική Σχολή, λίγες μέρες μετά τον τραγικό πνιγμό κοντά στο Φαρμακονήσι 12 Αφγανών και Σύρων μεταναστών, γυναικών και μικρών παιδιών, με ευθύνη των λιμενικών αρχών.

Πέμπτη 5 Μαϊου, ώρα 7.00 μ.μ., Γαλλικό Ινστιτούτο

με θέμα « Τι είναι η πολιτική σήμερα ; »

,,Δεν θα υπάρχουν δελτία προτεραιότητας και δεν θα γίνονται κρατήσεις θέσεων. Είσοδος ελεύθερη μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων θέσεων. Ταυτόχρονη μετάφραση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου