Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Ανακοίνωση της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ

 Π.Ο.   Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ  ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ  ΔΗΜΟΣΙΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ  ΑΝΩΤΑΤΩΝ  ΣΧΟΛΩΝ
Μαυρομματαίων 17,  104 34  ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583  fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr                                                                                                Αθήνα, 8-2-2016 
Αρ. Πρωτ. : 6891                                

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι,

          Την Παρασκευή 5-2-206, πραγματοποιήθηκε το Δ.Σ. της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ, διευρυμένο και με την συμμετοχή Προέδρων Α΄βάθμιων  ΕΜΔΥΔΑΣ Ανατ. Κρήτης, Δυτ. Κρήτης, Εύβοιας, Αττικής.
        Λαμβάνοντας υπόψη τις αντικειμενικές δυσκολίες Προέδρων Α΄βάθμιων ΕΜΔΥΔΑΣ κυρίως από μακρινές και με δυσκολία μετακίνησης περιοχές καθώς και το γεγονός ότι οι δύο Α΄βάθμιες ΕΜΔΥΔΑΣ, της Πελοποννήσου και αυτή της Κεντρικής Μακεδονίας εκπροσωπούνται στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, η διευρυμένη συνεδρίαση του Συμβουλίου κρίνεται ικανοποιητική.
        Μετά από εκτεταμένη συζήτηση και για τα δύο θέματα της Η.Δ. που είχαν  τεθεί αποφασίστηκαν τα παρακάτω:
        α.   Συνέχιση των κινητοποιήσεων με στόχο την απόσυρση του σ/ν για το ασφαλιστικό, εντείνοντας τις προσπάθειες συνεννόησης και συντονισμού με όλους τους Φορείς των Μηχανικών όπως επίσης και με τους υπόλοιπους Φορείς που κινητοποιούνται στην ίδια κατεύθυνση, έτσι ώστε να περιφρουρήσουμε καλύτερα τις κινητοποιήσεις μας και ταυτόχρονα να διασφαλίσουμε μεγαλύτερη μαζικότητα και αποτελεσματικότητα.
        β.   Για τα υπόλοιπα ζητήματα που σχετίζονται ιδιαίτερα με εμάς, μισθολόγιο, αξιολόγηση, υπερβάλλουσα μείωση και εκτός έδρας, η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ θα συνεχίσει τις προσπάθειες συνδικαλιστικά εξαντλώντας κάθε δυνατό τρόπο, παράλληλα όμως και σε σχέση με τα εκτός έδρας, να ανιχνευτούν από τις Α΄βάθμιες ΕΜΔΥΔΑΣ οι διαθέσεις των συναδέλφων για προκήρυξη απεργίας-αποχής από τις εκτός έδρας μετακινήσεις.
        γ.   Για τα οργανωτικά μας ζητήματα δηλ. διεξαγωγή του 16ου Τακτικού Συνεδρίου και η ολοκλήρωση των Γ.Σ. και των εκλογών στις Α΄βάθμιες που δεν     έχουν ακόμα πραγματοποιηθεί αποφασίστηκαν:
              (1)   Το Συνέδριο της Ομοσπονδίας θα πραγματοποιηθεί απαραίτητα μεταξύ 10 και 20 Απριλίου.
              (2)   Οι διαδικασίες Γενικών Συνελεύσεων και Εκλογών στις Α΄βάθμιες που εκκρεμούν πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί απαραίτητα μέχρι 20 Μαρτίου, να  έχουν αποσταλεί και τα επικυρωμένα  πρακτικά καθώς και  κατάσταση ψηφισάντων.
              (3)    Η επικύρωση των Συνέδρων θα πραγματοποιηθεί μετά από έλεγχο από την Ομοσπονδία της οικονομικής τακτοποίησης των Α΄βάθμιων ΕΜΔΥΔΑΣ σε αντιστοίχιση με τα τακτοποιημένα οικονομικά μέλη τους που συμμετείχαν στις εκλογικές διαδικασίες.

              (4)    Η διάρκεια του Συνεδρίου (μία ή δύο ημέρες) καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια, όπως και η ακριβής ημερομηνία, θα προσδιοριστούν στο επόμενο Δ.Σ. περί τα μέσα Μάρτη που θα υπάρχει αφενός μεν  ακριβής εικόνα του συνόλου των Συνέδρων,  αφετέρου θα έχει ανιχνευτεί και η πιθανή ή όχι ανάγκη Καταστατικών αλλαγών, από την διαπαραταξιακή επιτροπή που ορίστηκε από το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου