Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Συνεχίζεται η Απεργία – Αποχή των Διπλωματούχων Μηχανικών από τεχνικά συμβούλια και επιτροπές για το ασφαλιστικό







Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.
Μαυρομματαίων 17,  104 34  ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583  fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr
                                                                             
Αθήνα,   4-5-2016

Αρ. Πρωτ. : 6948                                        

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συνεχίζεται η Απεργία – Αποχή από Τεχνικά Συμβούλια και   Τεχνικές Επιτροπές από 4 Μαΐου  έως 6 Μαΐου 2016. Στην Απεργία-Αποχή συμπεριλαμβάνονται και οι Επιτροπές Δημοπρασιών Έργων και Μελετών.
Συνάδελφοι το Σ/Ν που ήδη έχει καταθέσει στη Βουλή η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό είναι καταδικαστικό για το σύνολο των ασφαλισμένων της χώρας και ιδιαίτερα για τον Κλάδο μας, συνεπώς πρέπει μαζικά να δώσουμε την πιο σκληρή δυνατή απάντηση με στόχο την αποτροπή της ψήφισής του.


 Οι μηχανικοί και ο τεχνικός κόσμος της χώρας συνεχίζουν και αυτή την εβδομάδα τις κινητοποιήσεις ενάντια στην πρόταση της Κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό, όπως έγινε γνωστό από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Στο πλαίσιο αυτό συνεχίζεται η Απεργία – Αποχή όλων των Διπλωματούχων Μηχανικών από την συμμετοχή τους σε Τεχνικά Συμβούλια Έργων και Μελετών καθώς και από το σύνολο των Επιτροπών με τεχνικό αντικείμενο (π.χ. Επιτροπές Αρχιτεκτονικού Ελέγχου, Αυθαιρέτων κλπ.), μέχρι και την Παρασκευή 06/05/2016.

Στην Απεργία-Αποχή συμπεριλαμβάνονται και οι Επιτροπές Δημοπρασιών Έργων και Μελετών.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. λαμβάνοντας υπ’ όψη τις συνέπειες που επιφέρει η τυχόν ψήφιση του νομοσχεδίου της συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ.  για το ασφαλιστικό που οι κυριότερες απ’ αυτές είναι:
  • Οι μειώσεις των κυρίων συντάξεων των σημερινών συνταξιούχων αλλά και των συναδέλφων που συνταξιοδοτούνται από την ψήφιση του Νομοσχεδίου.
  • Η μείωση των Επικουρικών Συντάξεων.
  • Η ενοποίηση των Ταμείων σε ένα υπερ-Ταμείο χωρίς τον απαιτούμενο σχεδιασμό που θα πολλαπλασιάσει τα σημερινά προβλήματα των Ταμείων και θα δημιουργήσει διοικητικό χάος και οικονομικό αδιέξοδο.
  • Τέλος, βάζει τα θεμέλια για τη μετατροπή του αλληλέγγυου  αναδιανεμητικού Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης σε ανταποδοτικό και μακροπρόθεσμα σε πλήρως κεφαλαιοποιητικό.
Παράλληλα, η Κυβέρνηση έθεσε, ήδη, σε εφαρμογή το μισθολόγιο – φτωχολόγιο με το οποίο διαιωνίζεται η βάρβαρη λιτότητα σε βάρος των εργαζομένων και περικόπτονται αμοιβές και αποζημιώσεις.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους εργαζόμενους σε πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις σύμφωνα με τις αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., των Σωματείων και των Ομοσπονδιών.
Αποφασίζει τη συνέχιση της απεργίας – αποχής όλων των Δημοσίων Υπαλλήλων από τη συμμετοχή τους στο σύνολο των συμβουλίων και των επιτροπών του Δημοσίου από την Τετάρτη, 4 Μαΐου 2016 έως και την Παρασκευή, 6 Μαΐου 2016 με δυνατότητα συνέχισης με νεότερη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου